MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Μικρό Εθνικό: Ανοιχτές συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους με θέματα τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη δικτατορία

Το Μικρό Εθνικό, με αφορμή τις παραστάσεις «Μετά το πάρτι» και «Τα Γενέθλια» διοργανώνει, στο Θέατρο REX – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», ανοιχτές συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους πάνω στις θεματικές του ψηφιακού εκφοβισμού και της δύσκολης περιόδου της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών αντίστοιχα.

«Τα Γενέθλια»
Monopoli Team

Το Μικρό Εθνικό, με αφορμή τις παραστάσεις «Μετά το πάρτι» της Μαρίας Ζαβάκου, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και «Τα Γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, διοργανώνει στο Θέατρο REX – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» ανοιχτές συζητήσεις-ομιλίες για μικρούς και μεγάλους πάνω στις θεματικές του ψηφιακού εκφοβισμού και της δύσκολης περιόδου της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών αντίστοιχα.

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Δυο συζητήσεις

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης «Μετά το πάρτι», στις 21.30, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Διαδικτυακός εκφοβισμός: Δυο συζητήσεις.

Στην πρώτη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Λήδα Αναγνωστάκη, Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων & Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ, η Γιολάντα Μαρκοπούλου, Σκηνοθέτρια της παράστασης Μετά το πάρτι και ο Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος και Διευθυντής Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΨΥΞΠ) του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Συντονίζει η Άννα Ρούτση, Ειδική Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη & Αρθρογράφος. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν έφηβοι από τα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου.

Στη δεύτερη συζήτηση, θα συμμετάσχουν η Μαρία Ζαβάκου, Συγγραφέας του έργου Μετά το πάρτι, η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας και η Θεώνη Κουφονικολάου, Συνήγορος του Παιδιού. Θα συντονίσει ο Γιώργος Μητρόπουλος, Δημοσιογράφος. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν έφηβοι από την ομάδα εφήβων συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά το πάρτι: Το Εθνικό ανοίγει έναν διάλογο με τους εφήβους για τον ψηφιακό εκφοβισμό12.09.2018

«Αγάπη μου, ξύπνα! Έγινε Δικτατορία»

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 17:00, με αφορμή την παράσταση «Τα γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, θα λάβει χώρα συζήτηση με τίτλο «Αγάπη μου, ξύπνα! Έγινε Δικτατορία.». Ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, η Μαρία Τσιμά και η Γιώτα Φέστα ανατρέχουν στα παιδικά τους χρόνια και μοιράζονται με τους σημερινούς νέους αναμνήσεις και συναισθήματα από τα δύσκολα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Τη συζήτηση συντονίζει ο Σκηνοθέτης, Καθηγητής και Κοσμήτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιάννης Λεοντάρης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Διαδικτυακός εκφοβισμός: Δυο συζητήσεις»: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου & Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 21.30

Μέρες και ώρες παραστάσεων Μετά το πάρτι: Παρασκευή, Σάββατο στις 20.00, Κυριακή στις 19.30
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr &2107234567 (με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας) | Κρατήσεις για σχολεία: 2107001468 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-15.00)

Συζήτηση «Αγάπη μου, ξύπνα! Έγινε Δικτατορία.»: Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 17:00

Μέρες και ώρες παραστάσεων Τα γενέθλια: Σάββατο στις 16:30 & Κυριακή στις 11.30 & στις 15.00

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr & 2107234567 (με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας) | Κρατήσεις για σχολεία: 2107001468 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-15.00)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ολοκληρώθηκε το 28ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων
Εκδηλώσεις
Το αριστουργηματικό "Ημερολόγιο ενός τρελού" από τον Λιβαθινό, μεγάλο αφιέρωμα στον Πλέσσα - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ ερμηνεύει το «Τριπλό Κοντσέρτο» του Μπετόβεν, η Νεφέλη Φασούλη στον Σταυρό του Νότου Club – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί Σάρα Κέιν, «Ο Χορός των Εραστών» στη Στέγη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η ζωή και το έργο του Νίκου Ξυλούρη στο Θέατρο Ήβη, Οι Ποιητές της Ελευθερίας στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις
The Ellinikon Experience Park: Φοράει τα γιορτινά του και μάς προσκαλεί σε μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»