MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 μυστικά για τους εραστές των πούρων

Εκτός από σύμβολο της λεγόμενης «καλής ζωής» και ένδειξη του κύρους του άντρα που το καπνίζει, το πούρο ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο για πολλούς καπνιστές τσιγάρων που ευελπιστούν να κόψουν το κάπνισμα.

10 μυστικά για τους εραστές των πούρων - Monopoli.gr
Monopoli Team

Όποιος κι αν είναι ο δικός σας λόγος, εμείς φροντίσαμε να μη σας στείλουμε εντελώς απροετοίμαστους στη μάχη:

1.Μην «κατεβάζετε» τον καπνό του πούρου!
Όπως ακριβώς ο καπνός του τσιγάρου, έτσι κι ο καπνός του πούρου είναι βλαβερός για την υγεία, αν φτάσει στα πνευμόνια. Όμως, τα ένα δύο πούρα τη βδομάδα που καπνίζετε για απόλαυση, χωρίς να κατεβάζετε τον καπνό, έχουν πολύ λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας και μάλιστα μπορεί ν’ αποδειχθούν ευεργετικά αν πάσχετε από στρες, κι ειδικά το στρες που νιώθετε, επειδή κόψατε το τσιγάρο.

 

2.Αφήστε τα πούρα σας να «ωριμάσουν»
Αφού αγοράσετε ένα κουτί ή πακέτο πούρων, αφαιρέστε το σελοφάν, ή οποιοδήποτε άλλο περιτύλιγμα, και τοποθετήστε τα πούρα σας σ’ έναν σωστά συντηρημένο υγραντήρα («humidor») για αρκετούς μήνες πριν τα καπνίσετε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση τους θα βελτιωθεί εξαιρετικά. Βέβαια, μεμονωμένα πούρα που αγοράζετε από το καπνοπωλείο σας και που ήταν ήδη σε humidor για καιρό, μπορείτε να τα καπνίσετε αμέσως.

 

3.Μη ξαναβάζετε ένα μισοτελειωμένο πούρο στο humidor
Bάλτε το στη θήκη που έχετε για τα πούρα σας, ή απλά πετάξτε το.


4.Επιλέξτε το σωστό ποτό για να συνοδέψει το πούρο σας
Διαλέξτε ένα ποτό που η γεύση του δεν θα επισκιασθεί από τη γεύση του πούρου σας, ειδικά αν είναι αρκετά «γεμάτη». Ένα δυνατό πούρο δεν ταιριάζει μ’ ένα ελαφρύ ποτό όπως μια «Μαργαρίτα» ή μια μπύρα -μια μπύρα όμως μπορεί να πηγαίνει ωραιότατα με ένα ελαφρύ πούρο. Ποτά που πηγαίνουν με όλα σχεδόν τα πούρα, από τα πιο ελαφρά ως και τα πολύ «γεμάτα», είναι όλα τα κοκτέιλ με βάση το Kahlua ή το Baileys, και όσα έχουν γεύση καφέ, κι ιδιαίτερα IrishCoffee. Επίσης, εξαιρετικοί συνοδοί ενός πούρου είναι ένα μαρτίνι, ένα ωραίο, «παλαιωμένο» πόρτο και, φυσικά- ένα καλό ουίσκι.

 

5.Μη κόβετε την άκρη ενός καλού χειροποίητου πούρου με τα δόντια
Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη πούρων και κόψτε την άκρη του πούρου σας λίγο πάνω από το δαχτυλίδι, εκεί που αρχίζει το πούρο να στενεύει.

 

6.Χρησιμοποιήστε αναπτήρα βουτανίου για να ανάψετε το πούρο σας
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε και σπίρτο, αλλά πριν ανάψετε το πούρο σας αφήστε να καεί εντελώς το θειάφι.


7.Μην σβήνετε το πούρο σας όταν τελειώσει
Αφήστε το πούρο σας στο τασάκι και εκείνο θα σβήσει μόνο του. Αν σβήσετε την κάφτρα στο τασάκι, βγάζει μια δυνατή, άσχημη μυρωδιά.


8.Μην φυλάτε τα πούρα σας στο ψυγείο
Το περιβάλλον του ψυγείου αφαιρεί την υγρασία από τα πούρα, τα ξεραίνεικαι συνεπώς τα καταστρέφει.


9.Δοκιμάστε πολλούς τύπους διαφορετικών πούρων
Δοκιμάστε πολλά διαφορετικά είδη πούρων για να βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει σε ένταση, άρωμα και γεύση.


10.Κρατήστε σημειώσεις για τα πούρα που δοκιμάζετε,
είτε πάνω στα κουτιά τους, ή -αν είστε πολύ οργανωμένοι- σ’ ένα σημειωματάριο που θα έχετε ειδικά για το σκοπό αυτό. Έτσι θα θυμάστε ποιο σας άρεσε και ποιο όχι.

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b