MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περιμένοντας τον Γκοντό: Προσφορά εισιτηρίων από το θέατρο Πόρτα

Για 72 ώρες, τα εισιτήρια της παράστασης του Θεάτρου Πόρτα σε ειδική προσφορά 15 ευρώ.

Monopoli Team

Στις 5 Ιανουαρίου 2025, συμπληρώνονται 72 χρόνια από την πρώτη παράσταση του Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ.Η πρεμιέρα του έργου έγινε στο Παρίσι, στις 5 Ιανουαρίου του 1953, στο Théâtre de Babylone, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Roger Blin. Δύο χρόνια αργότερα το έργο παρουσιάστηκε και στο Λονδίνο. Από τότε έως και τις μέρες μας, το Περιμένοντας τον Γκοντό έχει παιχτεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, παραμένοντας ένα από τα πιο επιδραστικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Το Θέατρο Πόρτα, για να γιορτάσει την επέτειο αυτή, προχωρά σε μία ειδική προσφορά, προκειμένου περισσότεροι θεατές να έρθουν σε επαφή με το αριστούργημα του Μπέκετ. Από τις 5 Ιανουαρίου και για 72 ώρες, όλα τα εισιτήρια θα προπωλούνται στην τιμή των 15 ευρώ.

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου και στο https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/perimenontas-ton-gkonto/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριμένοντας τον Γκοντό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Πόρτα12.09.2018

Σχετικά με την παράσταση

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιλέγοντας να ακολουθήσει πιστά τις σκηνικές οδηγίες του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ. Έτσι, αναδεικνύει το τραγικωμικό του σύμπαν μέσα από μία ανάγνωση ακριβείας που ακουμπά όσο ποτέ στις μέρες μας.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο ότι σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του να ανατίθενται οι δύο τουλάχιστον κεντρικοί ρόλοι σε μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς, συναντάμε τώρα νέους σε ηλικία ερμηνευτές, σχολιάζοντας τα αδιέξοδα της νέας γενιάςπου στην εποχή μας βρίσκει τον εαυτό της καθηλωμένο από τις καταστάσεις, πριν καν ξεκινήσει την πορεία της. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Παπαδόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Σαμψαλάκης και Γιάννης Βαρβαρέσος και Πέτρος Δημοτάκης.

Η νέα αυτή ερμηνευτική προσέγγιση στο Περιμένοντας τον Γκοντό, είναι ανοιχτή σε όλους τους θεατές, ακόμα και σε εφήβους. Καθοριστικά για την εικόνα της παράστασης και το σύμπαν στο οποίο μας μεταφέρει, είναι τα -ξεχωριστής εικαστικότητας- σκηνικά και κοστούμια του Βασίλη Παπατσαρούχα. Τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ ο Κορνήλιος Σελαμσής έχει αναλάβει μια πρωτότυπη διερεύνηση του προσωδιακού χαρακτήρα του μπεκετικού κειμένου. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η κινησιολογία της παράστασης που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Στρινόπουλος, προσδίδοντας στοιχεία μιας μοντερνιστικής κλοουνερί.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και Κόρες»: Η θρυλική παράσταση συνεχίζει στο Αμφι-Θέατρο – Οι πρώτες φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
Θεατρικά Νέα
Οι Καρέκλες: Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου