MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλύοντας την Οθόνη: Κινηματογραφικές Συνταγές για Ψυχική Ευεξία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο κινηματογράφος Άστορ διοργανώνει τη δράση «Αναλύοντας την Οθόνη: Κινηματογραφικές Συνταγές για Ψυχική Ευεξία», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν 10 προβολές ταινιών οι οποίες θα συνοδεύονται από συζητήσεις με το κοινό.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο κινηματογράφος Άστορ διοργανώνει τη δράση «Αναλύοντας την Οθόνη: Κινηματογραφικές Συνταγές για Ψυχική Ευεξία» έως τις 15 Απριλίου 2025, σε συνεργασία με τους κινηματογράφους Kaunas Cinema Center (Λιθουανία) και Cinema Arta (Ρουμανία) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Collaborate to Innovate – Europa Cinemas.

Το «Αναλύοντας την Οθόνη» στοχεύει στην ανάδειξη του κινηματογράφου ως εργαλείου ψυχικής και συναισθηματικής φροντίδας και τον προσεγγίζει ως ένα ισχυρό μέσο κατανόησης του κόσμου και έτσι, αυτογνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν 10 προβολές ταινιών οι οποίες θα συνοδεύονται από συζητήσεις με το κοινό που θα επιμελούνται και θα συντονίζουν ακαδημαϊκοί κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Πρόγραμμα των προβολών του 2025:

Κυριακή 26/01 στις 14:30
Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία (1994), του Κριστόφ Κισλόφσκι

Συζητά ο Δημήτρης Καρύδας.

Ο Δημήτρης Καρύδας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. Σπούδασε Φιλοσοφία, Φυσική και Μαθηματικά στο Columbia Univ. (B.A. 1978) και στο Oxford Univ. (Dr. Phil., 1983), Φιλοσοφία και Σημειολογία στο Technische Univ. Berlin (Dipl., 1995) και Φιλοσοφία στο Freie Univ. Berlin. Διδάσκει ως αν. Λέκτορας στο Humboldt Univ. Berlin Ιστορία της Φιλοσοφίας, όπως και ελληνική Ιστορία και Θεωρία του Πολιτισμού στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Freie Univ. Berlin.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις πολλών άρθρων, μονογραφιών κλπ. επικεντρώνονται στην κλασσική γερμανική φιλοσοφία (Hegel, Feuerbach), την κριτική θεωρία του 20ου αιώνα (Benjamin, Adorno), την κριτική της κουλτούρας καθώς και τις πολιτισμικές και θεωρητικές μεταφορές από το γερμανικό στον ελληνικό χώρο το δέκατο έννατο και εικοστό αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΜΣΤ: Καλωσορίζει το 2025 με νέες εκθέσεις και δράσεις12.09.2018

Κυριακή 09/02 στις 14:30
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (1988), του Πέδρο Αλμοδοβάρ

Συζητά ο Ορέστης Κωνσταντάς

Ο Ορέστης Κωνσταντάς σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και τη Βαρκελώνη (ΑΠΘ, Dipl. Arch. 2003), Cultural Studies & κριτική στο Λονδίνο (Birkbeck College, MA 2004) και κοινωνιολογία & πολιτική επιστήμη στην Αθήνα (ΕΚΠΑ, 2009).

Κυριακή 23/02 στις 14:30
Όσλο, 31 Αυγούστου (2011), του Γιόακιμ Τρίερ

Συζητά η Αλίκη Κοσυφολόγου

Η Αλίκη Κοσυφολόγου είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας (Τομέας Κοινωνικής Θεωρίας, ΕΚΠΑ) και εργάζεται ως ερευνήτρια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Άπιαστη μητρότητα: Σύγχρονες όψεις της μητρότητας σε συνθήκες κρίσης», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλήθος. Είναι ιδρυτικό μέλος της φεμινιστικής ομάδας Κιουρί-ατ και υπεύθυνη έκδοσης του ομώνυμου περιοδικού.

Ακόμη:

02/03 στις 14:30 — Frank (2014) του Lenny Abrahamson TBA
16/03 στις 14:30 — Ραγισμένα Όνειρα (2012), του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν ΤΒΑ
23/03 στις 14:30 — 8½ (1963), του Φεντερίκο Φελλίνι TBA

Επιπλέον, στα πλαίσια της δράσης, θα πραγματοποιούνται workshop Stop–Motion Animation. Σε αυτά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία και τις τεχνικές του animation, εξερευνώντας, παράλληλα, τη σύνδεση μεταξύ της τέχνης του animation και της συναισθηματικής φροντίδας. Τα επόμενα workshop θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 26/1, 9/2, 23/2 και 16/3 στις 14:30.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αναλύοντας την Οθόνη: Κινηματογραφικές Συνταγές για Ψυχική Ευεξία
Γενική είσοδος: 6ε
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή)
E. [email protected]
Τ. 210 3211950

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ