MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
11
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Γιάννης Μπέζος: «Το κοινό δεν θέλει να καταναλώσει ανόητα πράγματα – Έχει απαιτήσεις»

Ο Γιάννης Μπέζος πιστεύει πως πλέον ανεβαίνουν καλύτερες παραστάσεις – χάρη στις υψηλές απαιτήσεις του θεατρικού κοινού.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε χθες το βράδυ, 01/10, καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Αργά, όπου μίλησε για το θέατρο και την τηλεόραση, το επάγγελμα του ηθοποιού, τις ανάγκες του κοινού.

Μιλώντας για την κατάσταση της τηλεόρασης και των ΜΜΕ σήμερα – λέγοντας ότι ‘η ανοησία παραμένει’ – ο ηθοποιός σχολίασε και την επιθυμία του να μην μιλάει συνεχώς στα ΜΜΕ. «Δεν κάνω παντού δηλώσεις. Δεν εμφανίζονται πλέον με το μικρόφωνο, εξαφανίζονται. Έχω πολλές ευκαιρίες αλλά κάνω μια επιλογή από τη στιγμή που έχω κάτι να πω. Δεν έχουμε περάσει σε μια πιο ήρεμη φάση των ΜΜΕ. Παραμένει η ανοησία, όπως παραμένουν και πράγματα που είναι πιο ουσιαστικά. Στην τηλεόραση χρειάζονται όλα, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Βεβαίως και θα ασχοληθούμε και με πιο ελαφρά πράγματα, αλλά δεν μπορεί να είναι και ο κανόνας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άνθηση του ελληνικού θεάτρου, ανέφερε «Δεν μου λέει τίποτα αν κάποιος δεν θέλει να με δει. Νομίζω όμως ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τα πρόσωπα, τα οποία φέρνουν βέβαια κόσμο, αλλά με το ότι έχουν μπει νέες γενιές, οι οποίες έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Το κοινό δεν θέλει να καταναλώσει χρόνο σε ανόητα πράγματα – και ως προς το ρεπερτόριο και ως προς την ποιότητα των παραστάσεων. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολύ καλύτερες παραστάσεις. Πρέπει να έχεις κάτι να πεις, σαν να βγαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή. Το κοινό έχει απαίτηση να δει κάτι καινούριο ή μάλλον να του πούμε κάτι καινούριο. Είναι αλήθεια ότι με εμπιστεύονται για το καινούριο».

Όσο για τις μόδες που ίσως παρατηρεί κανείς στο ελληνικό θέατρο; «Η μόδα “αιχμαλωτίζει” εύκολα, αλλά πεθαίνει νωρίς. Αυτή είναι η αποστολή. Στα μεγάλα έργα υπάρχει κάτι που αντιστέκεται και επικοινωνεί με το μέλλον. Βεβαίως δεν τα βάζω όλα στο ίδιο καζάνι. Το να υπάρχει ένας νέος τρόπος ανεβάσματος ή εκφοράς του λόγου δεν είναι απαραίτητα μια κακή μόδα. Μπορεί να είναι κάτι που απαιτούν οι καιροί».

Αυτή την περίοδο, ο Γιάννης Μπέζος έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα. Σκηνοθετεί την παράσταση Ένας ήρωας με παντούφλες με τον Λάκη Λαζόπουλο, αλλά και τον Αμερικανικό Βούβαλο του Ντέιβιντ Μάμετ, ενώ την νέα σεζόν σκηνοθετεί και το κλασικό έργο του Τσέχωφ, Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λάκης Λαζόπουλος και ο Γιάννης Μπέζος θεωρούν πως είναι υποχρεωμένοι να γίνονται δυσάρεστοι12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
«Χάρισε απλόχερα το ταλέντο του»: H Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρίνο
ShowBiz
Βικτώρια Φασιανού: Η γενναιόδωρη κίνηση στον άνδρα που έσωσε έργο του πατέρα της από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
ShowBiz
Project Hail Mary: Ο Ryan Gosling σε αποστολή ενάντια στον χρόνο με το TAG Heuer Connected Calibre E5
Cine News
Brad Pitt: Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Riders»
ShowBiz
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Η όλη ιστορία της “Φάλαινας” είναι για τον πατέρα μου» (vid)
ShowBiz
Τι σημαίνει για την Eurovision 2026 η φετινή επιλογή της Ελλάδας με το “Ferto”;
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
ShowBiz
Ο good job Nicky για τα θέματα ήχου στον ελληνικό τελικό: «Είναι άδικο να ρίξω τις ευθύνες αλλού» (vid)
ShowBiz
Eurovision 2026: Αυτά είναι τα φαβορί του Α’ ημιτελικού
ShowBiz
Η αστυνομία “εισέβαλε” στο Θέατρο Αθηνών κατά τη διάρκεια της παράστασης Cancel
ShowBiz
Η Ζαμάνη για το περιστατικό με τη μπλούζα σε συναυλία: «Με στεναχώρησε που με έκραζαν γυναίκες» (vid)
ShowBiz
Αντίνοος Αλμπάνης: Η συγκινητική του ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου