MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Διαγωνισμός: «Οι Μεγάλοι… μικροί: Οι αγωνιστές του 1821» της Αγγελική Δαρλάση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Τι συμβαίνει όταν ο Θοδωρής κατεβαίνει με το γαϊδουράκι του από το βουνό, όπου κρύβεται με την οικογένειά του, για να πουλήσει ξύλα στην Τριπολιτσά, κι εκείνο λερώνει με λάσπες έναν Τούρκο; Όταν η Λασκαρίνα κλέβει μια βάρκα και ξανοίγεται στη θάλασσα για να κερδίσει ένα στοίχημα; Όταν ο Γιώργης χάνει ένα πρόβατο από το κοπάδι που βοσκάει; Όταν ο Κωνσταντής παίρνει μια δύσκολη απόφαση κρυφά από τη μητέρα του; Ή όταν η Μαντώ κρύβεται σε μια ντουλάπα για να κρυφακούσει μια πολιτική συζήτηση;

  Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

  ΤΙΤΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821

  Κάποτε θα πάω… αλλιώς. Ο Θοδωρής (Κολοκοτρώνης)

  Γεννήθηκα σε φυλακή. Η Λασκαρίνα (Μπουμπουλίνα)

  Όλα θα τα πω. Ο Γιώργης (Καραϊσκάκης)

  Πλοία να πετάνε. Ο Κωνσταντής (Κανάρης)

  Δεν μπορεί… θα υπάρχουν ήρωες. Η Μαντώ (Μαυρογένους)

  Η Αγγελική ∆αρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. ∆ουλεύει σε θέατρο, κινηµατογράφο και τηλεόραση και διδάσκει ∆ηµιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Για βιβλία κι έργα της έχει τιµηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχµιο • Αναγραφή στον ∆ιεθνή Τιµητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη ∆ιεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαµε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισµό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα Γ.Γ.Ν.Γ- Θέατρο του Νότου.

  Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο, Η ξύπνια βασιλοπούλα, Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, οι διασκευές του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας και της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων στη σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία, καθώς και έξι τίτλοι της σειράς Ιστορίες Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Ελιά, Η Γοργόνα, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς).

  Ηλικία: από 9 ετών

  Σελίδες: 104, Τιμή: 11,00 €

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 12/5

  Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα / Τηλ: 21 1300 3500), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις.

  Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast