MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H Nicole Kidman για Martin Scorsese: «Θα ήθελα να δουλέψω μαζί του… αν ποτέ κάνει καμιά ταινία για τις γυναίκες»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μέσω πρόσφατων δηλώσεών της, η ηθοποιός άφησε υπονοούμενα σχετικά με τη συμπεριληπτικότητά του Martin Scorsese, όσον αφορά τις γυναίκες ηθοποιούς στις ταινίες του.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κάποιους μήνες πριν, η Nicole Kidman τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award και στον ευχαριστήριο λόγο της πήρε τον χρόνο για να ευχαριστήσει κάθε σκηνοθέτη με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην καριέρα της. Από τον Stanley Kubrick μέχρι την Jane Campion, τον Gus Van Sant, τον Γιώργο Λάνθιμο, τη Sofia Coppola και άλλους – η λίστα ήταν μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠότε αποφασίσαμε πως το χειρότερο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο είναι να είσαι γυναίκα;12.09.2018

Πρόσφατα όμως η Kidman, μιλώντας στο Vanity Fair, αναφέρθηκε στη λίστα των σκηνοθετών με τους οποίους επιθυμεί να συνεργαστεί κάποια στιγμή. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Martin Scorsese, για τον οποίο, όμως, δεν παρέλειψε να κάνει κι ένα αιχμηρό σχόλιο – παράπονο της ίδιας.

«Θέλω να συνεργαστώ με τον Martin Scorsese. Αν κάνει καμιά ταινία με γυναίκες…», ήταν τα λόγια της Kidman κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται κριτική, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, στον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο Σώμα της: Η γυναικεία συλλογικότητα της παράστασης του Εθνικού αναρωτιέται «πόσο ελεύθερες είμαστε;»12.09.2018

Σίγουρα στο παρελθόν ο Scorsese έκανε προσπάθειες στα φιλμ του να αναδείξει τη γυναικεία δυναμική, βλέπε “Alice Doesn’t Live Here Anymore” με την Ellen Burstyn, που μάλιστα ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της, αλλά και την πιο πρόσφατη,  το “Killers of the Flower Moon”, που χάρισε έναν σημαντικό ρόλο στη Lily Gladstone, η οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της και ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ.

Φαίνεται, όμως, πως η Kidman μπορεί να αναζητά ένα περισσότερο γυναικείο καστ συνολικά σε ταινία του Scorsese, ο οποίος έχει επικριθεί στο παρελθόν για την απουσία περισσότερων γυναικείων χαρακτήρων στα φιλμ του. Και μετά την κυκλοφορία του “The Irishman”, είχαν ειπωθεί πολλά σχετικά, λόγω του σχεδόν βουβού ρόλου της Anna Paquin. Η ηθοποιός είχε μόνο μία ατάκα στην ταινία διάρκειας τρεισήμισι ωρών, αλλά αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή του Scorsese.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Being Maria»: Η Maria Schneider ήταν η πιο θαρραλέα γυναίκα του 65ου ΦΚΘ12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Δυο μαύρα πουκάμισα»: Το MEGA αποκαλύπτει νέες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς
Cine News
«Furious»: Η νέα σειρά θρίλερ είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Διέρρευσε στο internet η «Οδύσσεια» του Νόλαν;
Cine News
Ο The Boy μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το «Σουέλ» της Ιωάννας Καρυστιάνη (teaser)
Cine News
Από το The Walking Dead μέχρι το Harry Potter: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV;
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #3: Σινέ Δάφνη ή αλλιώς σινεμά στην αυλή σου
Cine News
Christopher Nolan από το σαλόνι μας: Τι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV;
Cine News
Η νέα ταινία της Ζακλίν Λέντζου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται «εισιτήριο» για τα βραβεία BAFTA
Cine News
Το ERTFLIX αποχαιρετά τη Μαίρη Λίντα μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα
Cine News
Το Full Moon Sleepover επιστρέφει: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ξενυχτά με Steven Spielberg
Cine News
Το “αντίο” της Finos Film στην αξεπέραστη Μαίρη Λίντα: «Μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι»