MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
12
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα: «Ξέρουμε πού θα καταλήξει…»

Οι Ιρλανδοί U2 πήραν δημόσια θέση για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Bono να δηλώνει ότι οι ενέργειες του Μπενιαμίν Νετανιάχου «μοιάζουν πλέον με αχαρτογράφητα νερά».

Monopoli Team

Σε σχετική ανάρτησή τους μέσω Instagram, τα μέλη συγκροτήματος Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr. κατέγραψαν τις απόψεις τους για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Αφού καταδίκασε τις «διαβολικές» επιθέσεις της Χαμάς, ο Bono στράφηκε κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «σήμερα αξίζει την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βαρβαρότητα που [ο Νετανιάχου] και η ακροδεξιά του κυβέρνηση έχουν επιβάλει στον παλαιστινιακό λαό… στη Γάζα… στη Δυτική Όχθη. Και όχι μόνο μετά τις 7 Οκτωβρίου, αλλά και πολύ πριν… αν και το επίπεδο ανηθικότητας και ανομίας που βλέπουμε τώρα μοιάζει με αχαρτογράφητη περιοχή», είπε, προσθέτοντας: «Και τώρα ο Νετανιάχου ανακοινώνει στρατιωτική κατάληψη της Πόλης της Γάζας… κάτι που οι περισσότεροι ενημερωμένοι αναλυτές κατανοούν ως ευφημισμό για τον εποικισμό της Γάζας… Ξέρουμε ότι ακολουθεί η υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας… και η Δυτική Όχθη… Σε ποιον αιώνα βρισκόμαστε; Δεν έχει τελειώσει ο κόσμος με αυτήν τη μακρινή, μακρινή δεξιά σκέψη; Ξέρουμε πού καταλήγει… παγκόσμιος πόλεμος… χιλιασμός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη U2 (@u2)

Ο Bono, αναφερόμενος στην πάγια θέση του για το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και τη λύση των δύο κρατών, ξεκαθάρισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει την καταδίκη του συγκροτήματός μας για τις ανήθικες ενέργειες του Νετανιάχου και να ενωθώ με όλους όσοι έχουν ζητήσει παύση των εχθροπραξιών και από τις δύο πλευρές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυρωπαία Επίτροπος: Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα «μοιάζει πολύ με γενοκτονία»12.09.2018

Στο ίδιο μήνυμα, ο Adam Clayton υπογράμμισε ότι «η διατήρηση της ζωής των αμάχων είναι επιλογή σε αυτόν τον πόλεμο». Από την πλευρά του, ο Larry Mullen Jr. ανέφερε: «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς οποιαδήποτε πολιτισμένη κοινωνία μπορεί να πιστεύει ότι η λιμοκτονία παιδιών θα προωθήσει κάποιον σκοπό και θα δικαιολογηθεί ως αποδεκτή απάντηση σε μια άλλη φρίκη». Πρόσθεσε ακόμη πως «η λιμοκτονία αθώων αμάχων ως όπλο πολέμου είναι απάνθρωπη και εγκληματική».

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Antonio Banderas: Γιορτάζει τα 65 του χρόνια με ένα συγκινητικό μήνυμα
ShowBiz
Lindsay Lohan: Η ολική επαναφορά του «κακού κοριτσιού» του Χόλιγουντ
ShowBiz
Χρύσα Ρώπα: “Είχα χρόνια να κάνω θέατρο. Δεν είχα προτάσεις – και ξέρω γιατί”
ShowBiz
Κηδεία Όζι Όζμπορν: Η στιγμή που η Σάρον Όσμπορν φτάνει στην Black Sabbath Bridge
ShowBiz
Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεν ήμουν ζεν πρεμιέ. Απλώς παρίστανα τον ωραίο» (vid)
ShowBiz
Χρύσα Ρώπα: «Είμαι λαϊκή ηθοποιός – Θα ήθελα να παίξω Εκάβη»
ShowBiz
Οι Oasis τρολάρουν το viral σκηνικό με την kiss cam
Cine News
Μάλκολμ Τζαμάλ Γουόρνερ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του Cosby Show
ShowBiz
Coldplay: H προειδοποίηση του Chris Martin, μετά το viral περιστατικό με τον CEO
ShowBiz
«Είμαι η Τζο»: Η σειρά για την Ελληνίδα Μπρίτζετ Τζόουνς κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1
ShowBiz
Γεράσιμος Μιχελής: Το συγκινητικό αντίο του MEGA στον «κακό» του «Παρά Πέντε»
ShowBiz
Γεράσιμος Μιχελής: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού