MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
26
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με μια σόλο παράσταση την «Εκδίκηση του Φώτη», ο Γιάννης Πάριος έρχεται στο Παλλάς με τραγούδια που αγαπήσαμε – και όσα άλλα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Θέατρο

H Εκδίκηση του Φώτη: Μια νέα solo παράσταση του Βασίλη Βηλαρά στο HOOD art space

Μετά το «Σε φιλώ, Πέτρος», ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη», μια σόλο παράσταση όπου, με ευαισθησία, ειρωνεία και προσωπικό χιούμορ, αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που έζησε τη ζωή του μέσα από μια οθόνη, ενός εφήβου που διαμορφώθηκε από τον κόσμο της τηλεόρασης. Που αποστήθισε σκηνές, ρεπορτάζ και στιγμές που τον καθόρισαν. Που ένιωσε, σκέφτηκε και αγάπησε μόνο μέσα στα λίγα τετραγωνικά του παιδικού δωματίου του. *Κάθε παράσταση φιλοξενεί guest καλεσμένο σε ρόλο-έκπληξη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
12-14€
bijoux de kant HOOD art space

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Βηλαράς γράφει για την τηλεόραση των ’90s και τα τραύματα που κληρονομήσαμε12.09.2018

Το 5ο βήμα, του David Ireland στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το συναρπαστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα David Ireland, «To 5ο βήμα», παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χρυσανθόπουλου. Το έργο πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα σε δύο άντρες, έναν αλκοολικό και έναν πρώην αλκοολικό, που αναλαμβάνει το ρόλο του καθοδηγητή βοηθώντας τον πρώτο να ολοκληρώσει τα «12 Βήματα», δηλαδή τα 12 στάδια απεξάρτησης, όπως τα ορίζουν οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι (ΑΑ). Στις συναντήσεις τους μιλούν για φιλίες, οικογένεια, σεξ, αλκοόλ, πνευματικές αφυπνίσεις, Θεό, εθισμούς και πάθη ώσπου φτάνουν στο 5ο Βήμα: «Αφού αναγνωρίσαμε τα σφάλματα μας, τα δεχτήκαμε και τα ομολογήσαμε σε μία Ανώτερη Δύναμη και σ΄ έναν άλλο άνθρωπο.» Πόσο έτοιμοι είναι να κάνουν αυτό το Βήμα; Πόσο έτοιμοι είναι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον και να ομολογήσουν τις βαθύτερες αλήθειες τους; * Πρωταγωνιστούν ο Θάνος Τοκάκης και ο Παντελής Δεντάκης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00, Κυριακή στις 20:30 

14-25€
Θέατρο Μικρό Χορν

Αιαυτός, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Σφενδόνη

«Αιαυτός», ένα έργο για δύο πρόσωπα του Δημήτρη Δημητριάδη, παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη. Ο μύθος του Αίαντα τοποθετείται στο φως του διαφωτισμού του 1789, διερευνώντας το δίλημμα μεταξύ φωτός του Εωσφόρου και αγίου φωτός. Ο άνθρωπος, μόνος, αντιδρά στο κενό που άφησαν οι θεοί, σε έναν έρημο τόπο που μετατρέπεται σε τόπο θυσίας του ανθρώπινου σώματος. Το έργο παρουσιάζει έναν λόγο που γίνεται μουσική και προσευχή για τον πόθο.
Δευτέρα έως Τετάρτη στις 21:00
14-18€
Θέατρο Σφενδόνη

Συναυλία

Ο Γιάννης Πάριος στο Παλλάς

Ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος ερμηνευτής του έρωτα, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς, για δύο ακόμη συναντήσεις με το αγαπημένο του κοινό. δύο βραδιές γεμάτες τραγούδια από «όλη τη ζωή του». Με αποσκευές τα τραγούδια πενήντα έξι χρόνων και συνοδεία μιας εξαιρετικής ορχήστρας, θα ερωτευτούμε, θα ονειρευτούμε, θα νοσταλγήσουμε αλλά και θα γλεντήσουμε με τα διαχρονικά νησιώτικα που όλοι αγαπήσαμε.
Δευτέρα 24 και Τρίτη 25/11 στις 21:00
25-80€
Θέατρο Παλλάς

Οι Cosmonuts στο Σταυρό του Νότου Plus

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, Cosmic Anthology, οι Cosmonuts επιστρέφουν στη σκηνή παρουσιάζοντας ένα κολάζ εμπειριών και συναισθημάτων με επιρροές από μια εποχή που δεν έζησαν. Το Cosmic Anthology, που κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου 2024, σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στη δισκογραφία τους με γνώριμους ροκ ήχους και ψυχεδελικό ύφος.
Δευτέρα 24/11 στις 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Plus

Έκθεση

Ανδρέας Βουτσινάς: Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα, η εκρηκτική ζωή και το έργο του Ανδρέα Βουτσινά ξεδιπλώνεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με μια έκθεση-αναδρομή αφιερωμένη στον σπουδαίο σκηνοθέτη, ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου. Η έκθεση έχει τίτλο «Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς» και είναι σε επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού της τέχνης Ίριδας Κρητικού, του ηθοποιού και επιμελητή εκδόσεων Σταμάτη Γκίκα και του εικαστικού καλλιτέχνη Μάριου – Άγγελου Βουτσινά. Η έκθεση  – που τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη της Βουλής των Ελλήνων- εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, στις 19:00, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2026.
Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00–20:00, Σάββατο 10:00–14:00
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
O John Cleese των Monty Python στο SNF Nostos 2026 – 50 χρόνια μετά τους «Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης»
Βιβλία
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων επιστρέφει με δράσεις, συναντήσεις και ιστορίες που ενώνουν
Εκδηλώσεις
Free City: 20 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα (25-29/05)
Εκδηλώσεις
Ιστορίες, μνήμη και μουσική - Όσα μάς περιμένουν στην Αθήνα σήμερα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει metal, techno, χορό και AI εκθέσεις
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ (23-24 Μαΐου)
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Βιβλία
Ο Desmond Child έρχεται στην Αθήνα με την αυτοβιογραφία του “Livin’ On A Prayer – Big Songs Big Life”
Εκδηλώσεις
Από τη jazz της Ηρώς στους σκοτεινούς ρυθμούς των Potochkine – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
This is Athens City Festival: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το ΠΣΚ (22-24 Μαΐου)
Εκδηλώσεις
Από το Ensemble KNM Berlin έως την έκθεση εμβυθιστικής τέχνης του Onassis ONX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα