MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περιμένοντας τον Γκοντό: Προσφορά εισιτηρίων από το θέατρο Πόρτα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για 72 ώρες, τα εισιτήρια της παράστασης του Θεάτρου Πόρτα σε ειδική προσφορά 15 ευρώ.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στις 5 Ιανουαρίου 2025, συμπληρώνονται 72 χρόνια από την πρώτη παράσταση του Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ.Η πρεμιέρα του έργου έγινε στο Παρίσι, στις 5 Ιανουαρίου του 1953, στο Théâtre de Babylone, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Roger Blin. Δύο χρόνια αργότερα το έργο παρουσιάστηκε και στο Λονδίνο. Από τότε έως και τις μέρες μας, το Περιμένοντας τον Γκοντό έχει παιχτεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, παραμένοντας ένα από τα πιο επιδραστικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Το Θέατρο Πόρτα, για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, προχωρά σε μία ειδική προσφορά, προκειμένου περισσότεροι θεατές να έρθουν σε επαφή με το αριστούργημα του Μπέκετ. Από τις 5 Ιανουαρίου και για 72 ώρες, όλα τα εισιτήρια θα προπωλούνται στην τιμή των 15 ευρώ.

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου και στο https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/perimenontas-ton-gkonto/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριμένοντας τον Γκοντό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Πόρτα12.09.2018

Σχετικά με την παράσταση

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιλέγοντας να ακολουθήσει πιστά τις σκηνικές οδηγίες του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ. Έτσι, αναδεικνύει το τραγικωμικό του σύμπαν μέσα από μία ανάγνωση ακριβείας που ακουμπά όσο ποτέ στις μέρες μας.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο ότι σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του να ανατίθενται οι δύο τουλάχιστον κεντρικοί ρόλοι σε μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς, συναντάμε τώρα νέους σε ηλικία ερμηνευτές, σχολιάζοντας τα αδιέξοδα της νέας γενιάςπου στην εποχή μας βρίσκει τον εαυτό της καθηλωμένο από τις καταστάσεις, πριν καν ξεκινήσει την πορεία της. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Παπαδόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Σαμψαλάκης και Γιάννης Βαρβαρέσος και Πέτρος Δημοτάκης.

Η νέα αυτή ερμηνευτική προσέγγιση στο Περιμένοντας τον Γκοντό, είναι ανοιχτή σε όλους τους θεατές, ακόμα και σε εφήβους. Καθοριστικά για την εικόνα της παράστασης και το σύμπαν στο οποίο μας μεταφέρει, είναι τα -ξεχωριστής εικαστικότητας- σκηνικά και κοστούμια του Βασίλη Παπατσαρούχα. Τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ ο Κορνήλιος Σελαμσής έχει αναλάβει μια πρωτότυπη διερεύνηση του προσωδιακού χαρακτήρα του μπεκετικού κειμένου. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η κινησιολογία της παράστασης που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Στρινόπουλος, προσδίδοντας στοιχεία μιας μοντερνιστικής κλοουνερί.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιπλέον παράσταση στο Βεάκειο λόγω αυξημένης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου γίνεται 30: Όλα όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Cartel: Δύο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν τη νέα σεζόν
Art & Culture
Να γιατί έπρεπε να επαναληφθούν οι “Τρωάδες” σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
Το Παραβάν: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει τις πόρτες του σε ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών
Εκδηλώσεις
10 Χρόνια Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν, πλούσιο ρεπερτόριο και επετειακή προσφορά προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Η άγνωστη ιστορία των παιδιών που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
«Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ»: Η Κόρα Καρβούνη στην πρώτη της σκηνοθεσία
Θεατρικά Νέα
Το θρυλικό μιούζικαλ «Το Κλουβί με τις Τρελές» ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο
Θεατρικά Νέα
Πριν & Μετά – τα παιδιά: Χαραλαμπούδη, Μακαλιάς, Σαμαρά και Μαλιάτσης στο θέατρο Πέτρας
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Μια επιπλέον παράσταση με αισθητηριακή προσβασιμότητα στο Θέατρο Βράχων