MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Δώρα Χρυσικού: «Το 18/9 είναι το δώρο μου στην οικογένεια Φύσσα» (vid)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Ξέρω ότι ενδέχεται πάλι να μου επιτεθούν, αλλά πλέον είμαι ατσαλωμένη” δήλωσε η Δώρα Χρυσικού στο “Καλύτερα δε γίνεται”, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της νέας της παράστασης “18/9”.

Δώρα Χρυσικού, Φωτογραφία: Μάριος Λώλος, Αλέξανδρος Κατσής
Δώρα Χρυσικού, Φωτογραφία: Μάριος Λώλος, Αλέξανδρος Κατσής
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Δώρα Χρυσικού παραχώρησε μια συνέντευξη στον Γιάννη Κορδώνη και την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και μεταξύ άλλων μίλησε για τον αφορισμό της σε ηλικία 14 ετών, τις επιθέσεις που δέχτηκε για την επιλογή της να φιλοξενήσει παιδιά πρόσφυγες, αλλά και για την νέα παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο 18/9.

“Η συνεργασία με τον Αγγελόπουλο προέκυψε από μία αγγελία που είδε η μητέρα μου” εξομολογήθηκε για το ρόλο της στην εμβληματική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, “Το μετέωρο βημα του πελαργού”, που προκάλεσε τον αφορισμό της. “Υπήρχαν φοβερές ιστορίες στη Φλώρινα. Είχε πάει η γιαγιά μου σε έναν κλειδαρά, ο οποίος τη ρώτησε: αυτό το κοριτσάκι το βιάζουν όντως και το πετάνε στο ποτάμι; Η γιαγιά μου τα ‘χασε. ‘Αυτό το κοριτσάκι τυγχάνει να είναι η εγγονή μου΄του είπε. Πάνω σε εμένα στηρίχτηκαν οι αφορισμοί, γιατί ερέθιζα τα… χρηστά ήθη των πιστών. Αφορίστηκα με τιμή και με καμάρι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔώρα Χρυσικού: «Δημιούργησα έναν χάρτη για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο» (vid)12.09.2018

Η ηθοποιός μίλησε και για τις επιθέσεις που δεχόταν όταν αποκάλυψε ότι φιλοξενούσε παιδιά πρόσφυγες στο σπίτι της: “Αυτή ηταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα, γιατί δεν μπορούσα ποτέ να συλλάβω το μέγεθος της αρρώστιας του μυαλου κάποιων ανθρώπων. Το αφήγημα ότι πήρα τρία προσφυγάκια για να τα κακοποιήσω σεξουαλικά και να τα χρησιμοποιήσω, με διέλυσε ψυχολογικά. Δεχόμουν ανώνυμα τηλεφωνήματα και απειλές. Εκεί φοβήθηκα και για μένα, αλλά και γιατί είχα την ευθύνη τριών παιδιών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ18/9, του Κοραή Δαμάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Αυτή την περίοδο, η Δώρα Χρυσικού πρωταγωνιστεί στην παράσταση “18/9”, έναν μονόλογο αφιερωμένο στη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φυσσας. “Δεν είναι ότι έχω αποτάξει τον φόβο. Ίσα ίσα. Προφανώς και περιμένω να μου την πέσουν πάλι. Απλώς πλέον είμαι πάρα πολύ ατσαλωμένη, γιατί  έχω αντιμετωπίσει και έναν καρκίνο. Κέρδισα πολύ μπόι από την αρρώστια. Η ιδέα για την παράσταση γεννήθηκε στο Εφετείο, μια ημέρα που η κ. Μάγδα είχε βγάλει κάποια τετραδιάκια με τη μορφή του Παύλου και τότε μόλις είχε γεννήσει μια φίλη μου. Μου είπε ‘δώσε της ένα να γράψει την ιστορία του Παύλου και να την πει στην κόρη της’. Η Μάγδα Φύσσα είναι η αρχή των πάντων. Είναι μια φιγούρα που δίνει ανθρώπινη υπόσταση σε όλα τα σπουδαία και τα σημαντικά. Για εμένα αυτό ήταν το δώρο που ήθελα να κάνω σε αυτή την οικογένεια”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Τέσσερις εκθέσεις που ξεχωρίζουν το φθινόπωρο του 2026
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Εικαστικά
Θραύσματα και ορίζοντες: Σύγχρονες συναντήσεις με την κλασική αρχαιολογία στη Σάμο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Στον Γαλλο-Λιβανέζο Valentin Noujaïm το πρώτο βραβείο Mediterranean Video Art Production Grant
Εικαστικά
Ανδρίων Έργα και Ημέρες: Μια φωτογραφική έκθεση μνήμης της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Πανσέληνος Αυγούστου με διερυρμένο ωράριο και ξενάγηση
Εικαστικά
Κάπρος 2026: Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει τέχνη τα πάνω Τσέρια Μεσσηνίας
Εικαστικά
Palaio Faliro – Athens Riviera Photo Festival: Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας στο Παλαιό Φάληρο
Εικαστικά
Platforms Project 2026: Η γιορτή της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής τον Σεπτέμβριο στο Καπνεργοστάσιο
Εικαστικά
Οι 32οι Πλόες επιστρέφουν στην Άνδρο με το “Το Αίνιγμα της Εικόνας”
Εικαστικά
Όσο κρατάει ο Μπάλος: Το θερμιώτικο γλέντι μέσα από μια φωτογραφική εγκατάσταση στην Κύθνο