MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Jude Kelly ανοίγει το φετινό WOW Athens στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ WOW – Women of the World, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο για γυναίκες, θηλυκότητες, non-binary άτομα.

Jude Kelly in The WOW Show with Jude Kelly_ photo by Claire Leach
Monopoli Team

Από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2025 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το WOW Foundation και το British Council, παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ WOW – Women of the World, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. Από το 2010, που διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ στο Λονδίνο, μέχρι σήμερα, το WOW αριθμεί περισσότερα από 100 φεστιβάλ και εκδηλώσεις φτάνοντας σε πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα σε 45 τοποθεσίες σε έξι ηπείρους.

Μετά την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση του κοινού στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στο ΚΠΙΣΝ, το WOW Athens έχει πλέον καθιερωθεί ως το πιο συμπεριληπτικό και το σημαντικότερο φεστιβάλ στην Ελλάδα που εστιάζει στην προώθηση της έμφυλης ισότητας και αποπειράται να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα εμπόδια που συναντούν σήμερα οι γυναίκες και τα non-binary άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης, το WOW Show με την Jude Kelly, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 στις 20.30 στην Εναλλακτική Σκηνή.

Μετά από την «περιοδεία» του WOW Show σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η ιδρύτρια του WOW και πολυβραβευμένη θεατρική σκηνοθέτρια Jude Kelly, έρχεται στην Αθήνα για να συνομιλήσει με τρεις γυναίκες σχετικά με το δύσκολο και, συχνά αποθαρρυντικό, ταξίδι προς την ισότητα των φύλων. Η Kelly θα μοιραστεί τη σκηνή με τις Κατερίνα Αθανασιάδου, Βανέσσα Βενέτη και Κατερίνα Βρανά, τρεις καταπληκτικές γυναίκες που, αμφισβητώντας στερεότυπα, πήγαν κόντρα στο ρεύμα. Στο WOW Show θα αφηγηθούν στο κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες που αποτελούν πηγή έμπνευσης και ελπίδας για αλλαγή.

Η Κατερίνα Αθανασιάδου, γνωστή και ως «γιαγιά της Κυψέλης», θα αφηγηθεί πως ανέλαβε να μεγαλώσει τη μικρή Μαρία για να βοηθήσει τη μητέρα της Σάντρα, μετανάστρια από την Γκάνα, εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της να την υιοθετήσει και αναδεικνύοντας τη δύναμη της γυναικείας αλληλεγγύης.

Κατερίνα Αθανασιάδου, φωτογραφία ©ΚΠΙΣΝ, Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Η τρανς ακτιβίστρια Βανέσσα Βενέτη θα μοιραστεί με το κοινό την ιστορία για τον πολυετή δικαστικό αγώνα που έκανε για να μπορεί να επικοινωνεί με την κόρη της και τη δικαίωση της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και θα συζητήσει με την Jude Kelly το επίκαιρο ζήτημα των γονεϊκών δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

Βανέσσα Βενέτη_φωτογραφία©ΚΠΙΣΝ_Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Η δημοφιλής stand up κωμικός Κατερίνα Βρανά θα μιλήσει για το πως δεν επέτρεψε στην ξαφνική αναπηρία της να την επηρεάσει ως γυναίκα και ως καλλιτέχνιδα, αλλά κατόρθωσε να τη μετατρέψει, με όχημα το χιούμορ, σε πηγή δύναμης.

Κατερίνα Βρανά_ φωτογραφίαTheo Vranas

Η Jude Kelly, ιδρύτρια του WOW Foundation, δηλώνει: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Αθήνα για το WOW Show. Όπου κι αν ταξιδεύει το WOW στον κόσμο, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να γνωρίζω τοπικές ηρωίδες και να ανακαλύπτω ιστορίες για τα απίστευτα πράγματα που έχουν κάνει στις κοινότητές τους. Το 2025 είναι η 15η επέτειος του WOW, και, παρόλο που απέχουμε πολύ από μια κοινωνία ισότητας των φύλων, υπάρχει λόγος για να γιορτάζουμε. Θα είναι μια βραδιά γιορτής για όλους και όλες, πάρτε τις φίλες/τους φίλους και την οικογένειά σας και ελάτε!»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τhe WOW Show με την Jude Kelly

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025, 20.30

Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), 

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Εισιτήρια: 15€, 10€ (μειωμένο)

Προπώληση:    

  • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο ticketservices.gr
  • Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της Ticket Services 210 7234567 
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Η προπώληση για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ ξεκινάει στις 20/01 στις 12.00, ενώ για το κοινό στις 21/01 στις 12.00. 

 

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα αγγλικά και διερμηνεία στην ΕΝΓ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών
Εκδηλώσεις
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026
Εκδηλώσεις
Όταν η γη αγγίζει τον ουρανό: Το LycabettusEnsemble στη Σύρο με τραγούδια του Μεσαίωνα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρέαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα