MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υποψήφιος για Grammy ο Λεωνίδας Καβάκος

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα μουσικά βραβεία Grammy συγκαταλέγεται και φέτος ο διακεκριμένος Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.

Monopoli Team

Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για Βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.

Η υποψηφιότητα αφορά στο άλμπουμ «Beethoven for Three: Symphony No. 4 And Op. 97, ‘Archduke’» (Sony Classical), το οποίο έχει ηχογραφήσει ο διακεκριμένος Έλληνας σολίστ του βιολιού μαζί με τον τσελίστα Γιο-Γιο Μα και τον πιανίστα Εμάνιουελ Αξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρώδειο: Κλασική μουσική και όπερα κάτω από την Ακρόπολη12.09.2018

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και έλαβε διθυραμβικές κριτικές ενώ το έργο 97, «Του Αρχιδούκα», παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τον Ιούνιο στο Ηρώδειο, σε μία sold out συναυλία που μάγεψε το κοινό.

Οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί, Καβάκος, Αξ και Μα, εμφανίζονται τακτικά μαζί τα τελευταία χρόνια, ερμηνεύοντας με τον δικό τους εκπληκτικό τρόπο έργα του Beethoven, καθώς και άλλων συνθετών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν και πέρυσι υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία με το άλμπουμ «Beethoven for three: Symphony No. 6, ‘Pastorale’ And Op. 1, No.3».

Η διαδρομή του Λεωνίδα Καβάκου στα βραβεία Grammy ξεκίνησε το 2014, όταν ήταν υποψήφιος μαζί με τον πιανίστα Ενρίκο Πάτσε για το άλμπουμ «Beethoven: Violin Sonatas» και η σταθερή του πορεία στις υποψηφιότητες αποδεικνύει την καταξίωση του ως ένας από τους κορυφαίους βιολονίστες του σήμερα.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
To Ametric Festival για 5η χρονιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων – Το πλήρες πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Η Αμοργός τραγούδησε για τη συμπερίληψη
Μουσικά Νέα
“Να μη μιλήσουμε”: Μιχάλης Καλογεράκης και Σταύρος Τσαντές ενώνουν ξανά δυνάμεις για ένα τρυφερό τραγούδι
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Μουσικά Νέα
Paul Mario Day: Πέθανε ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden
Μουσικά Νέα
Νύχτα μαγικιά: 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη στη Μικρή Επίδαυρο
Μουσικά Νέα
Η Gloria Gaynor κατέκτησε τη σκηνή του Sani Festival
Μουσικά Νέα
Μουσική Τεχνόπολη και τον Σεπτέμβριο: Οι 18 συναυλίες του προγράμματος
Μουσικά Νέα
Σήμερα η κηδεία του Ozzy Osbourne – Το Μπέρμιγχαμ αποχαιρετά τον θρύλο των Black Sabbath
Μουσικά Νέα
Ένα «Ταξίδι στο Φως» στη σκιά της Ακρόπολης – Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Η 8η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει στο Ναύπλιο, με το πιο δυνατό line up
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι