MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Λάνθιμος: «Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική απορρίφθηκε το αίτημα για το γύρισμα στην Ακρόπολη»

Ο Γιώργος Λάνθιμος περιέγραψε «σοκαριστικούς» τους λόγους της απόρριψης, αλλά και το γεγονός ότι διέρρευσαν πληροφορίες για σκηνή της ταινίας.

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κάμερα του MEGA
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κάμερα του MEGA
Monopoli Team

Χθες, Τετάρτη 01/10, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με ταινία έναρξης τη Βουγονία. Εκεί βρέθηκε και ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος έκανε δηλώσεις και στις κάμερες.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Buongiorno» του Mega και τον Άρη Καβατζίκη, μίλησε μεταξύ άλλων, και για την απόρριψη του αιτήματός του να κάνει γυρίσματα στην Ακρόπολη, για μια σκηνή της νέας του ταινίας.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανέφερε: «Νιώθω απογοήτευση σίγουρα. Δεν καταλαβαίνω τη λογική με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά μας για να κάνουμε γύρισμα εκεί. Ήθελα να συμπεριλάβω την Ελλάδα με κάποιο τρόπο στην ταινία, το έκανα με άλλο τρόπο, αλλά και πάλι ήταν σοκαριστικό ειδικά όταν άκουσα το λόγο που δεν μας δόθηκε η άδεια για την Ακρόπολη. Όπως σοκαριστικό ήταν και το γεγονός όταν διέρρευσαν πληροφορίες για το τι ήταν η σκηνή, ενώ ξέρουμε ότι όταν γυρίζεται μια ταινία καλό είναι να μην γίνονται γνωστές λεπτομέρειες. Δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στην επιστολή που πρόσφατα υπέγραψε, υπερ της Παλαιστίνης και κατά της γενοκτονίας, καλώντας σε μπουκοτάζ ισραηλινών φορέων. «Αυτό που συμβαίνει στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή, ότι ο κόσμος μπορεί να βλέπει καθημερινά παιδιά, γυναίκες, άνδρες αθώους ανθρώπους να βομβαρδίζονται, να λιμοκτονούν όλη μέρα και μετά να σκρολάρουν στο τηλέφωνό τους και να βλέπουν μια διαφήμιση για ένα γιαούρτι, είναι κάπως σοκαριστικό. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να μιλήσει γι’ αυτό. Οπότε δεν νομίζω ότι το να χάσουμε ένα βραβείο, μπορεί να διαστρεβλώσει την ανθρωπιά που έχει κανείς μέσα του».

Τέλος, μιας και η αφορμή της επισκεψής του αφορούσε την ελληνική πρεμιέρα της νέας του ταινίας, Βουγονία, αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει όταν κάνει η δουλειά του πρεμιέρα στην Ελλάδα. «Αν και κάπως έχω συνηθίσει τις πρεμιέρες, όταν έρχομαι στην Ελλάδα, έχω πολύ περισσότερο άγχος να μοιραστώ την ταινία. Είναι συγκινητικό με έναν τρόπο» ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος, προσθέτοντας αστειευόμενος «Χωρίς να ρωτήσω κιόλας, έρχονται πολύ χαρούμενοι και μου λένε ότι δεν τους αρέσουν οι ταινίες μου. Αυτό, βέβαια, γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες δεν μου λένε ότι δεν τους αρέσουν οι ταινίες μου».

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
ΔΘΠ: Ανοιχτό κάλεσμα σε σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου»
Cine News
Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV; Batman, Catwoman και συναρπαστικές σειρές
Cine News
Νεκρή στην Αθήνα η ισραηλινή παραγωγός της σειράς “Tehran”
Cine News
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Cine News
28ο ΦΝΘ: Έναρξη με το ντοκιμαντέρ «Ρώτα την Ι Τζιν» για τη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τον Τραμπ
Cine News
Σιαμάκ Ετεμάντι: Μιλώντας για τη σεξουαλικότητα, μιλάμε για όσα αποκλείουν τους ανάπηρους
Cine News
COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Cine News
Super Bowl 2026: Οι δύο “λανθιμικές” διαφημίσεις με την Emma Stone και τον George Clooney
Cine News
Οι βραβευμένοι «Ανταγωνιστές» επιστρέφουν με β’ σεζόν στο Disney+
Art & Culture
Αποστολή στο 55ο IFFR: Μια εβδομάδα από αίθουσα σε αίθουσα
Cine News
Die My Love, κωμωδίες ή δυνατά love stories; Τι θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μέγαρο: Τριήμερο προβολών με τα τρία πρώτα ιστορικά ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού