MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Common Grounds: Ένα πολυπολιτισμικό διήμερο στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνύπαρξης και δημιουργίας, όπου κουλτούρες συναντιούνται, επικοινωνούν και συνδιαμορφώνουν έναν κοινό τόπο στο φεστιβάλ Common Grounds.

ΚΠΙΣΝ Common Grounds, φωτογραφία Μαρίζα Καψαμπέλη
ΚΠΙΣΝ Common Grounds, φωτογραφία Μαρίζα Καψαμπέλη
Monopoli Team

Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνύπαρξης και δημιουργίας, όπου κουλτούρες συναντιούνται, επικοινωνούν και συνδιαμορφώνουν έναν κοινό τόπο -μέσα από παραδόσεις, αφηγήσεις, τέχνες και ήχους από διαφορετικές χώρες- στο φεστιβάλ Common Grounds.

Το φεστιβάλ δημιουργεί ένα ζωντανό και συμμετοχικό χώρο μέσα από πολιτιστικές δράσεις, εργαστήρια και διαδραστικές εμπειρίες ανοιχτές στο κοινό, που θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες φορείς και οργανισμούς. Στο επίκεντρο: ο διάλογος και η συν-δημιουργία.

Common Grounds σημαίνει κοινός τόπος – αλλά και κοινή εμπειρία.

Το ΚΠΙΣΝ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα (open call) σε κοινότητες, ομάδες και συλλογικότητες από όλο τον κόσμο που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εκπροσωπούν διαφορετικές κουλτούρες και χώρες. Ανταποκρίθηκαν πρεσβείες ή/και σύλλογοι από 13 χώρες (Αλβανία, Αργεντινή, Αυστρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ιαπωνία, Ινδία, Κένυα, Μεξικό, Μολδαβία, Νορβηγία) και διαμορφώθηκε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με πλήθος δράσεων: από μαθήματα βραζιλιάνικης σάμπα, κενυάτικων παραδοσιακών χορών και αργεντίνικης μιλόνγκα, μέχρι εργαστήρια μεξικάνικης πινιάτας και ιαπωνικής ikebana, αλλά και πολλές αθλητικές δράσεις και ζωντανά μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Το φεστιβάλ Common Grounds προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει, να αλληλεπιδράσει και να γνωρίσει από κοντά διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις που αναδεικνύουν κοινούς τόπους μέσα από τη διαφορετικότητα.

Συμμετέχουν: Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία Γεωργίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία Νορβηγίας στην Ελλάδα, Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, Ελληνοκενυάτικο Επιμελητήριο Εμπορίου Ανάπτυξης Ναυτιλίας Τουρισμού & Πολιτισμού, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα, Refugee Week Greece, Art and Action Network, Acropolis Tango Festival
Arte Brasileira Atenas, Σύλλογος Μεξικανών Ελλάδος, Σύλλογος Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Αλβανίας στην Ελλάδα, Ένωση της Ελληνο-Μολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Σύλλογος Dansul Neamului, Ελληνο-Γεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος, Groupi polifonike Vëllazërimi, Siva Om School of Yoga, Shoqata “Emigranti” Patra.

Πρόγραμμα 26-27 Ιουνίου

19:00-20:30
Καλλιτεχνικά εργαστήρια
Αθλητικές Δράσεις
19:00-22:30
Προβολές
20:30-22:30
Μουσικά και χορευτικά δρώμενα

Μέγας Δωρητής ΚΠΙΣΝ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Common Grounds
Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουνίου, 19.00 – 22.30
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Στην Πόλη
Athens Bike Festival 2026: Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Βιβλία
Λάσλο Κρασναχορκάι: Ο σπουδαίος Νομπελίστας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας
Art & Culture
Ας είναι η νοσταλγία εκείνη που θα μας “σκοτώσει”: Οι μέρες μας στο 28ο ΦΝΘ
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Minnesota επιστρέφει στο Φουγάρο
Cine News
«Γιατί είναι μαύρα τα βουνά»: Το ντοκιμαντέρ για τη δημοτική μουσική και τα ηπειρώτικα έθιμα στο 28ο ΦΝΘ