MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυαλιά Aviator: always look sexy

Τα γυαλιά του «αεροπόρου» είναι πάντα στη μόδα

Γυαλιά Aviator: always look sexy - Monopoli.gr
Monopoli Team

Σε ό,τι αφορά το ντύσιμο και κυρίως τα αξεσουάρ, θα πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι ο άντρας είναι το αδικημένο φύλο (καλά, ενδεχομένως και σε άλλους τομείς αλλά αυτό δε θα μας απασχολήσει τώρα). Ενώ οι γυναίκες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες είδη ένδυσης, υπόδησης και «εξοπλισμού» για να πετύχουν να τραβήξουν τα βλέμματα, οι άντρες πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τρία τέσσερα ρουχαλάκια και τις παραλλαγές αυτών. Σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ, ελάχιστοι φορούν κοσμήματα, κουβαλάνε τσάντες ή χρησιμοποιούν φουλάρια (ευτυχώς).

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να είναι καθοριστικό στο να επικοινωνήσετε προς τα έξω το στιλιστικό σας «στίγμα». Σε περίπτωση που θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις εκπτώσεις αλλά δεν είστε βέβαιοι ποιον ακριβώς τύπο γυαλιών να επιλέξετε, σας προτείνουμε να ποντάρετε σ’ ένα «σίγουρο» γκανιάν: Τα γυαλιά τύπου Aviator («αεροπόρου»)

Θα τα θυμάστε από τη δεκαετία του ΄80 όταν ο Τομ Κρουζ και η ταινία «Τοπ Γκαν» τα μετέτρεψαν σε υποχρεωτικό -σχεδόν- σύμβολο σεξ-απίλ. Ίσως να προσέξατε ότι επέστρεψαν δριμύτερα πριν δυο χρόνια κι ότι παραμένουν ως σήμερα μια από τις πιο επίκαιρες τάσεις της μόδας. Γι’ αυτό άλλωστε και θα βρείτε γυαλιά aviator στις περισσότερες επώνυμες συλλογές γυαλιών ηλίου.

Τα χαρακτηριστικότερα βέβαια όλων, είναι τα Aviator της Ray-Ban, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη τους. Η ιστορία της δημιουργίας τους έχει ενδιαφέρον: πρωτο-κυκλοφόρησαν το 1937 και πήραν το όνομα τους επειδή το ελλειπτικό τους σχήμα, σαν πλάγιο δάκρυ, ήταν όμοιο με αυτό που είχαν τα προστατευτικά δίοπτρα που έφτιαχνε η Ray-Ban για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού. Επειδή τα δίοπτρα που φορούσαν οι αεροπόροι εν πτήσει άφηναν γύρω από τα μάτια τους άσπρα δαχτυλίδια, η Ray-Ban ανέλαβε να τα καλύψει δημιουργώντας γυαλιά ηλίου που να είναι αρκετά μεγάλα και σκούρα ώστε να καλύπτουν τη διχρωμία αφήνοντας όμως τον ήλιο να περνά από τα πλάγια για να μαυρίζει το δέρμα εκεί όπου ήταν άσπρο. Η εικόνα, στις εφημερίδες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των αεροπόρων-ηρώων με τα σκούρα τους Aviator εξασφάλισε στα γυαλιά αυτά μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση του αμερικάνικου καταναλωτικού κοινού, όμως, την πραγματική… ώθηση στις πωλήσεις τους την έδωσε η προτίμηση που τους έδειξαν πολλοί διάσημοι αστέρες, από τη δεκαετία του 1960 και ως σήμερα.

Γιατί να τα προτιμήσετε; Εκτός από φακούς που είναι φτιαγμένοι για να ακυρώνουν την ενοχλητική αντηλιά και να αποροφούν 100% τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και σκελετό που είναι σχεδιασμένος ώστε να εφαρμόζει – και να πηγαίνει – σε κάθε πρόσωπο, τα Αviator έχουν ένα ακόμα μεγάλο προσόν: είναι ευέλικτα και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και σε κάθε ντύσιμο. Θα ταιριάξουν εξίσου καλά με το κοστούμι, τη βερμούδα ή το δερμάτινό σας τζάκετ και θα προσδώσουν σε κάθε σας εμφάνιση έναν “αέρα” μυστηριώδη και γοητευτικό.

Mαρία Τσάκου

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b