MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κιάρα Ματρογιάννι: Η κόρη του Μαστρογιάννι στην Ελλάδα για ένα μουσικό υπερθέαμα στο Μέγαρο

Η Κιάρα Μαστρογιάννι θα πρωταγωνιστήσει στο «Dream Requiem» που ετοιμάζει για το Μέγαρο Μουσικής ο εμβληματικός μουσικός Rufus Wainwright.

Monopoli Team

Update 12/03/2026:

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Λυκόφως” ενημερώνει ότι η συναυλία “Dream Requiem” του Rufus Wainwright δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω έκτακτου κωλύματος της παραγωγής.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο τηλ. 210-7282333 ή στο email [email protected] ώστε να δρομολογηθεί η επιστροφή των χρημάτων τους.

Η κόρη του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Κατρίν Ντενέβ, Chiara Mastroianni, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωταγωνιστώντας στο μουσικό υπερθέαμα «Dream Requiem» που ετοιμάζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο εμβληματικός καλλιτέχνης της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Rufus Wainwright, στις 22 Μαρτίου 2026 στις 20:30.

Το απόλυτο παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο, ο πολυσυζητημένος Καναδός Rufus Wainwright, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής, πολυσχιδής, εμβληματικός, ριζοσπάστης και επιδραστικός καλλιτέχνης με πολυάριθμα soundtracks ταινιών, συνθέσεις για όπερες και θέατρο σε όλο τον κόσμο και αναρίθμητη δισκογραφία, καταφθάνει στη χώρα μας με το νέο συμφωνικό του έργο «Dream Requiem».

Στο ρόλο της αφηγήτριας η διάσημη κινηματογραφική ηθοποιός Chiara Mastroianni, κόρη δύο εμβληματικών μορφών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Κατρίν Ντενέβ.

Μαζί της επί σκηνής, σε ένα μουσικό υπερθέαμα 150 ερμηνευτών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η χορωδία της ΕΡΤ και η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte.

Μια ιστορική μετάκληση που εξασφάλισε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Για μια και μόνο βραδιά, 22 Μαρτίου 2026, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το έργο

Το Dream Requiem (2024) του διάσημου Καναδού τραγουδιστή και συνθέτη Rufus Wainwright αποτελεί μια σύγχρονη μουσική δημιουργία βασισμένη στην καθολική νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Rufus Wainwright συνδυάζει τη λατινική λειτουργία του Ρέκβιεμ με αποσπάσματα από το ποίημα Darkness του Λόρδου Βύρωνα, γραμμένο το 1816, τη λεγόμενη «χρονιά χωρίς καλοκαίρι». Τότε, η έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία σκίασε τον ουρανό και βύθισε την Ευρώπη σε μια ατμόσφαιρα υπαρξιακής αβεβαιότητας. Ο Rufus Wainwright αντιπαραβάλλει εκείνη τη σκοτεινή αίσθηση Αποκάλυψης με την εμπειρία της πρόσφατης πανδημίας, της απομόνωσης και του συλλογικού πένθους, τοποθετώντας την ανθρώπινη ανάγκη για αλληλεγγύη στην καρδιά του έργου του. Σε ένα μουσικό υπερθέαμα 150 ερμηνευτών επί σκηνής, ο συνθέτης δημιουργεί μια δραματική, πολυεπίπεδη και τολμηρή αφήγηση για το πώς οι κοινωνίες διαχειρίζονται το φόβο και την αναζήτηση νοήματος σε περιόδους κρίσης.

Την αφήγηση αναλαμβάνει η Chiara Mastroianni, συμμετέχει η υψίφωνος Caitlin Gotimer. Μουσική διεύθυνση: Mikko Franck.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
60 χρόνια MIET: Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης γιορτάζει με νέο logo και πλήθος εκδηλώσεων
Μουσικά Νέα
30 χρόνια Δημήτρης Μυστακίδης: Συναυλία-γιορτή στην Τεχνόπολη με special guests
Μουσικά Νέα
Νατάσσα Μποφίλιου – Μανώλης Φάμελλος: Δύο νέες παραστάσεις για το «Όλα είναι Μπροστά» στο Θέατρο Θησείον
Θεατρικά Νέα
«Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»: Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί Αρκά για καλό σκοπό
Μουσικά Νέα
25 χρόνια Athens Jazz: Το φεστιβάλ γιορτάζει με μια βραδιά που τιμά την ιστορία του θεσμού
Επίκαιρα
ΕΕ: Ανησυχία για παρατεταμένη ενεργειακή κρίση – Σκέψεις ακόμη και για δελτίο καυσίμων
Cine News
Το Disney+ ανανεώνει τη σειρά «Paradise» για 3o κύκλο επεισοδίων
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Μουσικά Νέα
Το Primer επιστρέφει δυναμικά: Ενώνει δυνάμεις με Zamna για το μεγαλύτερο dance event του 2026
Μουσικά Νέα
Η Τάμτα επιστρέφει στο SMUT – με special guest τη Vassilina
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Θεατρικά Νέα
Εχθρός του λαού: Η παράσταση του Τόμας Όστερμάιερ συνεχίζει μετά το Πάσχα