MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πλατεία Νερού πλησιάζει – Οι τελευταίες πληροφορίες

Μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη live εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Monopoli Team

Το καλοκαίρι για τον μεγάλο ερμηνευτή ξεκίνησε με μια θριαμβευτική συναυλία στο Helmos Music Festival και κάπως έτσι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει ξεπεράσει το μισό αιώνα σταθερής παρουσίας στις μεγαλύτερες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας. Από τις μπουάτ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και από εκεί στη γνωριμία του με όλους τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού -από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Λοΐζο, μέχρι το Θάνο Μικρούτσικο και τον Νικόλα Άσιμο- ο «αιώνιος έφηβος» ταυτίστηκε με το εγχώριο ροκ και δημιούργησε μια αξιοζήλευτη καριέρα που περιλαμβάνει αμέτρητους δίσκους και μερικές από τις κορυφαίες ερμηνείες που ακούσαμε ποτέ.

Από το 1985 και την πρώτη του μεγάλη, προσωπική συναυλία στο ΣΕΦ όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 15.000 οπαδοί του, ο Παπακωνσταντίνου είναι ίσως ο πρώτος εγχώριος καλλιτέχνης που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούσε μια πραγματικά τεράστια περιοδεία, πραγματοποιώντας στάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένας τεράστιος πυρήνας φανατικών οπαδών του που έμαθαν να τον προσφωνούν με το μικρό του όνομα και καθώς κυκλοφορούσε το ένα σπουδαίο δίσκο μετά τον άλλον, μεταμορφώθηκε σε ένα από τους ελάχιστους πραγματικούς ροκ stars που γέννησε ποτέ η χώρα. Οι συναυλίες του, πάντα μεγάλης διάρκειας και πάντα παρέα με σπουδαίους μουσικούς, αποτέλεσαν τον οδηγό για όλες τις επόμενες γενιές, οι οποίες χρωστάνε πολλά στο ταλέντο του και την εργατικότητά του.

Το φετινό καλοκαίρι για τον Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε ιδανικά με μια υπέροχη συναυλία στο Helmos Music Festival και τώρα σειρά παίρνει η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο Release Athens 2024. Εκεί ο Βασίλης θα δημιουργήσει μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά αφού θα έχει και δύο υπέροχους καλεσμένους. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Καραμητρούδη ή αλλιώς Gus G., έναν από τους πιο καταξιωμένους κιθαριστές στον κόσμο του rock/metal, ο οποίος στο εντυπωσιακό βιογραφικό του έχει συνεργασίες με πραγματικά μεγαθήρια όπως ο θρυλικός Ozzy Osborne (Black Sabbath) και ο Slash (Guns N Roses) ενώ παράλληλα, «τρέχει» και τους Firewind, το προσωπικό του όχημα με τους οποίους δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί κορυφαίες δουλειές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πάρτι της ζωής μας με τον Jarvis Cocker και τους Pulp12.09.2018

Δεύτερος καλεσμένος θα είναι μια ακόμα σημαντική φιγούρα της hard rock σκηνής, ο Ronnie Romero. Ο Χιλιανός τραγουδιστής και στιχουργός μπορεί να έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ο Ritchie Blackmore τον επέλεξε ως τη νέα φωνή των Rainbow αλλά την τελευταία δεκαετία έχει συμμετάσχει σε σπουδαία projects όπως οι Elegant Weapons (με τους Scott Travis και Richie Faulkner των Judas Priest) και το γκρουπ του Michael Schenker (UFO, Scorpions). Και για να το πούμε πιο απλά, εκτός από όλα τα υπόλοιπα σπουδαία τραγούδια να περιμένετε και κάποιες επιλογές από τους αξεπέραστους Rainbow.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Για όλες τις πληροφορίες (εισιτήρια, ανακοινώσεις, πρόγραμμα κτλ.): www.releaseathens.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Μουσικό αντάμωμα και λαϊκό γλέντι στη Γλυφάδα με ελεύθερη είσοδο
ShowBiz
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο
Μουσικά Νέα
Ο Νέγρος του Μοριά ντυμένος τσολιάς ερμηνεύει το “Δελτίο” στο COLORS
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο