MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΦ: Η στήριξη των παλαιών οικονομικών φαρμάκων πυλώνας για την κάλυψη των ασθενών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην κάλυψη των ασθενών, τον περιορισμό των ελλείψεων και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής αναφέρεται με νέα της επιστολή η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με νέα της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) υπογραμμίζει τη σημασία και τον ρόλο των παλαιών και καταξιωμένων φαρμάκων αναφορικά με την κάλυψη των ασθενών, τον περιορισμό των ελλείψεων αλλά και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών συνεργασία, ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα νέο βιώσιμο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής.

Αναφορικά με τα τελευταία μέτρα για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τονίζει τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια, παλαιές καταξιωμένες θεραπείες στηρίζουν το σύστημα περίθαλψης, καλύπτοντας εκατομμύρια ασθενείς σε νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας όπου η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, αντιμετώπισε ελάχιστες ελλείψεις.

Η βιωσιμότητα των φαρμάκων αυτών βρίσκεται εδώ και καιρό σε οριακό σημείο, καθώς διατίθενται ήδη σε πολύ χαμηλές τιμές και έχουν επιβαρυνθεί άδικα με δυσβάστακτες πρόσθετες επιβαρύνσεις, τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολύ υψηλών επιστροφών – clawback.

Τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας της τελευταίας περιόδου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως, θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοδότησης, τον εξορθολογισμό της κατανάλωσης και τη μείωση των συμμετοχών των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι μαζί και με το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα νέο βιώσιμο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής.

Tα παλαιότερα οικονομικά φάρμακα εκτός από μείωση των ελλείψεων, στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή και χιλιάδες θέσεις εργασίας, και χρηματοδοτούν τις επενδύσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Μπορώ να χάσω 3 κιλά σε μία εβδομάδα; Η απάντηση ίσως σας εκπλήξει
Αγορές
Το νέο Summer Pouch της Mon Rêve φέρνει το καλοκαίρι παντού μαζί σου
The Art of Life
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας – Σε ποια ηλικία γίνονται γονείς οι γυναίκες και οι άντρες στην Ευρώπη
The Art of Life
Βοηθούν όντως τα καρότα να μαυρίσουμε περισσότερο;
The Art of Life
Καπνός, παχυσαρκία και ρύπανση στο στόχαστρο – 6 παρεμβάσεις για καλύτερη υγεία
The Art of Life
10 τρόποι για υγιή ερωτική ζωή μετά τα 50, σύμφωνα με τον ανδρολόγο
The Art of Life
Μικροβίωμα: Μπορεί η σύνθεσή του να επηρεάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου;
The Art of Life
Πότε ένας άντρας είναι πολύ μεγάλος για να γίνει πατέρας;
The Art of Life
Μυωπία σε παιδιά και ενήλικες: Γιατί αυξάνεται παγκοσμίως και τι προτείνουν οι ειδικοί
The Art of Life
Χάπι για τον καρκίνο του παγκρέατος; Τι έδειξε νέα μελέτη
The Art of Life
«Έχω μόνο μια ζωή και δεν θέλω να την ξοδέψω online»
The Art of Life
Νικοτίνη και διατροφικές διαταραχές: Η αθέατη επιδημία στους εφήβους