MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Διαγωνισμός: “Οι Μεγάλοι… μικροί: Οι αγωνιστές του 1821” της Αγγελική Δαρλάση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τι συμβαίνει όταν ο Θοδωρής κατεβαίνει με το γαϊδουράκι του από το βουνό, όπου κρύβεται με την οικογένειά του, για να πουλήσει ξύλα στην Τριπολιτσά, κι εκείνο λερώνει με λάσπες έναν Τούρκο; Όταν η Λασκαρίνα κλέβει μια βάρκα και ξανοίγεται στη θάλασσα για να κερδίσει ένα στοίχημα; Όταν ο Γιώργης χάνει ένα πρόβατο από το κοπάδι που βοσκάει; Όταν ο Κωνσταντής παίρνει μια δύσκολη απόφαση κρυφά από τη μητέρα του; Ή όταν η Μαντώ κρύβεται σε μια ντουλάπα για να κρυφακούσει μια πολιτική συζήτηση;

Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

ΤΙΤΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821

Κάποτε θα πάω… αλλιώς. Ο Θοδωρής (Κολοκοτρώνης)

Γεννήθηκα σε φυλακή. Η Λασκαρίνα (Μπουμπουλίνα)

Όλα θα τα πω. Ο Γιώργης (Καραϊσκάκης)

Πλοία να πετάνε. Ο Κωνσταντής (Κανάρης)

Δεν μπορεί… θα υπάρχουν ήρωες. Η Μαντώ (Μαυρογένους)

Η Αγγελική ∆αρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. ∆ουλεύει σε θέατρο, κινηµατογράφο και τηλεόραση και διδάσκει ∆ηµιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Για βιβλία κι έργα της έχει τιµηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχµιο • Αναγραφή στον ∆ιεθνή Τιµητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη ∆ιεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαµε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισµό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα Γ.Γ.Ν.Γ- Θέατρο του Νότου.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο, Η ξύπνια βασιλοπούλα, Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, οι διασκευές του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας και της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων στη σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία, καθώς και έξι τίτλοι της σειράς Ιστορίες Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Ελιά, Η Γοργόνα, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς).

Ηλικία: από 9 ετών

Σελίδες: 104, Τιμή: 11,00 €

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 12/5

Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα / Τηλ: 21 1300 3500), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIMA_WEB3b