MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Ένα πολύχρωμο, ζωγραφικό “cocktail” των Σπετσών στην Γκαλερί Ακρόπρωρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι δύο καλλιτέχνιδες, Μαρία Αποστόλου-Νικολοπούλου και Τάνια Δρογώση-Νικολοπούλου μέσα από διαφορετικές εικαστικές γραφές και πρακτικές, αφηγούνται ποικίλες εκδοχές από θεατές και αθέατες πτυχές των Σπετσών, στην έκθεση «Cocktail», στην γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες.

Οι Σπέτσες μέσα από ένα πολύχρωμο, ζωγραφικό "cocktail" στην Γκαλερί Ακρόπρωρο
Τάνια Δρογώση-Νικολοπούλου
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τα βιώματά τους από τις Σπέτσες είναι πολλά και έχουν τη γεύση του καλοκαιριού. Η Μαρία Αποστόλου-Νικολοπούλου και η Τάνια Δρογώση-Νικολοπούλου εκθέτουν για πρώτη φορά στο αγαπημένο τους νησί και παρουσιάζουν τις «δικές» τους Σπέτσες. Η κοινή διατομική έκθεση των δύο εικαστικών, έχει τίτλο «Cocktail» και εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ακρόπρωρο στις 20 Ιουλίου.

Μαρία Αποστόλου-Νικολοπούλου

«Cocktail»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Οι δύο αδελφές μας «κερνούν» ένα πολύχρωμο, ζωγραφικό, cocktail, που μας δροσίζει με τις εικόνες του νησιού, που μεταφέρει. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA, Λουίζα Καραπιδάκη.

Οι δύο καλλιτέχνιδες αφηγούνται ποικίλες εκδοχές από θεατές και αθέατες πτυχές των Σπετσών με εντελώς διαφορετικές εικαστικές γραφές, εκφάνσεις, πρακτικές και τεχνικές η καθεμιά. Οι Μαρία Αποστόλου και Τάνια Δρογώση αποστασιοποιημένες από κάθε συναισθηματική εντοπιότητα και με όχημα τη διαισθητική τους ικανότητα και τη δεξιότητα της προσωπικής τους περιγραφικής έκφρασης προσφέρουν με τα έργα τους μια μοναδική οπτική εμπειρία υψηλής αισθητικής, με εικόνες από μνήμες, εμπειρίες, εντυπώσεις και βιώματα.

Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA, Λουΐζα Καραπιδάκη:

«Η Μαρία Αποστόλου επικεντρώνεται κυρίως στην απεικόνιση της χλωρίδας, γης και θάλασσας των Σπετσών και την επιδεικνύει με λεπτομερείς αναφορές. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από μια ιδιάζουσα ρεαλιστική απόδοση, που σε συνδυασμό με τις συνεχείς ζωγραφικές της παρεμβάσεις δημιουργούν μια νέα παραστατική πραγματικότητα και τη δική της καλλιτεχνική αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑν: Η νέα ζωγραφική έκθεση της Αννίτας Χριστοφίδου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης Σύρου12.09.2018

Η Τάνια Δρογώση ανιστορεί το νησί με τοπιογραφικές αναφορές βιωμένων τόπων. Χρησιμοποιεί σημεία του νησιού ως μοντέλα αλλά συνθέτει τις δικές της εικόνες με σαγηνευτικές παραλίες, απόκρημνους βράχους, παρθένες ακρογιαλιές και ενίοτε τα εμπλουτίζει με ανθρώπινη παρουσία. Η γραφή της κυριαρχείται από μια έκδηλη παραστατικότητα με αισθητές ιμπρεσιονιστικές αναφορές».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια έκθεσης: 20 Ιουλίου 2024, ώρα 21:00.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουλίου- 8 Αυγούστου 2024.
Γκαλερί Ακρόπρωρο: Παλαιό Λιμάνι Σπετσών, τηλ. 2298 072643.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά, 19:00-00:00, ή πρωινές ώρες, κατόπιν ραντεβού.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
clinamen: Η viral εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot ταξιδεύει στην Αθήνα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εικαστικά
1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων: Η τέχνη γεννιέται σε δημόσια θέα
Εικαστικά
Έκθεση αφιερωμένη στη διαδρομή του Platforms Project στον «Λόφο» της Κυψέλης
Art & Culture
Πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες "κατοικούν" στις Καμπόνες της Νάξου
Εικαστικά
Νέα, μεγάλη δωρεά της Συλλογής Δασκαλόπουλου προς 4 μουσεία της Ελλάδας και της Σκωτίας
Εικαστικά
Τέχνη για το εδώ και τώρα: 46 καλλιτέχνες από 10 χώρες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ελληνική γκαλερί
Εικαστικά
11 Έλληνες καλλιτέχνες σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, με τη στήριξη του ΕΜΣΤ
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική
Εικαστικά
To EMΣΤ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μουσείων – Μεταξύ των 6 κορυφαίων Μουσείων της Ευρώπης
Εικαστικά
Art Gallery Miranda: Γιορτάζει 50 χρόνια τέχνης στην Ύδρα