MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης – Τι απαντά η δημιουργός του βίντεο Εύα Στεφανή (vid)

Για ακόμη μία φορά η Εθνική Πινακοθήκη βρίσκεται στο στόχαστρο του κόμματος «Νίκη», με τον Δημήτρη Νατσιό να καταθέτει μήνυση για ένα βίντεο έκθεσης, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο «προσβάλλει τα ιερά και τα όσια». Η δημιουργός του έργου Εύα Στεφανή ενημερώθηκε για το γεγονός και δίνει τη δική της απάντηση.

Monopoli Team

Mόλις μία εβδομάδα μετά την εισβολή του βουλευτή της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου, στην Εθνική Πινακοθήκη και τον βανδαλισμό έργων της έκθεσης «Σαγήνη του Αλλόκοτου», ο πρόεδρος του ίδιου ακροδεξιού κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, καταθέτει μήνυση, αυτή τη φορά με αφορμή ένα βίντεο που συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου υπό τους ήχους μιας προσευχής και του Εθνικού Ύμνου, το οποίο προβάλλεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου και «προσβάλλει απροκάλυπτα τα ιερά και τα όσια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης κατέθεσε ο πρόεδρος της «Νίκης»12.09.2018

Για την ακρίβεια το έργο έχει τον τίτλο «Εγερτήριο» και ουσιαστικά είναι ένα βίντεο που περιλαμβάνει «κομμένες» σκηνές από ταινίες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και ως μουσική υπόκρουση έχει μια προσευχή.

Η δημιουργός του έργου είναι η καταξιωμένη κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν μέσω της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και έδωσε τη δική της απάντηση.

«Το έργο τέχνης είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου που το κοιτάζει. Εάν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως χοίρο, θα αντιλαμβάνεται και τον εαυτό του ως χοίρο. Θα αντιλαμβάνεται επίσης τον κόσμο ως ένα απέραντο χοιροστάσιο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύα Στεφανή: Να δούμε με μια ακαριαία, λοξή, ταραγμένη και ειλικρινή ματιά12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εικαστικά
You are invited: Ο εμβληματικός φωτογράφος Juergen Teller στο Onassis Ready με μια αναδρομική έκθεση
Εικαστικά
Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη / Δήλος: Ένα εκθεσιακό δίπτυχο του Ανδρέα Γεωργιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Εικαστικά
Μια φέτα καρπούζι, μια φλούδα φεγγάρι: Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Παύλο Σάμιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας
Εικαστικά
Traces of In-Between: Έξι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς χαρτογραφούν το ενδιάμεσο στη Σύρο
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και διευρυμένο ωράριο
Εικαστικά
Κλεμμένος πίνακας του 16ου αιώνα επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 50 χρόνια
Εικαστικά
Χάρις Κανελλοπούλου: Μια Συλλογή με ιστορικό χαρακτήρα που συμβαδίζει με το παρόν της τέχνης από την Τράπεζα της Ελλάδος
Art & Culture
Μια ηχητική κατάδυση στον κόσμο του Takis
Εικαστικά
Parliament: Τελευταία εβδομάδα για το έργο «κοινωνικής χορογραφίας» του Michael Kliën στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Εικαστικά
VOID – Αυτό που Λείπει: Ο Στρατής Ταυλαρίδης επιστρέφει στην Αστυπάλαια με νέα έκθεση