MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γραβάτα… όχι απαραίτητη

Πότε επιτρέπεται -ή επιβάλλεται- να μην φοράτε γραβάτα

Γραβάτα… όχι απαραίτητη - Monopoli.gr
Monopoli Team

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις ερμηνείες στα ελληνικά της αγγλικής φράσης «smartcasual», που περιγράφει το ύφος ή, αν θέλετε, τον τρόπο που θα πρέπει να ντυθεί κανείς για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ή εκδήλωση.

«Ντύσιμο άνετο, αλλά κομψό», είναι μια άλλη εκδοχή: όταν η περίπτωση δεν επιβάλει –και μάλιστα συχνά δεν «επιτρέπει» στυλιστικά- κοστούμι και γραβάτα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα ανεπίσημο γεύμα με ένα συνάδελφο, ένα συνεργάτη, έναν γνωστό. Ή μπορεί να είναι μια κρουαζιέρα, μια έξοδος σ’ ένα κλαμπ με φίλους, οι διακοπές σ’ ένα θέρετρο.

Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό στη πράξη; Πώς ντύνεται ένας άντρας που θέλει να πετύχει αυτή την χρυσή ενδυματολογική τομή; Η επιλογή των κατάλληλων ρούχων είναι συχνά μια πρόκληση, τα πράγματα όμως είναι πιο εύκολα απ’ όσο φαίνονται.

Ευτυχώς υπάρχουν τα τζιν!
Η επιτομή του «άνετου» ντυσίματος. Πολλοί θεωρούν -λανθασμένα- ότι το τζιν είναι ρούχο πολύ πρόχειρο και δεν πρέπει ποτέ να φοριέται σε ημιεπίσημες περιπτώσεις. Στη πραγματικότητα, τα καλής ποιότητας τζιν μπορούν άνετα να θεωρηθούν «καλό ντύσιμο», δείχνουν νεανικό γούστο και στυλ κι εφόσον είναι καλοδιατηρημένα και συνδυασμένα έξυπνα, είναι πολλές φορές προτιμότερα από ένα βαρετό υφασμάτινο παντελόνι.

Αποφύγετε τα παντελόνια «εργασίας»
Μπορεί τα «στρατιωτικά» με τις τεράστιες τσέπες να σας φαίνονται πολύ βολικά για να βάλετε κινητά, πορτοφόλια, κλειδιά και τα συναφή, αλλά δε θεωρούνται επ’ ουδενί κομψό ντύσιμο (εκτός αν συχνάζετε σε παρέες χιπ-χοπ) και συνεπώς δεν είναι κατάλληλα για τις περιπτώσεις που πρέπει να είμαστε ντυμένοι επιμελώς…άνετα.

Ανοιχτά ή σκούρα;
Για του καλοκαιρινούς μήνες, ταιριάζει καλύτερα να φοράτε τζιν πιο ξεβαμμένα, ακόμα και λίγο «ταλαιπωρημένα» – αλλά, προς Θεού, όχι ξεσκισμένα, σαν να σας επιτέθηκαν στο δρόμο άγρια σκυλιά. Οι ανοιχτότεροι τόνοι πάνε καλύτερα με τα έντονα χρώματα που έχουν συνήθως τα καλοκαιρινά πόλο μπλουζάκια, τα κοντομάνικα πουκάμισα, ή ακόμη και τα σταμπωτά μακό.Εξάλλου, τα ξεβαμμένα τζιν φοριούνται πιο αρμονικά και με τα καλοκαιρινά παπούτσια – σανδάλια ή μοκασίνια. Τους φθινοπωρινούς και τους χειμωνιάτικους μήνες, που φοριούνται ρούχα με χρώματα κι αποχρώσεις γήινες, το πιο σκούρο τζιν με άσπρα ή σοκολατί γαζιά είναι μια επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με μακρυμάνικη μπλούζα, ή πουκάμισο, κι ένα σπορ υφασμάτινο ή δερμάτινο τζάκετ. Ένα ωραίο ζευγάρι «παλιωμένες» δερμάτινες μπότες θα ολοκληρώσουν το «λουκ» με το καλύτερο τρόπο.

Πουλόβερ, πουκάμισα και ζιβάγκο
Για τους κρύους μήνες, μια μπλούζα με «V» είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Υπάρχουν σε διάφορα υφάσματα και χρώματα και συνδυάζονται ωραιότατα με πουκάμισο, για μια πιο «σοφιστικέ» εμφάνιση. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή για το χειμώνα είναι το ζιβάγκο με ψηλό ή χαμηλό γιακά, ή με γιακά που έχει φερμουάρ στο πλάι.

Και με σακάκι
Μη διανοηθείτε να υποκαταστήσετε ένα σπορ σακάκι ή μπλέιζερ με το σακάκι του κοστουμιού σας! Τα δύο αυτά είδη είναι εντελώς διαφορετικά, τόσο σε ύφασμα όσο και σε κόψιμο, και το «τέχνασμά» σας θα γίνει αμέσως αντιληπτό.

Διαλέξτε το ύφασμα του σπορ σακακιού σας ανάλογα με την εποχή του χρόνου, φορέστε το με μπλούζα, πουκάμισο ή πουλόβερ κι αυτόματα θα δείξετε κομψός και προσεγμένος.

Περισσότερα από Αγορές