MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Φεστιβάλ One Way: Ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς να παρουσιάσουν τους δικούς τους μονολόγους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Φεστιβάλ One Way της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Έκτη Τέχνη», αφιερωμένο στον θεατρικό μονόλογο, καλεί όσους ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου να δηλώσουν συμμετοχή στη 2η διοργάνωση και να παρουσιάσουν μονολόγους με θέμα την εξάρτηση.

Φεστιβάλ One Way
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

To Φεστιβάλ One Way έρχεται για μια ακόμη χρονιά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Έκτη Τέχνη». Ο δεύτερος χρόνος ενός Φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλους εκείνους που αγαπούν τους «μονόδρομους» λέγοντας το δικό τους θεατρικό παραμύθι.

Λένε ότι τα ταξίδια σε αφήνουν άφωνο και μετά σε μετατρέπουν σε παραμυθά. Μέσα από αυτή την κίνηση ενθαρρύνουμε την έκφραση σκέψεων, συναισθημάτων, αισθημάτων, ανησυχιών ή χιούμορ πάνω σε συγκεκριμένη θεματική.

Λίγα λόγια για το 2ο Φεστιβάλ One– Way

Το 2ο Φεστιβάλ One– Way μετά την αγαπημένη πρόταση του Έντγκαρ Άλλαν Πόε που οδήγησε πέρσι σε μοναδικές ερμηνείες και ιστορίες, μας ταξιδεύει φέτος στον γκρίζο κόσμο της «Εξάρτησης».

Τί είναι η Εξάρτηση για εσάς; Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε παραστάσεις-μονολόγων με το θέμα αυτό σε One– Way  συνθήκη. Δημιουργήστε την δική σας παράσταση.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Μαρτίου του 2025 στο Black Box Theatre “Phantom”.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα διενεργηθεί σε ξεχωριστή ημέρα. (Η διοργάνωση του Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει τον προγραμματισμό της ζωντανής εκδήλωσης)

Οι διοργανωτές επιθυμούν οι υποψήφιοι να σκεφτούν έξω από το κουτί, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να είναι δημιουργικοί. Μπορούν με όχημα την εξάρτηση αυτή τη φορά να μας ταξιδέψουν σε ό,τι μονοπάτια εκείνοι επιθυμούν : δράμα, κωμωδία, ποιητικό θέατρο κ.ο.κ.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής:
  • Τα έργα να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν δημοσιευθεί , παραχθεί με όποιον τρόπο οπουδήποτε αλλού. Να υπάρχει γραπτή άδεια του συγγραφέως του έργου περί πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρικών εργαστηρίων , πτυχιούχοι δραματικών σχολών ή όποιος έχει την όποια θεατρική ενασχόληση.
  • Ο παραστασιακός χρόνος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά.
  • Τα σκηνικά και ό,τι χρειάζεται η εκάστοτε συμμετοχή για την παράστασή της είναι κάτι που επιβαρύνει την ίδια.
  • Στον χώρο η κάθε συμμετοχή έχει δικαίωμα 2 προβών , εκ των οποίων η μία θα είναι τεχνική πρόβα (μαζί με τον τεχνικό). Κάθε παραπάνω πρόβα θα χρεώνεται 15 ευρώ το δίωρο)
  • Ο τεχνικός του φεστιβάλ είναι συνεργάτης της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Έκτη Τέχνη» και πληρώνεται από την σχολή.
  • Απαγορεύεται η σεξουαλικά ρητή, ακατάλληλη ή βρώμικη γλώσσα, και η ρατσιστική διάθεση.
  • Η κύρια γλώσσα των μονολόγων πρέπει να είναι η ελληνική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΉλιος με δόντια: Ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης στο θέατρο Μπέλλος για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό12.09.2018

 Κριτική και βραβεία
  • Οι συμμετοχές θα κριθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: (1) αφήγηση, (2) οπτική επικοινωνία (γλώσσα του σώματος, τόνος, κ.λπ.), (3) δημιουργικότητα στην παρουσίαση (4) απόδοση.
  • Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους καταξιωμένους και αναγνωρισμένους του χώρου.
  • Τα τέλη συμμετοχής δεν επιστρέφονται.
  • Από τις συμμετοχές θα επιλεχθούν οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.
  • Το βραβείο είναι 200€ και η δωρεαν παραχώρηση του θεατρου για 2 παραστασεις με την αξιωση του 10% επί των εισιτηριων για την ομάδα που κέρδισε.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος συμμετοχής: 50€

Προθεσμία αιτήσεων: Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 23  Δεκεμβρίου 2024.

Τρόπος συμμετοχής:

  1. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν ένα κείμενο 200 λέξεων στο οποίο να είναι σαφές το περιεχόμενο και η σκέψη πίσω από την παράσταση που θα ετοιμάζουν.
  2. Βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου-ομάδας
  3. Ταυτότητα παράστασης ( συντελεστές: ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας κ.ο.κ.)
  4. Καταβολή 50ευρώ σε ibanπου θα σας κοινοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο, εφόσον επιλεχθείτε να παρουσιάσετε.
  5. Αίτηση την οποία κατεβάζετε από το siteμας και την αποστέλλετε μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο παρακάτω email [email protected]

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Μια επιπλέον παράσταση με αισθητηριακή προσβασιμότητα στο Θέατρο Βράχων
Εκδηλώσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Το Εθνικό υποδέχεται τη σύγχρονη θεατρική σκηνή της Κύπρου
Εκδηλώσεις
Σεπτέμβριος στο Εθνικό: Αυλαία για τις περιοδείες, Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου και νέες δράσεις
Θεατρικά Νέα
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος επιστρέφουν στο Baumstrasse
Θεατρικά Νέα
Studio Μαυρομιχάλη: Το Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες επιστρέφει για 18η χρονιά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο της νέας σεζόν – Early bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Η Στεφανία Γουλιώτη επιστρέφει ως «Ιζαμπέλα Μόλναρ» στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Τώρα πια φυσάει μονάχα μες στις λέξεις: Το Εθνικό στο Μουσείο Αργυροτεχνίας με μια παράσταση για τον σπουδαίο Νίκο Χουλιαρά
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά: Η παράσταση για όλη την οικογένεια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Grand Ballet Gala στο Nasioutzik Mansion: Αστέρες των Bolshoi και Mariinsky σε μια μεγάλη βραδιά χορού
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Θεατρικά Νέα
Η Κουζίνα: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Κουτλή για 2η σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός