MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κομισιόν απαγορεύει στο προσωπικό της να δέχεται δωρεάν εισιτήρια υπό τον φόβο νέων σκανδάλων

Μετά από μια σειρά σκανδάλων, η Κομισιόν προειδοποιεί τους αξιωματούχους να μην δελεάζονται από δωρεάν εισιτήρια.

Monopoli Team

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έρθει αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με ουκ ολίγα σκάνδαλα τα οποία έχουν αμαυρώσει τη φήμη της. Θέλοντας να προλάβει τυχόν νέα έστειλε ένα mail στους εργαζομένους της προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται να δέχονται δωρεάν εισιτήρια για μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η αποδοχή δώρων «εγείρει ζητήματα συμμόρφωσης με την αναμενόμενη ηθική συμπεριφορά των μελών και του προσωπικού ή μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τη φήμη για την επιτροπή και τα ενδιαφερόμενα άτομα», γράφει χαρακτηριστικά το email που στάλθηκε στο προσωπικό σύμφωνα με το Politico.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Εμμανουήλ Καραλής μάς ξεναγεί στο Ολυμπιακό χωριό – Τι είναι δωρεάν και τι πληρώνουν οι αθλητές;12.09.2018

Επίσης, απαγορεύτηκε στους υπαλλήλους να δέχονται δώρα ή δωρεάν εισιτήρια για σημαντικές εκδηλώσεις όπως για το Euro 2024 και τον διαγωνισμό της Eurovision.

«Ο κίνδυνος φήμης από την αποδοχή ενός εισιτηρίου είναι υψηλός όταν το ευρύ κοινό αντιμετωπίζει δυσκολίες στην απόκτηση εισιτηρίων», ανέφερε το email από νωρίτερα τον Ιούλιο.

Οι ίδιοι οι επίτροποι — στους οποίους επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις να δέχονται δώρα αξίας έως και 150€ — θα πρέπει «κανονικά» να αρνούνται εισιτήρια ακόμη και αν είναι κάτω από αυτό το όριο, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να αρνείται εισιτήρια ακόμη και αν η αξία τους είναι κάτω από το όριο των 50€, αναφέρει επίσης το email.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικός για Ντρισμπιώτη, Δαμασιώτη, Χρήστου, Σίσκο – Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες;12.09.2018

Για οποιονδήποτε επίτροπο αναζητά «παραθυράκι», το email ανέφερε ότι τα δωρεάν εισιτήρια μπορούν να γίνουν δεκτά «σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις» εάν κάποιος εκπροσωπεί επίσημα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εκδήλωση ή εάν το εισιτήριο μπορεί να θεωρηθεί «διπλωματική και ευγενική χρήση».

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Νέα κίνητρα με επιδότηση έως 90%
Επίκαιρα
Αίγινα: Απολύτως ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό – Οι συστάσεις της Περιφέρειας
Επίκαιρα
Από βιντεοκλήσεις μέχρι memes: Το 97% αλληλεπιδρά με την οικογένειά του ψηφιακά
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά
Επίκαιρα
Airbnb: Αυτή είναι η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Υβριδική εργασία και «πόλεις των 15 λεπτών»
Επίκαιρα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επίκαιρα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ανακοινώνει την 4η φάση χρηματοδότησης προγραμμάτων
Επίκαιρα
Αυτοί ήταν οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025
Επίκαιρα
Ελλάδα: Το 35,5% του εισοδήματος πηγαίνει στη στέγη – Νέα μελέτη της διαΝΕΟσις