MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
30
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Μικρή Άρκτος: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην 5η Ακρόαση Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Μικρή Άρκτος διοργανώνει την 5η Ακρόαση Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών, «Άνοιξη 2025: Περιμένοντας την Άνοιξη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι», με προθεσμία αποστολής υλικού δημιουργών έως την Τετάρτη 30 Απριλίου και ακρόαση ερμηνευτών στο Θέατρο Radar 25-27 Απριλίου.

Φωτογραφία: Israel Palacio/unsplash
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Είκοσι τρία χρόνια χωρίζουν την Πρώτη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, από την φετινή Πέμπτη διοργάνωση. Οι Ακροάσεις Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου ξεκίνησαν το 2002 και εξελίχθηκαν σε ένα θεσμό που έως σήμερα έχει «αιμοδοτήσει» το έντεχνο ελληνικό τραγούδι με πολλούς και σημαντικούς συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδοποιούς και ερμηνευτές.

Μερικά μόνο από τα ονόματα των διακριθέντων αρκούν για να αποτυπώσουν την σημαντικότητα του θεσμού. Ενδεικτικά αναφέρονται σε αλφαβητική σειρά οι: Ηλίας Βαμβακούσης, Γιάννης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Βουτσάς, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος,  Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μίνως Θεοχάρης, Μιχάλης και Παντελής  Καλογεράκης, Θέμης Καραμουρατίδης, Πολυξένη Καράκογλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Απόστολος Κίτσος, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Δημήτρης Μαραμής, Νατάσσα Μποφίλιου, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Σπύρος Παρασκευάκος, Δήμητρα Σελεμίδου, Κώστας Τσίρκας.

Η Μικρή Άρκτος διαθέτει πλέον στον κατάλογο παραγωγών της, πάνω από 20 cd’s με έργα και ολοκληρωμένες προτάσεις καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στις Ακροάσεις της. Ορισμένα από αυτά ήδη αποτελούν εμβληματικές εργασίες στην ελληνική δισκογραφία, αλλά όλα έχουν την σφραγίδα της αισθητικής πρότασης που χρόνια τώρα  συντηρεί και ανανεώνει η εταιρεία.

«Ένα παράθυρο από και προς την κοινωνία – αυτό είναι οι Ακροάσεις της Μικρής Άρκτου. Ένα παράθυρο σε ένα δωμάτιο του μεγάλου σπιτιού του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, με θέα στο αύριο. Γιατί οι Ακροάσεις θέλαμε να ακούν και να δυναμώνουν τη φωνή των νέων καλλιτεχνών, για να μην μένει ατραγούδιστο το παρόν και βουβό το μέλλον». 

Τι είναι οι Ακροάσεις:
  • Το σημείο συνάντησης νέων δημιουργών και ερμηνευτών με τη Μικρή Άρκτο, το έντεχνο ελληνικό τραγούδι και το κοινό του.
  • Η δυνατότητα παραγωγής και έκδοσης του υλικού τους και η οργανωμένη και αποτελεσματική επικοινωνία του από τη Μικρή Άρκτο.
  • Η ζύμωση και ο διάλογος των καλλιτεχνών που θα διακριθούν με το ήδη υπάρχον καλλιτεχνικό δυναμικό της Μικρής Άρκτου σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία (συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς, ηθοποιούς – νέους και ήδη καταξιωμένους).
  • Η συμπόρευση εταιρείας και διακριθέντων καλλιτεχνών, στη βάση ενός γνήσιου και αυθεντικού καλλιτεχνικού αιτήματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Μποφίλιου μέχρι Bloody Hawk: Το Plastiras Lake Festival επιστρέφει με δυνατό line up – και όχι μόνο12.09.2018

Γι αυτό:

Η Μικρή Άρκτος δεν απονέμει βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κοκ). Όσοι δημιουργοί και ερμηνευτές διακριθούν εντάσσονται στην οικογένεια της Μικρής Άρκτου και συνεργάζονται μαζί της  για την εξέλιξη της τέχνης του τραγουδιού. Το τραγούδι είναι μια συλλογική υπόθεση που κάθε του ευτυχισμένη στιγμή δημιουργίας είναι και μια δικαίωση μιας μακράς παράδοσης αλλά και μιας συνειδητής αποστολής στο σήμερα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προθεσμία για την αποστολή υλικού των Δημιουργών: έως την Τετάρτη 30 Απριλίου

Ακρόαση των Ερμηνευτών: 25, 26 & 27 Απριλίου  στο Θέατρο Radar

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://mikri-arktos.gr/akroasi5/

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Με μια «Πανσέληνο» πριν τη σκηνή του Release: Νέο single από τον Παύλο Παυλίδη
Μουσικά Νέα
Overgrown και Sylosis στο Release Athens 2026
Μουσικά Νέα
ΓΚΟΛΦΩ: Το νέο concept album από τα Καλογεράκια μάς ταξιδεύει στην ησυχία μιας άλλης εποχής
Μουσικά Νέα
Deaf Radio: Κυκλοφορούν το εντυπωσιακό μουσικό video “No Place Like Home”
Εκδηλώσεις
Between Worlds: Η Νάνα Σιμόπουλος με νέο ορχηστρικό άλμπουμ και δύο συναυλίες σε Αθήνα και Κάρυστο
Μουσικά Νέα
Μπετόβεν: Σε δημοπρασία τέσσερα αδημοσίευτα χειρόγραφά του
Art & Culture
Κτήμα Τομπάζη: Μια λυρική βραδιά στην παραλία του Γαλατά
Αφιέρωμα
«Μόνο Meiden!»: Η περηφάνεια του να γιορτάζεις την μεϊντενική σου υπόσταση
Μουσικά Νέα
Einstürzende Neubauten: Από τον David Bowie και τους Depeche Mode στη σκιά του Ηρωδείου
Μουσικά Νέα
H Marseaux live στο Άλσος Παγκρατίου – Μια συναυλία ανοιχτή για όλους
Μουσικά Νέα
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Βιολέτα Ίκαρη σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα
Εκδηλώσεις
Ο Βασίλης Σκουλάς στήνει κρητικό γλέντι στην Ακαδημία Πλάτωνος