
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε στην ΕΡΤ για τις αρνητικές επιπτώσεις του καύσωνα στην εμπορική κίνηση κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Όπως εξήγησε, η εξαιρετική ζέστη έχει επηρεάσει την επισκεψιμότητα των φυσικών καταστημάτων, προκαλώντας μείωση στη ζήτηση, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής μεταξύ 12:00 και 18:00. Οι καταναλωτές αποφεύγουν τις αγορές, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους ή καταστήματα χωρίς κλιματισμό, περιορίζοντας τις δαπάνες τους στα απαραίτητα.
Η δυσφορία λόγω του καύσωνα οδηγεί πολλούς σε αναβολή των προγραμματισμένων αγορών τους. Ολόκληρες οικογένειες, καθώς και τουρίστες, επιλέγουν να παραμείνουν σε δροσερούς χώρους και να αποφύγουν τα ψώνια, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα μπορεί να μειωθούν έως και 18%.
Παρά τα αρνητικά στοιχεία, παρατηρούνται και θετικές τάσεις, κυρίως στον τομέα των online αγορών, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίσουν από την άνεση του σπιτιού τους. Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εποχιακά προϊόντα που προσφέρουν ανακούφιση από τη ζέστη, όπως ανεμιστήρες, κλιματιστικά, μαγιό, ελαφριά ρούχα και είδη θαλάσσης, τα οποία εντάσσονται στις εκπτωτικές προσφορές.
Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Δίκη Ενός Σκύλου: Η σκηνοθέτρια Λετίσια Ντος στην Αθήνα για μια προβολή-συζήτηση με το κοινό
- Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026
- Releasing All Prog Dreams – Στο εκρηκτικό φινάλε του Release με Dream Theater, Mastodon και Haken