MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

iPhone: το απίστευτο “ταξιδιωτικό” gadget

Δεκάδες εφαρμογές για να κάνουν το ταξίδι σας ευκολότερο

iPhone: το απίστευτο “ταξιδιωτικό” gadget - Monopoli.gr
Monopoli Team

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη πειστεί να κάνουμε την οικονομική θυσία που απαιτείται για να αποκτήσουμε ένα iPhone. Αλλοι πάλι, το έχουμε αποκτήσει αλλά δεν έχουμε μάθει την ύπαρξη ή τη χρήση των αναρίθμητων «εργαλείων» που υπάρχουν για να μας διευκολύνουν σε πολλές από τις δραστηριότητες μας, ακόμα και στα επαγγελματικά – ή μη – ταξίδια μας.

Εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο που παρέχει το iPhone, καθημερινά, η Apple προσθέτει καινούρια applications – άλλα δωρεάν και άλλα με κόστος από 0,59 ως 15,99 δολάρια – που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στον ταξιδιώτη:

Για παράδειγμα, το «Apple Tracker – with Trip Ιt» μπορεί να παρακολουθήσει το ταξίδι μας βήμα προς βήμα, κάθε πτήση, νοικιασμένο αυτοκίνητο, ξενοδοχείο, επαγγελματικό ραντεβού και κράτηση για δείπνο, να καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες τους, τα έξοδα – με όλες τις απαραίτητες συναλλαγματικές μετατροπές –, να βρίσκει στο διαδίκτυο χάρτες και πληροφορίες για τα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα, ακόμα και τις πτήσεις μας αλλά και για τον καιρό, μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη και να φτιάξουμε τη βαλίτσα μας, να πιστώσουμε τα μίλια μας στις κάρτες μέλους αερογραμμών και άλλα πολλά.

Εξάλλου, μια άλλη εφαρμογή, το «Flight Status» μας δίνει τη δυνατότητα να ψάξουμε μια οποιαδήποτε πτήση που έχει αναχωρήσει από οποιοδήποτε από τα 4250 αεροδρόμια που καλύπτει παγκοσμίως και να μάθουμε ο,τιδήποτε σχετικό μπορεί να μας χρειαστεί, όπως ώρες αναχώρησης/άφιξης, καθυστερήσεις, ματαιώσεις, πληροφορίες για τις θύρες αναχώρησης κλπ.

Για όταν φτάσουμε στην πόλη του προορισμού μας, υπάρχουν χάρτες που με βοηθό το GPS της συσκευής μας μπορούν να μας οδηγήσουν όπου θελήσουμε (όπως το «Insta Mapper»), ενώ υπάρχουν κι αναρίθμητες εφαρμογές που αφορούν συγκεκριμένα στις κυριότερες πόλεις-προορισμούς στον κόσμο και είναι πλήρεις ταξιδιωτικοί οδηγοί με όλων των λογιών τις πληροφορίες (όπως τα «Frommer’s guide» ή «CityGuide»). Υπάρχουν άλλες που περιέχουν πληροφορίες για τα μετρό και τα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών των κυριότερων πόλεων (όπως η «iMetro» και η «Metropoli Phone»). Λεξικά από και προς τις περισσότερες γλώσσες διεθνώς, ορισμένα μάλιστα απ’ αυτά, με δυνατότητα ομιλίας ώστε να μας βοηθήσουν μιλώντας για λογαριασμό μας («Translator with voice»). Εφαρμογές για την μετατροπή νομισμάτων («Fx Change Currency», «ACT Currency – Universal Currency»), ατζέντες με πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου, όπως για τις αργίες, τις γιορτές, τα τοπικά νομίσματα, την τοπική ώρα («World Calendar»), κατάλογοι με τα καλύτερα ρεστοράν («Zagat»), ακόμα και με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο («Barfly»).

Αν λοιπόν έχετε iPhone, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε, θυμηθείτε ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο με περισσότερους τρόπους από όσους ίσως πιστεύατε. Αν πάλι δεν έχετε, μήπως έχετε αρχίσει να το ξανασκέφτεστε;

Maρία Τσάκου – Κουϊμάνη

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b