MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Poor Things: Η καλύτερη ταινία της χρονιάς σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Το βραβείο FIPRESCI για την Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς θα απονεμηθεί στον Γιώργο Λάνθιμο στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.

Monopoli Team

Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου θα λάβει το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI 2024 για την καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 791 κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα μετά την 1η Ιουλίου 2023.

Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ ήταν οι ταινίες Do not Expect Too Much from The End of the World του Radu Jade, Evil Does Not Exist του Ryusuke Hamaguchi, All of Us Strangers του Andrew Haigh και The Seed of the Sacred Fig του Mohamad Rasoulof.

Το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI θα απονεμηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο εναρκτήριο γκαλά του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η νικήτρια ταινία θα προβληθεί την ίδια ημέρα – η ώρα προβολής θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Από την ίδρυσή του το 1999, το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI έχει απονεμηθεί σε εξαιρετικούς κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων οι Maren Ade, Pedro Almodóvar, Paul Thomas Anderson, Alfonso Cuarón, Jean-Luc Godard, Ryusuke Hamaguchi, Michael Haneke, Aki Kaurismäki, Richard Linklater, Terrence Malick, George Miller, Cristian Mungiu και Chloé Zhao.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBugonia: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες το φθινόπωρο του 202512.09.2018

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος λαμβάνει αυτό το βραβείο από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

To Poor Things έκανε πρεμιέρα το 2023 στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου κέρδισε Χρυσό Λέοντα για την Καλύτερη Ταινία. Το βραβείο αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού η ταινία απέσπασε επίσης δύο Χρυσές Σφαιρών και πέντε BAFTA, καθώς και έντεκα υποψηφιότητες και τέσσερα βραβεία στα Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία ήταν το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμμα Στόουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBugonia: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες το φθινόπωρο του 202512.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Landman: Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στον σκληρό κόσμο του πετρελαίου τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Cine News
Το Σόι Σου: Η πιο feel-good τηλεοπτική κωμωδία επέστρεψε – και ήταν όλα όσα περιμέναμε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το "Little, Big, and Far" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά του σύμπαντος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Από το It μέχρι το Final Destination: 10 ταινίες για την απόλυτη Halloween βραδιά
Cine News
Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Cine News
Gorgonà: Η μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο 66ο ΦΚΘ