MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου x ΚΠΙΣΝ: Τα εμβυθιστικά ακουστικά sessions του ΜΟΝΟΜ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το ΚΠΙΣΝ ενώνουν δυνάμεις και εγκαινιάζουν την πρωτοποριακή ηχητική εγκατάσταση που συνενώνει τεχνολογία, τέχνη και μουσική, σε επιμέλεια του Σταύρου Γασπαράτου.

ΚΠΙΣΝ Θόλος, φωτογραφία Γιάννης Κουσκούτης
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φέτος ενώνουν για τις δυνάμεις τους, και εγκαινιάζουν τη δυναμική αυτή σύμπραξη με μια πρωτοποριακή ηχητική εγκατάσταση που συνενώνει τεχνολογία, τέχνη και μουσική, σε επιμέλεια του Σταύρου Γασπαράτου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βερολινέζικο στούντιο χωροποίησης ήχου (sound spatialization) ΜΟΝΟΜ, πρωτοπόρο στη χρήση του ριζοσπαστικού συστήματος 4DSOUND παγκοσμίως, παρουσιάζει μια σειρά έργων δημιουργημένων ειδικά γι’ αυτό το μέσο.

Στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου, το MONOM θα εγκαταστήσει ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα 4DSOUND, αποτελούμενο από 48 παγκατευθυντικά ηχεία και 9 μεγάφωνα χαμηλής περιοχής συχνοτήτων (subwoofers). Αυτή η εξαιρετικά καινοτόμα διάταξη θα μεταμορφώσει τον χώρο σε ένα ολογραφικό ακουστικό περιβάλλον, όπου ο ήχος αγκαλιάζει το κοινό από κάθε κατεύθυνση, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα του πολυδιάστατου ήχου να δημιουργεί κοινότητες ακροατών και να μεταμορφώνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσική.

Με ηχητικές εγκαταστάσεις που προσκαλούν τους επισκέπτες να περιηγηθούν σε συναρπαστικούς κόσμους και να βυθιστούν σε ένα καθολικά διευρυμένο πεδίο ακρόασης, όπου ο ήχος μετουσιώνεται σε χώρο, κίνηση και συναίσθημα, το MONOM 4DSOUND υπόσχεται μια αληθινά πολυδιάστατη εμπειρία.

Ένα ηχητικό σύμπαν για μικρούς και μεγάλους

Ο Θόλος του ΚΠΙΣΝ θα μεταμορφωθεί σε ένα ηχητικό σύμπαν στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το νέο έργο για παιδιά και μεγάλους Ο βασιλιάς του γκρι και της σιωπής της Σοφιάννας Θεοφάνους (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για Παιδιά 2020), γραμμένο ειδικά για την εγκατάσταση του Θόλου, με τη σφραγίδα παραγωγής του στούντιο MONOM, προσκαλεί το κοινό σε μια πολυδιάστατη αφηγηματική εμπειρία. Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη δύναμη της τέχνης, της ελπίδας και της φαντασίας για όλη την οικογένεια, όπου οι λέξεις και οι ήχοι ζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν σε μαγευτικά τοπία, σε αφήγηση της Αλεξάνδρας Λέρτα.
Συντεθειμένο και χωρικά διαμορφωμένο από το MONOM και τους συνεργάτες του, το έργο The Elements – Earth, Fire, Water, Wind, and Aether αποτελεί μια ατόφια ηχητική εμπειρία και εξερευνά τη βαθιά μας σύνδεση με τις δυνάμεις της φύσης.

Suzanne Ciani, φωτογραφία Maria Jose Govea

Στο MONOM Archive Show παρουσιάζονται τέσσερα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το σύστημα 4DSOUND. Τα έργα των Suzanne Ciani, Evita Manji, Cinna Peyghamy και Andrea Belfi συνθέτουν ένα πολυδιάστατο ηχοτοπίο τεχνολογικής και καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.

Live – αισθητηριακές εμπειρίες

Αυτή η μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό κοινό θα κορυφωθεί με δύο live συναυλίες, οι οποίες αξιοποιώντας το μοναδικό σύστημα 4DSOUND, υπόσχονται να προσφέρουν μια μοναδική αισθητηριακή εμπειρία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Την Τρίτη 10 Ιουνίου, ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος μάς προσκαλεί σε μια εμβυθιστική πολυκαναλική συναυλία όπου τα όρια μεταξύ φυσικού και συνθετικού ήχου συγχέονται. Κατακερματισμένα ηχοτοπία, κρουστικοί ήχοι, drones συντονισμοί από έγχορδα και μεταβαλλόμενες υφές από modular synths συγκρούονται και διαλύονται μέσα από πολλαπλές φάσεις ψηφιακής επεξεργασίας. Καθώς κινείται στα άκρα του ακουστικού φάσματος –από διαπεραστικές υψηλές συχνότητες έως πυκνές, απτές χαμηλές– το «Nearfield» προσκαλεί το κοινό σε ένα οικείο ακουστικό τοπίο, όπου η προσοχή μεγεθύνει τις πιο μικρές χειρονομίες και τα κρυφά ηχητικά ίχνη πάλλονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια.

Ben Frost

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, ο Ben Frost, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Björk, Tim Hecker, Colin Stetson και Swans, παρουσιάζει ζωντανά ένα ολοκαίνουριο έργο σχεδιασμένο ειδικά για το σύστημα 4DSOUND. Καλλιτέχνης που διευρύνει διαρκώς τα ηχητικά όρια και γνωστός για την έντονη και ασυμβίβαστη ηχητική του παλέτα, ο Βen Frost διατρέχει τα είδη της μίνιμαλ, πειραματικής, industrial και noise μουσικής. Στο συγκεκριμένο έργο, εξερευνά την αρχιτεκτονική του ίδιου του ήχου, σμιλεύοντας ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει τον ακροατή με μεταβαλλόμενες ριπές υφών, έντασης και χωρικών κυμάτων.

MONOM – Σημείο συνάντησης της τέχνης με την τεχνολογία

Πρόκειται για ένα στούντιο που διευθύνεται από καλλιτέχνες και δραστηριοποιείται στο σημείο τομής του χωρικού ήχου, της μουσικής, των τεχνών ευρύτερα και της τεχνολογίας. Από τη sound art και τη μουσική μέχρι το θέατρο, την όπερα, τον χορό και τους εμβυθιστικούς κόσμους της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, το MONOM προσφέρει χώρο και χρόνο σε όσους φιλοδοξούν να διευρύνουν τις διαστάσεις της δημιουργικής τους πρακτικής και να εμπλουτίσουν τις συλλογικές και ατομικές εμπειρίες του ήχου και της τέχνης.
Το MONOM αποκαλύπτει το εύρος της λειτουργίας του σε χώρους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ηχητικές και χωρικές καλλιτεχνικές εξερευνήσεις. Το έργο του έχει παρουσιαστεί από ιδρύματα, εταιρείες και διοργανώσεις όπως το Barbican Immersive (προσεχώς), το CTM Festival, το MUTEK, το The New York Times Climate Forward, το D’strict, η Google, το Reethaus, το Mercer Labs: Museum for Art and Technology, το COP26, διαμορφώνοντας μια παγκόσμια κοινότητα αφιερωμένη στη διεύρυνση των ορίων του ήχου και της τέχνης.

Η εγκατάσταση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μέσα από τη δωρεά του προς το ΚΠΙΣΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔώσε Live στο λαό (της Πειραιώς 260)12.09.2018

06-09 & 11 Ιουνίου 2025
10.00-14.00 Family Project
Ο βασιλιάς του γκρι και της σιωπής
Ελεύθερη είσοδος

06-12 Ιουνίου 2025
17.30
The Elements – Earth, Fire, Water, Wind, and Aether
Εισιτήριο 5€

18.30-23.00
MONOM Archive Show
Εισιτήριο 5€

Τρίτη 10 Ιουνίου, 21:00
Σπύρος Πολυχρονόπουλος LIVE: Nearfield
Εισιτήριο 5€

Πέμπτη 12 Ιουνίου, 21:00
Ben Frost LIVE: The Light Mistaken for Morning
Εισιτήριο 12€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πρόγραμμα με μνήμη και μέλλον12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου x ΚΠΙΣΝ x MONOM
6-12 Ιουνίου
Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και εισιτήριο. Προπώληση εδώ.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μέγαρο: Μεγάλες ορχήστρες, κορυφαίοι μαέστροι και ερμηνευτές ανοίγουν τη σεζόν 2026-27
Εκδηλώσεις
Από τους Florence and Τhe Machine έως το πρωτοποριακό TAO Dance Theater – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με το «Κοντσέρτο της Κορίνθου» του Λέο Μπρόοουερ
Εκδηλώσεις
Αρχαίο δράμα, απολαυστική κωμωδία και μια pop συναυλία - Όσα δεν χάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: 25 δωρεάν εκδηλώσεις που θα απολαύσεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τους Thievery Corporation και τους Wailers έως το πολιτικό θέατρο των Μρουέ-Ματζνταλανί: 13 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Τι θα κάνουμε δωρεάν το ΣΚ 11-12 Ιουλίου
Εκδηλώσεις
Τοπίο και Σώμα: Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026 δίνει ραντεβού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία
Εικαστικά
Όσο κρατάει ο Μπάλος: Το θερμιώτικο γλέντι μέσα από μια φωτογραφική εγκατάσταση στην Κύθνο
Εκδηλώσεις
Συνομιλία με ένα λογισμικό: Ένας πρωτότυπος AI περίπατος στην Αρχαία Αγορά από τον Γιώργο Δρίβα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 3η εβδομάδα (13-18 Ιουλίου)
Εκδηλώσεις
Οι Tiger Lillies στο διονυσιακό σύμπαν των «Βακχών», ο Κωνσταντίνος Βήτα στη Μικρή Επίδαυρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα