MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Η προφεστιβαλική εβδομάδα φέτος σε Ελληνίς και Εκράν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει στους κινηματογράφους και μαζί του επιστρέφει και η Προφεστιβαλική Εβδομάδα.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, επιστρέφει για 38η χρονιά,από τις 20 έως τις 26 Νοεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών και αφιερωμάτων.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, πραγματοποιείται, όπως και πέρυσι, Προφεστιβαλική Εβδομάδα, που θα φιλοξενηθεί στους κινηματογράφους Ελληνίς CINEMAX και Εκράν, από την Πέμπτη 18 έως την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί ένα σύντομο σχόλιο για το περιεχόμενο της Προφεστιβαλικής Εβδομάδας, από τον Καλλ/κό Δ/ντή του Πανοράματος, Νίνο Μικελίδη, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – Προφεστιβαλική Εβδομάδα

“Φθινοπωρινές βραδιές στην οθόνη των θαυμάτων”

“Φθινόπωρο, κι εμείς, του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, στους δύο θερινούς κινηματογράφους που επιλέξαμε, το «Εκράν» και το «Ελληνίς», έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα στο πνεύμα αλλά και τις προσδοκίες σας, για θεατές που τρέχετε στις θερινές αίθουσες αναζητώντας κάτι το ιδιαίτερο για τη δική σας ξεχωριστή απόλαυση, είτε για να γελάσετε, είτε για να συγκινηθείτε, είτε για να αισθανθείτε την ανατριχίλα του σασπένς, πάνω απ’ όλα όμως για να ταξιδέψετε σε άλλους κόσμους, να ζήσετε το όνειρο που προσφέρει η μεγάλη οθόνη, εκεί που σας περιμένει η έκπληξη, η πρωτοτυπία, η πρόκληση, κι ό,τι άλλο ενδιαφέρον και συναρπαστικό κυκλοφορεί στη μαγική χώρα των θαυμάτων, στην άγνωστη, γεμάτη με περιπέτειες κι εκπλήξεις, τρύπα της Αλίκης.

Στη φθινοπωρινή αυτή περίοδο ταιριάζει κι ένας ξεχωριστός ηθοποιός, ο «εκκεντρικός Μισέλ Πικολί»: ανατρεπτικός, αναρχικός, σκοτεινός, εκκεντρικός και στις 7 ταινίες του αφιερώματος που επιλέξαμε. Από μια τέτοια προφεστιβαλική εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει και ο ελληνικός κινηματογράφος. Με το βλέμμα αυτή φορά στραμμένο σε νεότερους Έλληνες σκηνοθέτες, με ταινίες γυρισμένες τον 21ο αιώνα, με αναζητήσεις και ποικίλα θέματα, συχνά προκλητικά, που μας αφορούν και μας προσελκύουν. Στη διάρκεια του Σεπτέμβρη, σ’ ένα τέτοιο κλίμα, δεν μπορούσε παρά να μας τραβήξουν και ταινίες με θέμα το φθινόπωρο, από κωμωδίες, μιούζικαλ και δράματα, μέχρι θέματα κοινωνικά και υπαρξιακά, ταινίες γυρισμένες από διάσημους σκηνοθέτες από Ευρώπη και Αμερική μέχρι την Ιαπωνία.

Ακόμη, στον ανοιχτό ουρανό, με το φθινοπωρινό αεράκι, τη μπύρα και τα αναψυκτικά, μαζί με τέλειους συνωμότες, γήινους και εξωγήινους ταξιδευτές, θ’ ανοίξουμε μαζί τους τη μαγική πόρτα για να σπάσουμε το φράγμα του χρόνου και να εισβάλουμε σε άλλους, μελλοντικούς, άγνωστους, μυστηριώδεις κόσμους για ν’ αντιμετωπίσουμε φανταστικές, εφιαλτικές περιπέτειες.

Φθινόπωρο, και όπως λέει ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης, «τρέχαμε/το φθινόπωρο/μες στη βροχή/στους υπαίθριους/συνοικιακούς/κινηματογράφους/ύστερα καθόμαστε/στα μαρμάρινα σκαλοπάτια/κάποιων σπιτιών».

Ας τρέξουμε λοιπόν κι εμείς, πριν καθίσουμε στα μαρμάρινα σκαλοπάτια κάποιων σπιτιών, για ν’ απολαύσουμε, μαζί με τους αγαπημένους μας ηθοποιούς και σκηνοθέτες, τις γεμάτες με συναρπαστικά πρόσωπα, μυστήριο και αγωνία ιστορίες τους”

-Νίνος Μικελίδης, Καλλ/κός Δ/ντής του φεστιβάλ

Τα αφιερώματα της φετινής προφεστιβαλικής εβδομάδας:
  • “Ο Εκκεντρικός κύριος Πικολί”
  • “Φθινοπωρινές Σονάτες”
  • “Αιχμάλωτοι στη μηχανή του χρόνου”
  • “Ελληνικό Σινεμά – 21ος Αιώνας”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το Σαββατοκύριακο “φοράει” Prada – Όσα θα δούμε στην TV
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Cine News
Αγών: Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ έρχεται στην Ταινιοθήκη
Cine News
Σύγκρουση: Νέο backstage υλικό από τα γυρίσματα
Cine News
Η Διαθήκη της Αν Λι: Η συναρπαστική ταινία με την Amanda Seyfried τώρα στο Disney+
Cine News
Park your Cinema: Επιστρέφουν οι δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο ΚΠΙΣΝ – Το πρόγραμμα
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα προβολών του ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη στην Ταινιοθήκη
Cine News
Εύα: Η εμβληματική ταινία της Μαρίας Πλυτά ταξιδεύει στο Φεστιβάλ των Καννών
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Cine News
Με… άρωμα Ελλάδας – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Η ιστορία του queer cinema είναι μια ιστορία αντίστασης - και σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
Cine News
Τρόμος… κάτω από τ’ αστέρια: 8 horror ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά