MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Ολα σε ένα» για τους εραστές του στιλ Αρμάνι

Η νέα στέγη του Ιταλού δημιουργού στην νεοϋορκέζικη 5η Λεωφόρο

«Ολα σε ένα» για τους εραστές του στιλ Αρμάνι - Monopoli.gr
Monopoli Team

18 Φεβρουαρίου 2009: Μια ακόμη ημερομηνία ορόσημο για τον άνθρωπο που έχτισε μια μοντέρνα «ρωμαϊκή αυτοκρατορία» πάνω στην ιδέα ότι τα πιο καλαίσθητα ρούχα μπορούν ταυτόχρονα να είναι και τα πιο άνετα.
 
Ο λόγος, βέβαια, για τον Τζόρτζιο Αρμάνι ο οποίος, για πρώτη φορά στα 34 χρόνια της παρουσίας του στο χώρο του στιλ, ενώνει όλα τα ρούχα και τα άλλα αντικείμενα πολυτελείας που φέρουν το όνομα του, κάτω από μια – τεράστια σε έκταση – στέγη, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Το νέο «πολυκατάστημα» Αρμάνι – ή «Armani/5thAvenue», όπως αποκαλείται –άνοιξε λοιπόν τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά στις 18 του μηνός σε μια μεγαλόπρεπη τελετή εγκαινίων όπου παραβρέθηκαν όλοι οι διάσημοι φίλοι και φανατικοί θιασώτες του στιλ «Αρμάνι», ντυμένοι, όπως ήταν αναμενόμενο, από πάνω ως κάτω, στα ρούχα του αγαπημένου τους σχεδιαστή.

Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα του Αρμάνι είναι, να σταλεί ένα μήνυμα αλλαγής, μια «αποκωδικοποίηση» τηςτάσης των καιρών μας που θέλει τη συνύπαρξη διαφορετικών ειδών από όλο το εύρος της γκάμας τιμών. Έτσι, προϊόντα των γραμμών Armani, EmporioArmani, Giorgio Armani accessories, Armani Jeans, EA7 (που είναι η αθλητική γραμμή με τα εξειδικευμένα είδη ρουχισμού κι εξοπλισμού), Armani /Casa κ.ά., συνυπάρχουν αρμονικά σ’ έναν απέραντο χώρο 4.000 τετραγωνικών μέτρων, μοιρασμένων σε 4 ορόφους.

Κοινό σημείο αναφοράς: η μεγαλόπρεπη, κυκλική σιδερένια σκάλα που ενώνει εσωτερικά όλους τους ορόφους – ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό γλυπτό – η οποία οδηγεί στο εστιατόριο Armani όπου σερβίρεται εξαιρετική σύγχρονη ιταλική κουζίνα και … τα φώτα του Μανχάταν στο πιάτο!

Εξάλλου, η επιλογή της 5ης λεωφόρου του Μανχάταν ως την ιδεοδέστερη τοποθεσίαγι’ αυτό το καινοτόμο σχέδιο δεν ήταν τυχαία: «Ενας προορισμός για shopping που διαθέτει κύρος χωρίς όμως τον «ελιτίστικο» χαρακτήρα που έχουν άλλοι παρόμοιοι προορισμοί και με μια δημοκρατική «διάθεση» που σίγουρα καθρεφτίζει το μέλλον», εξηγεί ο ίδιος ο Αρμάνι.

Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Αν επισκεφτείτε το Armani/5thAvenue σύντομα, θα μπορέσετε, αν επιθυμείτε, να αποκτήσετε ένα από τα ρούχα ή αξεσουάρ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού καταστήματος και φέρουν τα διακριτικά «Armani/5thAvenue – Limited Edition» ή «Armani/5thAvenue – ExclusiveEdition» .

Θα μπορούσε, λοιπόν, κανείς να πει ότι πρόκειται για μια «ολοκληρωμένη» εμπειρία Αρμάνι, μια «ντίσνεϋλαντ» για φανατικούς – και μη – θαυμαστές της λιτής κομψότητας των ομώνυμων δημιουργιών.

Armani/5th Avenue, 717 Fifth Avenue, New York City – Link: http://www.armani5thavenue.com/

Μαρία Τσάκου – Kουιμάνη
[email protected]

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b