MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το ιστορικό θέατρο La MaMa της Νέας Υόρκης φέρνει, στο Θέατρο Ακροπόλ, μια πολυμεσική παράσταση της Ραφίκα Σαουίς βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, ενώ η ομάδα Seven Sisters επιλέγει ξανά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου για τη νέα της παράσταση. Εδώ, όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Αγαμέμνων – ο κύκλος του αίματος: Η παράσταση του ιστορικού θεάτρου La MaMa έρχεται στο Θέατρο Ακροπόλ

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου στις ΗΠΑ, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, το ιστορικό θέατρο La MaMa της Νέας Υόρκης φέρνει και στην Ελλάδα την παράσταση «Αγαμέμνων: ο κύκλος του αίματος». Η εντυπωσιακή πολυμεσική παράσταση της Ραφίκα Σαουίς, βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, ταξιδεύει στη χώρα μας, κάνοντας στάση στο Θέατρο Ακροπόλ για 3 μόνο βραδιές, στις 13, 20 και 27 Ιανουαρίου, προτού συνεχίσει την παγκόσμια περιοδεία του.

Η διασκευή της Ραφίκα Σαουίς πάνω στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου μεταφέρει το έργο στη σύγχρονη πολιτική σκηνή ενός δυτικού κράτους, όπου, στο τέλος του πολέμου, όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το έργο ξαναβλέπει την ιστορία από τα μάτια της Κλυταιμνήστρας. Εδώ η Κλυταιμνήστρα δεν είναι ο εκδικητής, αλλά ο εγκλωβισμένος άνθρωπος που προσπαθεί να σπάσει τον τοίχο της πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του. Κι όταν θα προσπαθήσει να αντισταθεί, θα μεταμορφωθεί σε στιγματισμένη, θα γίνει θύμα και θήραμα και θα θυσιαστεί, ως άλλη Ιφιγένεια, στο όνομα της «δικαιοσύνης» που ισοπεδώνει τα πάντα. Επί σκηνής ο Μάνος Βακούσης στον ρόλο του Αγαμέμνονα, ο Σαμουήλ Ακινόλα ως Κήρυκας και η Ραφίκα Σαουίς ως Κλυταιμήστρα. Στο βίντεο ο Κρις Ραντάνοφ ως Αίγισθος.
Δευτέρα στις 20:45
Από 15€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSneak Peek: Στην πρόβα του “Αγαμέμνονα: Ο κύκλος του αίματος” στο Ακροπόλ12.09.2018

Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται: Η νέα παράσταση των Seven Sisters σε κείμενα Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο 104

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Το Μαράκι έκλασε» η ομάδα Seven Sisters επιλέγει ξανά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου για τη νέα της παράσταση με τίτλο «Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται», σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη.

Εφτά γυναίκες αφηγούνται πέντε αυτοτελείς ιστορίες έρωτα και σεξ δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Το γυναικείο σώμα, η ερωτική επιθυμία, η ένοχη απόλαυση, η άνευ όρων παράδοση στην σαρωτική φύση του έρωτα. Πάντα στην Ελλάδα και πάντα καλοκαίρι. Τα τζιτζίκια, το τσάμικο, το πλαστικό τραπεζομάντηλο, το κρασί της παρέας, το πράσινο λάστιχο, τα ξύλινα τσόκαρα, το ψητό καλαμπόκι, οι πλαστικές καρέκλες. Σημεία αναφοράς που μετατρέπουν το κλισέ σε κάτι βαθιά συλλογικό που μας αφορά όλους. Πέντε ιστορίες για τον έρωτα και την γυναικεία σεξουαλικότητα, ιδωμένες από μάτια γυναικών, βιωμένες από σώματα γυναικών. Και πάνω στη σκηνή, ειπωμένες από τα στόματα και τα σώματα εφτά γυναικών.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος 15€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

Μουσική

Να ’ταν η χαρά οικόπεδο: Η Λίνα Νικολακοπούλου φέρνει τα “Βαλκανικά” τραγούδια της στο Παλλάς

Στο Θέατρο Παλλάς, η 10μελής ορχήστρα «Salonique Brass Band» αποδίδει τις βαλκανικές μουσικές και χαρακτηριστικές μελωδίες των τραγουδιών που έγραψε τους στίχους η Λίνα Νικολακοπούλου, με ερμηνεύτριες τη Γλυκερία και την Πίτσα Παπαδοπούλου. Επίσης, τέσσερις τραγουδιστές από την νεότερη γενιά τους οποίους πιστεύει η Λίνα Νικολακοπούλου και με αυτή την αφορμή τους καλεί κοντά της: Σοφία Παπάζογλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ασπασία Στρατηγού, Απόστολος Κίτσος. Συμπράττουν επί σκηνής ο Μανώλης Μητσιάς και ο  συνθέτης του θρυλικού “ΠΑΡΤΥ”, Kiki Lesendric. Συμμετοχή έκπληξη η Μαρίνα Σάττι.
Δευτέρα 13/1 στις 21:00
75€ VIP Ζώνη, 60€ Διακεκριμένη Ζώνη, 50€ Α Ζώνη, 40€ Β Ζώνη, 30€ Γ Ζώνη, 20€ Δ Ζώνη
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Έκθεση

Η Ύλη του Μύθου: Ο Ιταλός καλλιτέχνης Matteo Fraterno στο Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Matteo Fraterno με τίτλο «Η Ύλη του Μύθου / La Materia del Mito», σε επιμέλεια της Κατερίνας Κοσκινά. Με την τεχνική του frottage και την άδεια του Μουσείου ο καλλιτέχνης αποτύπωσε σε χαρτί την επιφάνεια 29 αρχαίων ελληνικών επιγραφών που βρίσκονται, ως επί το πλείστον, στον αύλειο χώρο του μουσείου. Αυτό έγινε σε 15 ημέρες, το φθινόπωρο του 2023, στο πλαίσιο ενός προγράμματος δημιουργικής διαμονής (residency), με στόχο την ιχνηλάτηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 Δευτ., Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ., Κυρ. 8.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.
2€
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι θέατρο: Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Λυκαβηττού
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Στρίντμπεργκ στους Fugazi και το «Κοριτσάκι Αλεξανδρείας» – Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ένα εκρηκτικό ΣΚ στην Αθήνα με Metallica, Athens Street Food Festival και πάρτι σε όλη την πόλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα, πάρτι και όλα όσα θα κάνουμε δωρεάν
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Μεγάλο open party για τα εγκαίνια των θερινών εκθέσεων στη Στοά Αρσακείου
Εκδηλώσεις
Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ιδιαίτερες δράσεις
Εκδηλώσεις
Παναγούλεια 2026 στον Άγιο Δημήτριο: Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου και εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη
Εκδηλώσεις
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, «Ήμερη - Η Ανατομία μιας Πτώσης» στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το Gyzi Street Party δίνει ξανά ραντεβού με δωρεάν είσοδο στην Πλατεία Γκύζη
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ανοίξει δωρεάν για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026