MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υποψήφιος για Grammy ο Λεωνίδας Καβάκος

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα μουσικά βραβεία Grammy συγκαταλέγεται και φέτος ο διακεκριμένος Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.

Monopoli Team

Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για Βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.

Η υποψηφιότητα αφορά στο άλμπουμ «Beethoven for Three: Symphony No. 4 And Op. 97, ‘Archduke’» (Sony Classical), το οποίο έχει ηχογραφήσει ο διακεκριμένος Έλληνας σολίστ του βιολιού μαζί με τον τσελίστα Γιο-Γιο Μα και τον πιανίστα Εμάνιουελ Αξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρώδειο: Κλασική μουσική και όπερα κάτω από την Ακρόπολη12.09.2018

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και έλαβε διθυραμβικές κριτικές ενώ το έργο 97, «Του Αρχιδούκα», παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τον Ιούνιο στο Ηρώδειο, σε μία sold out συναυλία που μάγεψε το κοινό.

Οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί, Καβάκος, Αξ και Μα, εμφανίζονται τακτικά μαζί τα τελευταία χρόνια, ερμηνεύοντας με τον δικό τους εκπληκτικό τρόπο έργα του Beethoven, καθώς και άλλων συνθετών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν και πέρυσι υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία με το άλμπουμ «Beethoven for three: Symphony No. 6, ‘Pastorale’ And Op. 1, No.3».

Η διαδρομή του Λεωνίδα Καβάκου στα βραβεία Grammy ξεκίνησε το 2014, όταν ήταν υποψήφιος μαζί με τον πιανίστα Ενρίκο Πάτσε για το άλμπουμ «Beethoven: Violin Sonatas» και η σταθερή του πορεία στις υποψηφιότητες αποδεικνύει την καταξίωση του ως ένας από τους κορυφαίους βιολονίστες του σήμερα.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Release Athens x SNF Nostos: Τρία ακόμη διεθνή acts μαζί με Gorillaz και David Byrne
Μουσικά Νέα
Cycle of 4ths: 4 μουσικά acts σε 4 διαφορετικούς χώρους της Αθήνας
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο
Έξοδος
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα