MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δυναμική αρχή για το Φεστιβάλ Βενετίας με το «La Grazia» του Σορεντίνο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το «La Grazia» του Paolo Sorrentino η πρώτη ταινία στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας που κερδίζει ενθουσιώδες standing ovation.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με την τελευταία ταινία του Πάολο Σορεντίνο, «La Grazia», ξεκίνησε το 82ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το βράδυ της Τετάρτης, με την ταινία να δέχεται τετράλεπτο standing ovation στο Lido.

Η ιστορία ενός ηλικιωμένου πολιτικού που αντιμετωπίζει τη θνησιμότητά του – και αποφασίζει την έκβαση δύο υποθέσεων τις τελευταίες ημέρες της θητείας του – έκανε το κοινό της Βενετίας να σηκωθεί όρθιο, καθώς ο Σορεντίνο έσφιγγε το στήθος του και χαιρετούσε τους θαυμαστές του μέσα στο θέατρο Sala Grande. Το κοινό αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από Ιταλούς αξιωματούχους και μέλη της βιομηχανίας του θεάματος, με σταρ όπως η Τίλντα Σουίντον και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Το «La Grazia» επανασυνδέει τον βραβευμένο με Όσκαρ Σορεντίνο με την μούσα του και πρωταγωνιστή της «Μεγάλης Ομορφιάς», Τόνι Σερβίλο, που έχει εμφανιστεί σε επτά από τις τελευταίες 10 ταινίες μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη μέχρι σήμερα. Ο Servillo υποδύεται έναν Ιταλό πρόεδρο ονόματι Mariano De Santis, ο οποίος διχάζεται από αμφιβολίες σχετικά με το αν πρέπει να υπογράψει ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει την ευθανασία στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απένειμε στον Βέρνερ Χέρτζογκ τον Χρυσό Λέοντα για το επίτευγμα ζωής. Ο Κόπολα αποκάλεσε τον σπουδαίο σκηνοθέτη, γνωστό για ταινίες όπως «Σημάδια ζωής», «Νοσφεράτου» και “Φιτζκαράλντο”, ένα «απεριόριστο φαινόμενο που εργάζεται σε κάθε γωνιά του κινηματογράφου». Η εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κόπολα από τότε που υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στη Ρώμη στις αρχές του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 82ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινά: Αυτές είναι οι 10 πιο πολυσυζητημένες πρεμιέρες12.09.2018

Τις επόμενες 10 ημέρες, πλήθος από σπουδαίους καλλιτέχνες θα αποβιβαστούν στο Lido. Ανάμεσα στις πρεμιέρες που έχουν προγραμματιστεί είναι το θρίλερ «Μετά το κυνήγι» του Λούκα Γκουαντανίνο με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Άντριου Γκάρφιλντ και Άγιο Εντεμπίρι, το «Jay Kelly», ένα κωμικό δράμα του σκηνοθέτη Νόα Μπάουμπαχ με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Άνταμ Σάντλερ, ο “Φρανκενστάιν” του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με τους Τζέικομπ Έλορντι και Όσκαρ Άιζακ, καθώς και η τελευταία συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου και της Έμα Στόουν, «Bugonia».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Νταντά της γειτονιάς»: Η νέα κωμική σειρά έρχεται στο νέο πρόγραμμα του MEGA
Cine News
The Gentlemen: Η σειρά του Γκάι Ρίτσι επιστρέφει πιο χαοτική από ποτέ – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Scream, Μονομάχος ή μια ισπανική δραμεντί; Ξέρουμε τι θα δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #11: Στο Σινέ Πάνθεον, για μια απόδραση από την γκριζούπολη
Cine News
Tim Curry: Από τους στενούς κορσέδες στο camp μακιγιάζ – Η τέχνη του να είσαι «too much»
Cine News
49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα όσα θες να ξέρεις για τη φετινή διοργάνωση
Cine News
Tim Curry: Ο πρωταγωνιστής του “Rocky Horror” έφυγε από τη ζωή – Ο φόρος τιμής στο Broadway
Cine News
Εθνικός Ελληνορώσων: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη
Cine News
Spider-Man-Brand New Day: Έτοιμο να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» στο παγκόσμιο box office
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise