MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
19
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
GALA

Cycladic Gala, Glamor in Antiquity: Κυκλαδίτικος αέρας στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης

Μια εμβληματική βραδιά εμπνευσμένη από την ελληνική αρχαιότητα με τίτλο Cycladic Gala, Glamor in Antiquity διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

The Temple of Dendur, The Metropolitan Museum of Art @Tony Powell
Monopoli Team

Μια εμβληματική βραδιά εμπνευσμένη από την ελληνική αρχαιότητα με τίτλο Cycladic Gala, Glamor in Antiquity διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

The Great Hall, The Metropolitan Museum of Art – Photo @Tony Powell

Στόχος  ήταν η  ενίσχυση των σκοπών και των δράσεων του Μουσείου, εν όψει του 2026 που συμπληρώνει τα 40 χρόνια του. Μια χρονιά-σταθμό στην ιστορία του Μουσείου που θα σηματοδοτήσει  μια νέα εποχή, με ανατρεπτικές αλλαγές.

370 επιφανή ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τον χώρο των τεχνών, της μόδας και του επιχειρείν και χορηγοί, δωρητές και υποστηρικτές του Μουσείου, έδωσαν το παρόν. Chairperson της εκδήλωσης ήταν ο Dr. Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Inc., Co-Chair η Katherine Embiricos και Benefactors οι Navios Maritime Partners LP, Theodore & Stavros Niarchos και George Petrocheilos & Diamantis Xylas.

Sarah Wolkowitz, Αφροδίτη Γκόνου, Γιώργος Πετρόχειλος, Σάντρα Μαρινοπούλου, Bryce Wolkowitz @Tony Powell

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην The Temple of Dendur, την εμβληματική αίθουσα του MET, με κύριους οικοδεσπότες την Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης,  την Τιτίνα Πατέρα, Αντιπρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου και το Διοικητικό Συμβούλιο του CAF (Cycladic Art Foundation). Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Stellene Volandes, Αρχισυντάκτρια του Town & Country, Συγγραφέας & Διευθύντρια Σύνταξης του Elle Decor.

Η βραδιά κορυφώθηκε με δύο χορογραφίες της θρυλικής αμερικανικής ομάδας χορού Martha Graham Dance Company, το σόλο EΚSTASIS  και το ντουέτο The Saraband From Dark Meadow. Η Martha Graham είχε ως πηγή έμπνευσης τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό και την κυκλαδική τέχνη.

The Saraband from dark Meadow, The Martha Graham Dance Company @ Tony Powell

Με στόχο την υλοποίηση του οράματός του και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεών του, το Μουσείο διοργανώνει κάθε δύο χρόνια εκδηλώσεις fundraising σε εμβληματικούς χώρους και Μουσεία ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με εορταστικές δράσεις για παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Περπατώντας στα έγκατα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Γιώργο Δρίβα και την ΑΙ Συμφωνία του
Art & Culture
Ο «Άμνετ» είναι ο καλύτερος «Άμλετ» που έχεις δει
Cine News
Μετά το Heated Rivalry τι; 10 σειρές και ταινίες για το επόμενο obsession
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Ιράν και τη Γροιλανδία μέχρι την Καρυστιανού
Μουσικά Νέα
Piano Days ΄26: Δύο ημέρες, ένα όργανο, αμέτρητες μουσικές διαδρομές στο Μέγαρο
Cine News
Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου: Πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της COSMOTE TV
Μουσικά Νέα
Η ολίνα κυκλοφορεί τους «Deiktes» – και μάς προετοιμάζει για το πρώτο της album
Βιβλία
Το 29ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Cine News
Πάντα, κάτι θα θυμίζει τον Ύποπτο Κόσμο του David Lynch…
Επίκαιρα
Πρέπει τα ζευγάρια να έχουν κοινό ταμείο; Τι πιστεύουν οι Έλληνες
Εικαστικά
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη
Cine News
Η 38η Τελετή Απονομής των European Film Awards αποκλειστικά στην COSMOTE TV