MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για Φάλαινα: «Είναι δύσκολη η μεταμόρφωση, αλλά το σημαντικό είναι το τι εκπροσωπεί ο ήρωας» (vid)

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για τη συγκίνηση που νιώθει όταν αντικρίζει τον ήρωα που υποδύεται στη Φάλαινα.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη Φάλαινα, ©Patroklos Skafidas
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη Φάλαινα, ©Patroklos Skafidas
Monopoli Team

Πρεμιέρα έκανε χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Η Φάλαινα», σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, στον Νέο Ακάδημο και μετά το φινάλε ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μίλησε για τον απαιτητικό αυτό ρόλο στους δημοσιογράφους.

«Ουσιαστικά περιγράφω έναν άνθρωπο ο οποίος για τον έρωτα αφήνει τα πάντα, μόνο και μόνο για να μπορεί να συγχωρεθεί από αυτά. Οι περισσότεροι δεν βοηθούν ο ένας τον άλλον. Εύχομαι η κοινωνία μας να μπορούσε να αλλάξει για να μπορέσουμε περισσότεροι να βοηθάμε», ανέφερε αρχικά για τα βασικά ζητήματα που θέτει το έργο.

«Πρακτικά έχει μία δυσκολία η μεταμόρφωση. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι το σημαντικό. Αυτό είναι λίγο μη υποφερτό ακόμα μέσα μου, συναισθηματικά, αλλά είναι μία πολύ ωραία ιστορία. Δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρούμε δεδομένο ότι αύριο θα είμαστε εδώ, ενώ δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, να παλεύουμε καθημερινά για αυτά που αγαπάμε. Αυτό κάνει και ο ήρωας, μόνο με τον αντίθετο τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυγμαλίων Δαδακαρίδης: Νέες εικόνες από τη μεταμόρφωσή του για τη «Φάλαινα»12.09.2018

Όσο για το πώς ένιωσε όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό του στον καθρέφτη, μετά την μεταμόρφωσή του, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης απάντησε: «Περισσότερο συγκινήθηκα. Είναι δύσκολο να φαντάζεσαι ότι ένας άνθρωπος για την αγάπη μπορεί να φτάσει στο τέρμα με έναν τέτοιο τρόπο».

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Εριέττα Μανούρη: “Μετά το MeToo είμαστε ίσως πιο έτοιμοι να δώσουμε χώρο στα θύματα” (vid)
ShowBiz
Met Gala 2026: Αποκαλύφθηκε το θέμα της φετινής διοργάνωσης
ShowBiz
Γιάννης Οικονομίδης για ‘Σπασμένη Φλέβα’: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτήν την ταινία» (vid)
ShowBiz
Γιλμάζ Χουσμέν: «Βαριέμαι τη συζήτηση για την καταγωγή μου» (vid)
ShowBiz
Μελέτης Ηλίας για ‘Το σόι σου’: «Όταν είδαμε το 41% σοκαριστήκαμε» (vid)
ShowBiz
Λάκης Λαζόπουλος: «Ό,τι βλέπουν ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο να γελάσει, το απαγορεύουν» (vid)
ShowBiz
Vogue World 2025: Ο κινηματογράφος συνάντησε τη μόδα σε μια λαμπερή βραδιά
ShowBiz
Melanie Ward: Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά τη θρυλική στυλίστρια και fashion editor
ShowBiz
Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Δεν πιστεύω ότι τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση» (vid)
ShowBiz
The Life of a Showgirl: Η Τέιλορ Σουίφτ επηρεάζει και πάλι τα fashion trends
ShowBiz
Μαρία Κίτσου: “Αυτό που μας λείπει είναι η ενσυναίσθηση” (vid)
ShowBiz
Γιάννης Μπέζος: «Το κοινό δεν θέλει να καταναλώσει ανόητα πράγματα – Έχει απαιτήσεις»