MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΦ: Η στήριξη των παλαιών οικονομικών φαρμάκων πυλώνας για την κάλυψη των ασθενών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην κάλυψη των ασθενών, τον περιορισμό των ελλείψεων και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής αναφέρεται με νέα της επιστολή η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με νέα της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) υπογραμμίζει τη σημασία και τον ρόλο των παλαιών και καταξιωμένων φαρμάκων αναφορικά με την κάλυψη των ασθενών, τον περιορισμό των ελλείψεων αλλά και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών συνεργασία, ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα νέο βιώσιμο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής.

Αναφορικά με τα τελευταία μέτρα για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τονίζει τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια, παλαιές καταξιωμένες θεραπείες στηρίζουν το σύστημα περίθαλψης, καλύπτοντας εκατομμύρια ασθενείς σε νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας όπου η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, αντιμετώπισε ελάχιστες ελλείψεις.

Η βιωσιμότητα των φαρμάκων αυτών βρίσκεται εδώ και καιρό σε οριακό σημείο, καθώς διατίθενται ήδη σε πολύ χαμηλές τιμές και έχουν επιβαρυνθεί άδικα με δυσβάστακτες πρόσθετες επιβαρύνσεις, τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολύ υψηλών επιστροφών – clawback.

Τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας της τελευταίας περιόδου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως, θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοδότησης, τον εξορθολογισμό της κατανάλωσης και τη μείωση των συμμετοχών των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι μαζί και με το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα νέο βιώσιμο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής.

Tα παλαιότερα οικονομικά φάρμακα εκτός από μείωση των ελλείψεων, στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή και χιλιάδες θέσεις εργασίας, και χρηματοδοτούν τις επενδύσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
3 ερωτήσεις και απαντήσεις για το μικροβίωμα του εντέρου
The Art of Life
Salt stomping: Να πατάμε σε αλάτι για να κοιμόμαστε καλύτερα;
The Art of Life
Καύσωνας χωρίς air condition: Τι να κάνετε για να κοιμηθείτε δροσερά
The Art of Life
Δεν είναι ιδέα μας… Όλο και περισσότεροι, όλο και συχνότερα έχουν αλλεργίες
The Art of Life
Το ξέρατε ότι το αλκοόλ επηρεάζει και τα οστά μας;
The Art of Life
6 συμβουλές skincare για λαμπερή επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι
The Art of Life
Κλιματιστικό ή ανεμιστήρας; Πόσο ρεύμα καίει το καθένα και τι συμφέρει περισσότερο
Fitness
UNDER ARMOUR Yoga Sunset Session: Μια εμπειρία ευεξίας δίπλα στη θάλασσα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας
The Art of Life
Ιός του Δυτικού Νείλου: Τι πρέπει να προσέχουμε μετά το πρώτο κρούσμα στην Αττική
The Art of Life
Meal prepping: Δεν είναι ένα ακόμη trend αλλά καλή διατροφική συνήθεια
The Art of Life
5 σημαντικά συμπεράσματα για την υγεία και την πρόληψη από το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολόγων
The Art of Life
Οι 7 κανόνες ενός νευροχειρουργού για ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές