MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΟ

John: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση με την Κόρα Καρβούνη στο ανακαινισμένο Θέατρο Δίπυλον

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Μιχάλης Πανάδης με τη φρέσκια σκηνοθετική του ματιά σκηνοθετεί την Κόρα Καρβούνη και τον Χρήστο Κοντογεώργη στο «John» της βραβευμένης με Πούλιτζερ Annie Baker.

John: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση με την Κόρα Καρβούνη στο ανακαινισμένο Θέατρο Δίπυλον
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«John», το σημαντικό αυτό έργο έκανε πρεμιέρα το 2015 στο Signature Theatre στη Νέα Υόρκη και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Τώρα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου και εγκαινιάζει την επαναλειτουργία του θεάτρου Δίπυλον.

Στην παράσταση πρωταγωνιστουν, επίσης, η Γιούλη Τσαγκαράκη και η Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Η Annie Baker, μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, εξερευνά στα έργα της και ιδιαίτερα στο «John» την ανθρώπινη ευαλωτότητα με ευαισθησία και διηθητικότητα.

John: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση με την Κόρα Καρβούνη στο ανακαινισμένο Θέατρο Δίπυλον

Το έργο

Ένα μικρό πανδοχείο με «βούληση». Μια πρόσχαρη ξενοδόχος και η τυφλή φίλη της με το σκοτεινό παρελθόν. Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του και παλεύει να μείνει μαζί, ενώ κάνει tour σε μνημεία πολέμου.

Παιδικά τραύματα, λατινικά ξόρκια, λίστες πουλιών, πλάσματα του Lovecraft, το άγρυπνο σύμπαν που παρακολουθεί, φαντάσματα και υπερφυσική δραστηριότητα, νεοπλατωνισμός, μια θυμωμένη κούκλα, δυσπιστία και απιστία.

Ένα σκηνικό γεμάτο ένταση και μυστήριο, όπου κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Χαρακτήρες πολύπλοκοι και βαθιά ανθρώπινοι, διάλογοι γεμάτοι υπονοούμενα και μία σιωπή εκκωφαντική.

Η παράσταση «John» είναι μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τις λεπτές αποχρώσεις των σχέσεων και της ανθρώπινης φύσης, καθώς εξετάζει θέματα όπως η μοναξιά, η απώλεια, και οι αδιόρατες δυνάμεις που επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ποια είναι η Annie Baker

Η Annie Baker είναι Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας, γνωστή για την ικανότητά της να αποτυπώνει με έντονο ρεαλισμό και λεπτότητα τις καθημερινές εμπειρίες και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Γεννημένη το 1981, η Baker έχει κερδίσει αναγνώριση και πολυάριθμες διακρίσεις για τα έργα της, τα οποία συχνά εστιάζουν σε φαινομενικά απλές στιγμές της καθημερινότητας που αποκτούν μεγαλύτερο βάθος μέσω του διαλόγου και της σιωπής.

Η θεατρική γραφή της χαρακτηρίζεται από ρεαλιστικούς διαλόγους που συχνά περιγράφουν την εσωτερικότητα των χαρακτήρων της, ενώ κριτικοί και κοινό αναγνωρίζουν την ικανότητά της να μεταφέρει στη σκηνή τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες της ανθρώπινης κατάστασης. Γνωστές δουλειές της αποτελούν τα έργα «The Flick» για το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το Θέατρο το 2014, και «Circle Mirror Transformation».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJohn: Η αιρετική κωμωδία της βραβευμένης με Πούλιτζερ Annie Baker στο Θέατρο Δίπυλον12.09.2018

Το «John» που τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι ένα ατμοσφαιρικό, διασκεδαστικό, συναρπαστικό, απόκοσμο και τρομακτικό έργο που ουδόλως τυχαία έχει χαρακτηριστεί ως μια αιρετική κωμωδία για τον στοιχειωμένο εαυτό μας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Από 31 Οκτωβρίου 2024.  Τετάρτη 20.00. Πέμπτη 21.00. Παρασκευή 21.00. Σάββατο 18.15 και 21.00. Κυριακή 20.00

Προπώληση: more.com

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Όλα όσα φέρνει η νέα θεατρική σεζόν – Προπώληση με early bird εισιτήρια
Θεατρικά Νέα
ΕΒΕ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για την ιστορία και την τέχνη του βιβλίου
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Νέος κύκλος για το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» της Πέπης Μοσχοβάκου
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Οι 5 δημιουργοί που διεκδικούν το πρώτο Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη/Σκηνοθέτιδος
Θεατρικά Νέα
(Για ένα) όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας): ‘Ενας σύγχρονος Σαίξπηρ από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Κοζάνη, ένας φαντασιακός περίπατος: Μια site-specific παράσταση μάς ξεναγεί στο κέντρο της πόλης
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση