MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

7+1 θανάσιμα ενδυματολογικά αμαρτήματα!

Τί πρέπει να αποφύγετε για να μη σας συλλάβει η fashion police!

7+1 θανάσιμα ενδυματολογικά αμαρτήματα! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και όλοι κατά καιρούς πέφτουμε σε παραπτώματα για τα οποία, έτσι και υπήρχε αστυνομία της μόδας, μπορεί να περνούσαμε αυτόφωρο. Όσα αναφέρονται πιο κάτω δεν ανήκουν σ’ αυτή τη κατηγορία, αντιθέτως αποτελούν πραγματικά ενδυματολογικά «εγκλήματα», που πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία:

1.Κάλτσες με τα πέδιλα
Περιττή επισήμανση για όλους τους αναγνώστες αυτής της στήλης, είμαστε βέβαιοι. Πλην όμως, είναι το πιο σοβαρό από όλα τα αμαρτήματα και δεν μπορεί να παραληφθεί από αυτή τη λίστα. Εξάλλου, η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να παρατηρείται ως φαινόμενο, κάτι που πραγματικά είναι απορίας άξιο: Αν κάνει κρύο και χρειάζεται κανείς να φορέσει κάλτσες, γιατί να βγει από το σπίτι του με πέδιλα; Είναι ψυχολογικό;

2.«Χαριτωμενιές» στις γραβάτες, τα πουκάμισα, τα μποξεράκια κλπ.
Απλά πείτε «όχι». Δεν υπάρχει τίποτε χαριτωμένο σ’ έναν άντρα που έχει περάσει τη προεφηβική ηλικία και φορά είδη ρουχισμού με φατσούλες, καρδούλες, ταράνδους, τριφύλλια –εκτός αν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού-, ήρωες κινουμένων σχεδίων κι άλλα τέτοια. Είναι σίγουρο δε, ότι δεν εκπέμπει τη στυλάτη, συγκροτημένη εικόνα που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας.

3.Λογότυπα που… βγάζουν μάτι
Κανείς δεν πρέπει να θέλει να είναι κινητή διαφήμιση για την εταιρεία ρούχων που σχεδίασε την μπλούζα του – εκτός κι αν πληρώνεται αδρά γι’ αυτό. Ειδικά για έναν άντρα, είναι εντελώς άκομψο. Για να δείχνετε σοφιστικέ, προτιμήστε να είστε απλός και διακριτικός στο ντύσιμό σας.

4.Σακίδια στο γραφείο
Εκτός αν είστε φοιτητής ή ορειβάτης, το σακίδιο δεν έχει καμιά θέση στη πλάτη σας. Είναι απλά ένα ακόμα σύμπτωμα του συνδρόμου Πίτερ Παν που πρέπει να αποβάλετε, παρόλο που μερικές φίρμες επιχειρούν να σας πείσουν ότι είναι απόλυτα θεμιτό κι αξιοπρεπές. Αν χρειάζεστε μια τσάντα για τα ρούχα του γυμναστηρίου, υπάρχουν ωραιότατες αθλητικές τσάντες (φροντίστε όμως να μην έχουν τεράστια λογότυπα). Αν, πάλι, θέλετε κάπου να βάζετε χαρτιά, ατζέντες, κινητά, πορτοφόλια κλπ., υπάρχουν θαυμάσιες «ταχυδρομικές» τσάντες σε τεράστια γκάμα τιμών.

5.Χοντροκομμένα παπούτσια
Καλά ήταν για τη δεκαετία του ’90, αλλά σήμερα τα χοντροκομμένα παπούτσια -ειδικά αυτά με τις τετράγωνες μύτες- πρέπει να αποσυρθούν από τη κυκλοφορία. Διαλέγετε παπούτσια σε κλασσική γραμμή που ν’ αντέχουν στο χρόνο.

6.Γυαλιστερά, αστραφτερά πουκάμισα ή κοστούμια (και… μπουτονιέρες)
Ομολογουμένως, κάποιοι κοσμικοί στυλίστες δε θα συμφωνήσουν, αλλά εσείς, αν δεν είστε συνάδελφοί τους, καλά θα κάνετε να μη βγαίνετε για clubbing με τέτοιο «λουκ», γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θα πάει τζάμπα ο κόπος σας. Εν ανάγκη, φορέστε ένα μαύρο στενό πουκάμισο με τζιν, ή με υφασμάτινο παντελόνι, και σπορ παπούτσια.

7.Πολύ φαρδιά ρούχα
Αυτό το «ατημέλητο» στυλ είναι ό,τι πρέπει για όσους από εσάς τυχαίνει να είστε καλλιτέχνες του χιπ-χοπ. Αν πάλι δεν είστε, είναι προτιμότερο να φοράτε ρούχα στο νουμεράκι σας που κολακεύουν τη σιλουέτα σας.

8.Χρώματα που δε σας κολακεύουν
Μπορεί να βρήκατε ένα υπέροχο πουλοβεράκι στις εκπτώσεις που όμως σας κάνει να δείχνε

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b