MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περιμένοντας τον Γκοντό: Προσφορά εισιτηρίων από το θέατρο Πόρτα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για 72 ώρες, τα εισιτήρια της παράστασης του Θεάτρου Πόρτα σε ειδική προσφορά 15 ευρώ.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στις 5 Ιανουαρίου 2025, συμπληρώνονται 72 χρόνια από την πρώτη παράσταση του Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ.Η πρεμιέρα του έργου έγινε στο Παρίσι, στις 5 Ιανουαρίου του 1953, στο Théâtre de Babylone, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Roger Blin. Δύο χρόνια αργότερα το έργο παρουσιάστηκε και στο Λονδίνο. Από τότε έως και τις μέρες μας, το Περιμένοντας τον Γκοντό έχει παιχτεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, παραμένοντας ένα από τα πιο επιδραστικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Το Θέατρο Πόρτα, για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, προχωρά σε μία ειδική προσφορά, προκειμένου περισσότεροι θεατές να έρθουν σε επαφή με το αριστούργημα του Μπέκετ. Από τις 5 Ιανουαρίου και για 72 ώρες, όλα τα εισιτήρια θα προπωλούνται στην τιμή των 15 ευρώ.

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου και στο https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/perimenontas-ton-gkonto/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριμένοντας τον Γκοντό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Πόρτα12.09.2018

Σχετικά με την παράσταση

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιλέγοντας να ακολουθήσει πιστά τις σκηνικές οδηγίες του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ. Έτσι, αναδεικνύει το τραγικωμικό του σύμπαν μέσα από μία ανάγνωση ακριβείας που ακουμπά όσο ποτέ στις μέρες μας.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο ότι σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του να ανατίθενται οι δύο τουλάχιστον κεντρικοί ρόλοι σε μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς, συναντάμε τώρα νέους σε ηλικία ερμηνευτές, σχολιάζοντας τα αδιέξοδα της νέας γενιάςπου στην εποχή μας βρίσκει τον εαυτό της καθηλωμένο από τις καταστάσεις, πριν καν ξεκινήσει την πορεία της. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Παπαδόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Σαμψαλάκης και Γιάννης Βαρβαρέσος και Πέτρος Δημοτάκης.

Η νέα αυτή ερμηνευτική προσέγγιση στο Περιμένοντας τον Γκοντό, είναι ανοιχτή σε όλους τους θεατές, ακόμα και σε εφήβους. Καθοριστικά για την εικόνα της παράστασης και το σύμπαν στο οποίο μας μεταφέρει, είναι τα -ξεχωριστής εικαστικότητας- σκηνικά και κοστούμια του Βασίλη Παπατσαρούχα. Τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ ο Κορνήλιος Σελαμσής έχει αναλάβει μια πρωτότυπη διερεύνηση του προσωδιακού χαρακτήρα του μπεκετικού κειμένου. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η κινησιολογία της παράστασης που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Στρινόπουλος, προσδίδοντας στοιχεία μιας μοντερνιστικής κλοουνερί.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια