Free City: Αυτό το ΣΚ εχει δωρεάν συναυλίες, θερινό κάτω απ’ τα αστέρια – και όχι μόνο
Η νέα γενιά της μουσικής ροκάρει το Schoolwave, μαραθώνιος ταινιών κάτω από τα αστέρια και συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες στην δωρεάν ατζέντα αυτού του ΣΚ.

Μετά από 20 χρόνια το Schoolwave επιστρέφει στον χώρο απ’ όπου ξεκίνησε: στην Τεχνόπολη. Το Schoolwave 2025 powered by ΔΕΗ ανοίγει αυλαία στις 11 Ιουλίου 2025 και μας προετοιμαζει για ένα εκρηκτικό τριήμερο, στο οποίο θα εμφανιστούν 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, επιλεγμένα από όλη την Ελλάδα.
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουλίου στις 19:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ γιορτάζει 15 αξέχαστα χρόνια και, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έρχεται να προσφέρει και φέτος δωρεάν και υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές αποδράσεις σε μερικές από τις ωραιότερες τοποθεσίες της πόλης, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Το Σάββατο θα απολαύσουμε θερινό σινεμά στην Ακαδημία Πλάτωνος μέσα από έναν μαραθώνιο ταινιών τρόμου από τη δεκαετία του ’80.
- 21:45 Η Ομίχλη | The Fog (1980, 89’), Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ, Πρωταγωνιστούν: Άντριεν Μπαρμπό, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζάνετ Λι, Χαλ Χόλμπρουκ.Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.
- 23:30 Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες | A Nightmare on Elm Street (1984, 91’), Σκηνοθεσία: Γουές Κρέιβεν, Πρωταγωνιστούν: Χέδερ Λάγκενκαμπ, Τζόνι Ντεπ, Ρόμπερτ Ίνγκλουντ, Τζον Σάξον. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.
- 01:15 Η Κατασκήνωση του Τρόμου | Sleepaway Camp (1983, 88’), Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Χίλτζικ, Πρωταγωνιστούν: Φελίσα Ρόουζ, Τζόναθαν Τίρστεν, Φρανκ Σορεντίνο, Κάρεν Φιλντς. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.
Σάββατο 12 Ιουλίου στις 21:45
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μοναστηρίου 137, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα
Μια παράσταση – διάλεξη για το έδαφος που υποχωρεί κάτω από τα πόδια μας, για τα κοινά που γίνονται ιδιωτικά και για τα κοινά που παραμένουν κοινά. *Σκηνοθεσία – Δραματουργία – Εκτέλεση: Τατιάνα Άννα Πίττα, Σπύρος Τσίκνας
Σάββατο 12/07 στις 20:30
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
O νέος τραγουδοποιός και η παρέα του ζωντανεύουν τις ιστορίες του Ενδιάμεσου Σταθμού και παρουσιάζουν την πρωτότυπη δισκογραφία τους, καθώς και αγαπημένα τραγούδια σε μια φρέσκια μουσική βραδιά.
Σάββατο 12/07 στις 21:00
Πλατεία Κουμουνδούρου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το φεστιβάλ τέχνης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παρουσιάζει την παράσταση «Έρωτας… θνητών χορός». Χοροθεατρική παράσταση από το σύλλογο «Ηγέχορο Πειραιά». Η παράσταση πραγματεύεται τη γέννηση του έρωτα κατά τη διάρκεια της ζωής δύο ανθρώπων, την αξία και τις καταστάσεις που βιώνει κανείς μέσα από αυτό το συναίσθημα. Θα υπάρχουν στιγμές συνάντησης και χορογραφίας των δύο νέων, αφηγηματικά μέρη, τραγούδι και χορός.Διάρκεια: 120’
Σάββατο 12/07 στις 20:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ο βραβευμένος με τρία Grammy σαξοφωνίστας Branford Marsalis έρχεται με το κουαρτέτο του για μία μοναδική συναυλία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Στις 13 Ιουλίου, ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Branford Marsalis και το κουαρτέτο του θα εμφανιστούν σε συναυλία με ελεύθερη είσοδο, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Κυριακή 13/07 στις 21:00
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας ξεκινά στις 9 Ιουλίου με δωρεάν εκδηλώσεις για όλους και υπόσχεται μοναδικές βραδιές παρά θιν’ αλός. Με όχημα την κοινή μουσική γλώσσα ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Μελίνα Κανά περιοδεύουν φέτος το καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε ένα ταξίδι με λόγια και μελωδίες για βραδιές γεμάτες έμπνευση, ρυθμό και χαρά. Με μακροχρόνια διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία, οι δύο καλλιτέχνες που ξεχώρισαν για τη δυναμική πορεία αλλά και το ήθος τους, οραματιστές ενός άλλου, καλύτερου παρόντος, πιστοί σε όσα αγάπησαν και τους έχουν καθορίσει, ο Δημήτρης και η Μελίνα δημιουργούν με την αντάμωσή τους μία ιδιαίτερη στιγμή στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Κυριακή 13/07 στις 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μελωδικό τρόπο: το 9ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, έναν τριήμερο θεσμό αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεσογείου. Από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Πλατεία Βάρκιζας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο, με συναυλίες υψηλού επιπέδου, ναυταθλητικές επιδείξεις, εικαστικά και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις, σε ένα σκηνικό δίπλα στη θάλασσα. Την Κυριακή 13 Ιουλίου στις 21:00 θα απολαύσουμε μια συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου. Η ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, σε μια live εμφάνιση γεμάτη ενέργεια, συναίσθημα και κέφι.
Κυριακή 13/07 στις 21:00
Πλατεία Βάρκιζας

YINKA, φωτογραφία Πέτρος Σκούτας
13 – 16 Ιουλίου, ο Μανώλης Αφολάνιο, γνωστός και ως MC Yinka, παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς παρουσιάζει κομμάτια από τη δισκογραφία του σε μια παράσταση όπου δεσπόζουν το hip hop, η reggae και το funk. Yinka φωνητικά • Αλέξανδρος Δερμάνης κιθάρα • Gregory τύμπανα • Αριάδνη Σταμάτουζα μπάσο • Αλεξάνδρα Βλάχου φωνητικά
Κυριακή 13 Ιουλίου στις 23:00
Πειραιώς 260
Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.