MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο»: Οι Όναρ αφιερώνουν το νέο τους τραγούδι σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους και όλες, σε όσους και όσες έχουν βιώσει ή και εξακολουθούν να βιώνουν κακοποίηση.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Όναρ παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» και το αφιερώνουν σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές.

Οι Όναρ, συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια από τη δημιουργία τους. Από το 1999 όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Το έργο που παίζουν τα μάτια σου», μέχρι και σήμερα έχουν συνθέσει το δικό τους καλλιτεχνικό προφίλ και έχουν δημιουργήσει τη δικής τους ξεχωριστή μουσική ιστορία.

Με βασικό εμπνευστή τον Λευτέρη Πλιάτσικα και παρά τις εκάστοτε αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι ΟΝΑΡ, με συνέπεια πάντοτε επιστρέφουν. Και τώρα, παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» που το αφιερώνουν σε όλες τις κακοποιημένες ψυχές. Μαζί τους και η Mαργκώ Ενεπεκίδη.

Στο καινούριο τους τραγούδι ακουμπούν με λιτή γλαφυρότητα αλλά και αυστηρότητα το στερεοτυπικό μοτίβο των βίαιων σχέσεων και των επαναλαμβανόμενων κακοποιητικών συμπεριφορών.

Το «Μη γυρνάς και τ’ άλλο μάγουλο» θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους και όλες, σε όσους και όσες έχουν βιώσει ή και εξακολουθούν να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και να σταθεί δίπλα τους. Μια μελωδία στο αυτί, ένα μήνυμα συμπαράστασης. «Δεν είστε μόνοι, δεν είστε μόνες».

Η σιωπή και η αποδοχή δεν είναι παραίτηση ούτε δειλία αλλά απόρροια συγκεκριμένων παραγόντων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών. Μέσα από αυτό το ασφυκτικό δίχτυ, πολλές φορές τα σενάρια διαφυγής διαγράφονται και η ελπίδα σβήνει.
Δεν είναι εύκολο…

Οι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε έναν κύκλο βίας που επαναλαμβάνεται. Η λύση του προσωπικού δράματος θα έρθει όταν θα καταφέρουν να ανασύρουν το κουράγιο να ζητήσουν βοήθεια.
Δεν είναι εύκολο…

Οι Όναρ περιγράφουν τον λόγο που γράφτηκε αυτό το τραγούδι:

«Δεν υπάρχει λογική και σ’ ότι δεν υπάρχει λογική και ανθρωπιά δεν πρέπει να υπάρχει και συμβιβασμός. Νιώσαμε την ανάγκη, αυτή την παράνοια, να την φωνάξουμε με αυτό το τραγούδι. Δεν ξέρουμε αν σε κάποιον, σε κάποια χτυπήσει τον συναγερμό μέσα τους, δεν ξέρουμε αν ένα τραγούδι έχει την δύναμη να σταματήσει έναν πόλεμο, αλλά ίσως βρει συμμάχους για να ξυπνήσει μια ελπίδα».

Όπως λένε και στο τραγούδι τους:
«Μη γυρνάς και τ΄ άλλο μάγουλο
Τι κι αν περνάει με τον καιρό
Μη γίνει συνήθεια κι αυτό
Μη γυρνάς και τ΄ άλλο μάγουλο»

Κυκλοφορεί από τη Deep Music

Οι Όναρ θα βρεθούν ξανά μαζί με τους «Εκείνος κι Εκείνος» μετά το sold out, πριν λίγες ημέρες, στη σκηνή του Major 7, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Το Major Seven βρίσκεται στην οδό Βιργινίας Μπενάκη 7, στο Μεταξουργείο, (κοντά στον Σταθμό Μετρό). Ώρα έναρξης: 22:00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι Deep Purple έρχονται στην Ελλάδα με το ολοκαίνουργιο, καταιγιστικό SPLAT!
Μουσικά Νέα
Τα Φ hill Sessions ξεκινούν: Όσα θα δούμε στον λόφο Φιλοπάππου τον Σεπτέμβριο
Μουσικά Νέα
Μίκης Θεοδωράκης: 5 χρόνια χωρίς τον συνθέτη της ελληνικής ψυχής
Μουσικά Νέα
Στέλιος Ρόκκος: «Ο Πάριος είναι υπερωκεάνιο – Πολλοί μπερδεύουν την τέχνη με το τσίρκο»
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Αφιέρωμα
30 συναυλίες που με κάνουν να ανυπομονώ για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2026: Μουσική, παράδοση και πολιτισμός στην καρδιά της πόλης
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Εκδηλώσεις
Μπαρόκ αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μονεμβασία από τους De Profundis
Μουσικά Νέα
Από καρκίνο έφυγε από τη ζωή η Ντόλι Πάρτον – Η ανακοίνωση της οικογένειας
Μουσικά Νέα
Η Ντόλι Πάρτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών
Μουσικά Νέα
Ο Δημήτρης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή