ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ: Μία ανοιξιάτικη μουσικοχορευτική γιορτή στο Πλύφα
Το ΙΛΙΟΝ plus και η Κομπακτ Productions παρουσιάζουν μία ανοιξιάτικη open-air μουσικοχορευτική γιορτή στην Αθήνα, λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού.
Την Κυριακή 17 Μαΐου, στον εξωτερικό χώρο του ΠΛΥΦΑ, συναντιούνται τέσσερα ιδιαίτερα σχήματα της σύγχρονης σκηνής που σχετίζεται -δημιουργικά- με την παραδοσιακή μουσική.
Οι Sourloulou Band, τα Kideria, οι Λάσκα και οι Banda Entopica ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μουσική διαδρομή, όπου ο χορός, το γλέντι και οι κοινές μνήμες της ανατολικής Μεσογείου ξαναβρίσκουν τη θέση τους στο παρόν.

Λάσκα
Ο ΑΧΟΣ ειναι μια πρόσκληση και ένα κάλεσμα συμμετοχής σε μια φεστιβαλική εμπειρία, όπου όργανα, φωνές και σώματα συναντιούνται σε ένα συλλογικό γλέντι. Προσεγγίζουμε τη μουσική παράδοση μακριά από μισαλλόδοξες, φοβικές ή ιδιοκτησιακές αναγνώσεις, αναδεικνύοντας τον ανοιχτό και ζωντανό χαρακτήρα της. Εκείνον που την καθιστά κοινό πολιτισμικό έδαφος, όπου συναντιούνται και συνομιλούν οι ιστορίες και οι μνήμες των λαών της περιοχής.

Λάσκα
~Αχός • Ahos ~ Η λέξη «αχός» αναφέρεται σε έναν συγκεχυμένο, παρατεταμένο ή υπόκωφο ήχο. Μπορεί να περιγράψει τον ήχο της μάχης, του γλεντιού, της θάλασσας ή της θύελλας. Η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «ἠχέω» ή «ἠχῶ», που σημαίνει «ηχώ».

Banda Entopica
ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ
Κυριακή 17 Μαΐου 2026, Πόρτες: 18:00 |Έναρξη: 19:00
Πλύφα
Εισιτήρια
Είσοδος: 10€ – Early Bird
Προπώληση: 13€ / more.com
Ταμείο: 16€