MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο (30/11-01/12) στην Αθήνα δωρεάν.

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ, Photo Nikos Karanikolas
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ, Photo Nikos Karanikolas
Monopoli Team

1. Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν στο ΚΠΙΣΝ

Την Kυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φωταγωγείται και μεταμορφώνεται στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Η λαμπερή γιορτή, με οικοδέσποινα την Σμαράγδα Καρύδη, σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ. Το ραντεβού δίνεται στις 19.00 στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ όπου η σκηνή στήνεται για να υποδεχτεί τους VOX The Acapella Group, το πρώτο pop πολυφωνικό συγκρότημα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί την ανθρώπινη φωνή ως μουσικό όργανο, και τη Σοφία Στρατή, που με τη χαρισματική φωνή της θα τραγουδήσει pop και R’n’B μελωδίες, αλλά και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Κυριακή 01/12 στις 19:00
ΚΠΙΣΝ

2. 8ο Φεστιβάλ WIFT GR – 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 8ο Φεστιβάλ WIFT GR – 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο επιστρέφει για το ετήσιο κινηματογραφικό του ραντεβού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2024. Το αφιέρωμα της 8ης διοργάνωσης έχει τίτλο “Είμαστε Μία Οικογένεια;” και εστιάζει στην αντιφατικότητα των οικογενειακών σχέσεων, στην αμφισβήτηση της παραδοσιακής μορφής της οικογένεια και στην αναζήτηση νέων μορφών οικογενειακότητας, δίνοντας έμφαση στο ερωτηματικό του τίτλου. Η οικογένεια ως θεσμός εμφανίζει σχέσεις αγάπης, ασφάλειας και προστασίας αλλά και σχέσεις σύγκρουσης, καταπίεσης και βίας. Μπορεί να είναι βασικός μοχλός αναπαραγωγής των έμφυλων στερεοτύπων και παραδοσιακών ρόλων αλλά μπορεί και να διαμορφώνει χαρακτήρες με όρους ισότητας, αποδοχής και συμπερίληψης. Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο δημιουργούνται νέες μορφές οικογένειας όπως ομόφυλα ζευγάρια, μονογονεικές οικογένειες αλλά και οικογένειες επιλογής, επηρεάζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία και συνεπώς την κινηματογραφική παραγωγή.
Από 28/11 έως 01/12
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μεγ. Αλεξάνδρου 136

3. Οι Jaja Morris στη Βίλλα Στέλλα

Δύο νέα παιδιά, οι Jaja Morris φθάνουν με όλες τις μουσικές αποσκευές τους, την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ, στη Βίλα Στέλλα για να μας ταξιδέψουν νοερά στον Κόσμο. «Τραγούδια από πόλεις του Κόσμου» ο τίτλος της συναυλίας τους που διοργανώνεται από τον «Άλλο Τόπο Επικοινωνίας και Πολιτισμού» σαν πρελούδιο ή αναγγελία της ετήσιας θεματικής έκδοσης του Συλλόγου με τίτλο «Ο Λόγος και η Πόλη».
Κυριακή 01/12 στις 19:30
Βίλα Στέλλα, Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ο άλλος Κίλιαν Μέρφι και ο «Νόμος του Μέρφυ»12.09.2018

4. Προβολές στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς

Δωρεάν κινηματογράφος, παιδικές ταινίες, καραγκιόζης και μαριονέτες μάς περιμένουν στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου. Το πρόγραμμα του Σαββάτου 30/11 περιλαμβάνει προβολή της ταινίας του Γαβρά “Το κεφάλαιο” (2012), ενώ την Κυριακή 1/12 θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του σκηνοθέτη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τίτλο “Ζ”.
Σάββατο 30/11 και Κυριακή 01/12 στις 19:00
Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς, Βασιλικών 6, Περιστέρι

 Δωρεάν είσοδος στον Κήπο του προεδρικού Μεγάρου

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Κυριακή από τις 10:00 έως τις 16:00. Είσοδος από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο ΚΠΙΣΝ – Προγράμματα, προπονήσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες και εκπλήξεις12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η Art Athina ξεκινά στο Ζάππειο, ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει “Το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού” στο Βράχων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Εκδηλώσεις
Μαγευτικές μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο: Μία μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο στο Ελληνικό
Εκδηλώσεις
«Ορέστεια», Dhafer Youssef live, αυλαία για τα ODYSSEY pool parties - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Ο Μίνως Μάτσας ενώνει κόσμους στο Ηρώδειο, ο "ονειροπόλος" APON κλείνει το tour του στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα