@monopoligr 📍«Πάρανταϊζ: Η αίθουσα κλιματίζεται» στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη από τις @sevensisters 🪄«το θέατρο της Δευτέρας»/ επειδή δεν κάνουμε ΗΔΗ αρκετά – ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ θα πηγαίνουμε μαζί και θέατρο❤️ #monopoligr #θεατρο #theatre #αθηνα #παρασταση
«Πάρανταϊζ: Η αίθουσα κλιματίζεται», από την ομάδα Seven Sisters σε σκηνοθεσία της Γιώτας Σερεμέτη
Λένε ότι αν η εβδομάδα σου ξεκινήσει με θέατρο, τότε θα πάει καλά. Αν με ρωτήσεις “ποιος το λέει”, σημαίνει ότι δεν εχεις ακόμα ανακαλύψει τη νέα μας στήλη, όπου καλωσορίζουμε την κάθε εβδομάδα με μια παράσταση που είδαμε και μας “έμεινε”. Μια τέτοια παράσταση για εμένα, είναι το “Παραντάιζ – Η αίθουσα κλιματίζεται”, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104, από την ομάδα των Seven Sisters και σε σκηνοθεσία της Γιώτας Σερεμέτη.
Η παράσταση αντλεί από κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου και αυτό ίσως είναι από μόνος του ένας λόγος για να την δεις. Είτε τη λατρεύεις είτε τη μισείς, πρέπει να παραδεχτείς ότι η Λένα Κιτσοπούλου ξέρει να λέει (και να γράφει) ιστορίες, με τον δικό της γλαφυρό, ιντριγκαδόρικο και τελικά απολαυστικό τρόπο. Και όταν μια ομάδα ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί τη γραφή της Κιτσοπούλου, αυτό μόνο ευτήχημα μπορεί να είναι. Με ένα σκηνικό άκρως ευρηματικό, που αξιοποιείται πλήρως, οι Seven Sisters μάς μετέφεραν κάθε φορά στο σύμπαν της κάθε ιστορίας, οι οποίες – όπως και οι ίδιες λένε – είναι φαινομενικά διαφορετικές, όμως έχουν ένα κομμάτι από τα καλοκαίρια όλων μας. Από τις εφηβικές εξερευνήσεις μέχρι τις ενήλικες συνειδητοποιήσεις, από τις απογοητεύσεις μέχρι τα πιο ασυγκράτητα πάθη, κάθε μια από τις πέντε αυτές ιστορίες για τον έρωτα και το σεξ, ήταν συναρπαστική, κάθε μία από τις Seven Sisters ήταν εξαιρετική. Προσωπικά με εντυπωσίασε ο τρόπος που κάθε μια ανταπεξήλθε στον ρόλο της – μικρό ή μεγάλο, κωμικό ή (κωμικο)τραγικό – με τόλμη, θάρρος και αξιοθαύμαστο timing, ενώ ένα “μπράβο” αξίζει και στη σκηνοθέτιδα, που μετέφερε το κιτσοπουλικό σύμπαν στη σκηνή, όπως πρέπει, χωρίς υπερβολές, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμη της ερμηνείας. Νομίζω ότι οι ιστορίες της Κιτσοπούλου δεν θα μπορούσαν να πέσουν σε καλύτερα χέρια.
Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά – Κοστούμια – Σχεδιασμός φωτισμών
Σχεδιασμός αφίσας – Βίντεο : Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Σερεμέτη
Επί σκηνής: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Βαρβάρα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου
Θέατρο 104Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-104-parantaiz-i-aithousa-klimatizetai/?lang=el