MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο»: Οι Όναρ αφιερώνουν το νέο τους τραγούδι σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους και όλες, σε όσους και όσες έχουν βιώσει ή και εξακολουθούν να βιώνουν κακοποίηση.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Όναρ παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» και το αφιερώνουν σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές.

Οι Όναρ, συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια από τη δημιουργία τους. Από το 1999 όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Το έργο που παίζουν τα μάτια σου», μέχρι και σήμερα έχουν συνθέσει το δικό τους καλλιτεχνικό προφίλ και έχουν δημιουργήσει τη δικής τους ξεχωριστή μουσική ιστορία.

Με βασικό εμπνευστή τον Λευτέρη Πλιάτσικα και παρά τις εκάστοτε αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι ΟΝΑΡ, με συνέπεια πάντοτε επιστρέφουν. Και τώρα, παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» που το αφιερώνουν σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές. Μαζί τους και η Mαργκώ Ενεπεκίδη.

Στο καινούριο τους τραγούδι ακουμπούν με λιτή γλαφυρότητα αλλά και αυστηρότητα το στερεοτυπικό μοτίβο των βίαιων σχέσεων και των επαναλαμβανόμενων κακοποιητικών συμπεριφορών.

Το «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους και όλες, σε όσους και όσες έχουν βιώσει ή και εξακολουθούν να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και να σταθεί δίπλα τους. Μια μελωδία στο αυτί, ένα μήνυμα συμπαράστασης. «Δεν είστε μόνοι, δεν είστε μόνες».

Η σιωπή και η αποδοχή δεν είναι παραίτηση ούτε δειλία αλλά απόρροια συγκεκριμένων παραγόντων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών. Μέσα από αυτό το ασφυκτικό δίχτυ, πολλές φορές τα σενάρια διαφυγής διαγράφονται και η ελπίδα σβήνει.
Δεν είναι εύκολο…

Οι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε έναν κύκλο βίας που επαναλαμβάνεται. Η λύση του προσωπικού δράματος θα έρθει όταν θα καταφέρουν να ανασύρουν το κουράγιο να ζητήσουν βοήθεια.
Δεν είναι εύκολο…

Οι Όναρ περιγράφουν τον λόγο που γράφτηκε αυτό το τραγούδι:

«Δεν υπάρχει λογική και σ’ ότι δεν υπάρχει λογική και ανθρωπιά δεν πρέπει να υπάρχει και συμβιβασμός. Νιώσαμε την ανάγκη, αυτή την παράνοια, να την φωνάξουμε με αυτό το τραγούδι. Δεν ξέρουμε αν σε κάποιον, σε κάποια χτυπήσει τον συναγερμό μέσα τους, δεν ξέρουμε αν ένα τραγούδι έχει την δύναμη να σταματήσει έναν πόλεμο, αλλά ίσως βρει συμμάχους για να ξυπνήσει μια ελπίδα».

Όπως λένε και στο τραγούδι τους:
«Μη γυρνάς και τ΄ άλλο μάγουλο
Τι κι αν περνάει με τον καιρό
Μη γίνει συνήθεια κι αυτό
Μη γυρνάς και τ΄ άλλο μάγουλο»

Κυκλοφορεί από τη Deep Music

Οι Όναρ θα βρεθούν ξανά μαζί με τους «Εκείνος κι Εκείνος» μετά το sold out, πριν λίγες ημέρες, στη σκηνή του Major 7, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Το Major Seven βρίσκεται στην οδό Βιργινίας Μπενάκη 7, στο Μεταξουργείο, (κοντά στον Σταθμό Μετρό). Ώρα έναρξης: 22:00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
Η σκηνή ανήκει (και πάλι) στον Nick Cave: Θριαμβευτική έναρξη για την ευρωπαϊκή του περιοδεία
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Μουσικά Νέα
Η παράδοση συναντά την experimental pop στην «Κρύπτη» των POLYMNIA
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Ξανα διαθέσιμα εισιτήρια για Gorillaz
Μουσικά Νέα
MAD VMA 2026: Το «Ρεμπέτικο» των APON και Μαριώς ήταν η πιο απρόσμενη στιγμή των βραβείων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
xaneis to fws: Eldr και Tso χωρούν ένα ολόκληρο EDM party σε μόλις 2:30 λεπτά
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Μουσικά Νέα
Μάρθα Φριντζήλα και the Kubara Project ανοίγουν την αυλαία στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026