Ο Τραμπ δεν έχασε χρόνο για να τοποθετηθεί, σημειώνοντας ότι η σχεδιαζόμενη εξαγορά των 83 δισ. δολαρίων από τη Netflix μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ενώ κράτησε πιο ασαφή τη θέση του για την ανταγωνιστική προσφορά υπό την ηγεσία της Paramount, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος είναι γιος του στενού φίλου του Τραμπ, Λάρι Έλλισον.
Τη Δευτέρα (8/12), είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι, παρόλο που ούτε η Netflix ούτε η Paramount είναι «ιδιαίτεροι φίλοι», θέλει να κάνει «το σωστό».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί στο να σχολιάσουν όσο εκκρεμούν ανταγωνιστικές προσφορές. Μιλώντας στο περιθώριο ενός συνεδρίου στις Βρυξέλλες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, Τερέσα Ριβέρα, δεν αποκάλυψε πολλά, λέγοντας ότι η Κομισιόν «θα μπορούσε να εμπλακεί με αξιολόγηση» στο μέλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρωπαίους νομοθέτες και σε ολόκληρη την ΕΕ για πιο άμεση παρέμβαση.
Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr.