MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

i-Phone με συβόλαιο: ποιο πακέτο σας συμφέρει;

Η μάχη στην κινητή τηλεφωνία για πακέτα που συνοδεύουν το gadget

i-Phone με συβόλαιο: ποιο πακέτο σας συμφέρει; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός της κινητής τηλεφωνίας, μια άκρως ενδιαφέρουσα επιμέρους αγορά όπως αυτή του i-Phone, δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω.

Η μονοπωλιακή δύναμη της Vodafone στη διάθεση των δημοφιλών συσκευών της Apple καλά κράτησε. Πλέον με την είσοδο και της Cosmote, το παιχνίδι απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ωφελημένος, για μια ακόμη φορά βγαίνει ο καταναλωτής.

Πρώτον διότι η συσκευή που έχει γίνει παγκόσμια μόδα, πουλιέται φθηνότερα.
Και δεύτερον, διότι για τη χρήση της συσκευής, ο συνδρομητής μπορεί να επιλέξει από μια σειρά τιμολογιακών πακέτων, ανάλογα φυσικά με τις επιθυμίες και τις οικονομικές αντοχές του.

Η πρώτη προσφορά-προσκλητήριο από τις εταιρείες προς τους συνδρομητές τους, ήταν η… καθίζηση της τιμής διάθεσης της συσκευής στα 99 ευρώ. Βέβαια, για να αγοράσει κάποιος το I-Phone τόσο φθηνά, θα πρέπει να υπογράψει ένα μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο (ακόμη και 18 μήνες αντί για 12 μήνες που έχει συνηθίσει) ή να δεχτεί να πληρώνει ένα πάγιο της τάξεως των 75 ευρώ.

Ιδού λοιπόν οι αποφάσεις που θα πρέπει να λάβετε εφόσον θελήσετε να πάρετε στα χέρια σας την πολυπόθητη συσκευή της Apple:

Πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την αγορά της συσκευής;
Αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σε συνδυασμό με το ύψος του παγίου που είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε. Έτσι, με ένα πακέτο που εξασφαλίζει πάγιο των 20 ευρώ, το κόστος της συσκευής ανεβαίνει στα 420 ευρώ. Αντίθετα, με ένα πάγιο των 135 ευρώ, το κόστος της συσκευής μπορεί να πέσει και κάτω από τα 90 ευρώ.

Ποια χρήση θέλετε να κάνετε με το I-Phone;
To βασικό του πλεονέκτημα, δεν είναι άλλο από την δυνατότητα πλοήγησης στο Internet. Αν θέλετε να το χρησιμοποιείτε ως απλό τηλέφωνο, μάλλον θα απογοητευτείτε σύντομα καθώς προς το παρόν, δεν υποστηρίζει καν τα ελληνικά.

Βέβαια, αν η πρόσβαση στο Internet είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να αγοράσετε το I-Phone, τότε θα πρέπει να μετρήσετε σωστά τις ανάγκες σας για να επιλέξετε και το αντίστοιχο πακέτο.

Η Vodafone για παράδειγμα, προσφέρει τα πακέτα lite για να συνοδέψει τις συσκευές. Το lite 100 έχει πάγιο 35 ευρώ και εξασφαλίζει 100 λεπτά ομιλίας και δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων συνολικού όγκου 1,5 GB Αυτό το πακέτο κοστίζει 35 ευρώ τον μήνα. Αν κάποιος θέλει να πληρώνει 60 ευρώ τον μήνα, θα πάρει 300 λεπτά ομιλίας και 2,5 GB δεδομένων.

Αντίστοιχες επιλογές έχει φυσικά και η Cosmote. Me 35 ευρώ τον μήνα, προαγοράζεις 100 λεπτά ομιλίας και 1,5 GB ενώ με 60 ευρώ τον μήνα, 30 ευρώ ομιλίας και 2,5 GB δεδομένων.

Ποια συσκευή σας καλύπτει;
Υπάρχει το I-Phone με εσωτερική μνήμη 8 GB και το I-Phone με εσωτερική μνήμη 16 GB. Η διαφορά τους στην τιμή, είναι της τάξεως των 80-90 ευρώ.

Αυτό που περιμένουν οι συνδρομητές I-Phone ανεξαρτήτως εταιρείας, δεν είναι άλλο από την ελληνική γλώσσα. Και από τις δύο εταιρείες, διαβεβαιώνουν ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b