MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα ρομαντικό… σκοτσέζικο ντουζ: Όσα ξεχώρισαν στο 2ο μέρος του νέου Bridgerton

Το Β’ Μέρος του 3ου κύκλου του Bridgerton μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις που μας άφησε.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

«Σέξι», «μαγνητιστικός», «αριστούργημα» είναι μερικές από τις λέξεις με τις οποίες έχει χαρακτηριστεί ο νέος κύκλος μιας σειράς που μας αναστατώνει κάθε δύο χρόνια από το 2020. Για μένα ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός είναι κάτι ανάμεσα σε roller coaster και σκοτσέζικο ντουζ. Με την καλή έννοια ως επί το πλείστον.

Όποια επίγευση κι αν σας άφησε η 3η σεζόν του Bridgerton, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως είχε ένα πολύπλευρο ενδιαφέρον να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Με την έλευση του δεύτερου μέρους στο Netflix, η ανυπομονησία έλαβε τέλος και η τρυφερή ιστορία του Colin (Luke Newton) και της Penelope (Nicola Coughlan) ολοκληρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ νέος κύκλος του Bridgerton θα είναι ο πιο σκανδαλώδης μέχρι τώρα – Τι θα δούμε στην 3η σεζόν;12.09.2018

Η σεζόν μάς σύστησε νέους χαρακτήρες, που εισέβαλαν στο πολυτάραχο σύμπαν του Bridgerton, καθώς επίσης μας επέτρεψε να γνωρίσουμε καλύτερα ήδη υπάρχοντες. Easter eggs για τους βαθιά ψαγμένους, οι επεισοδιακές ζωές των αδελφών Bridgerton παλιά, νέα και απρόοπτα ζευγάρια, ένα αλλοπρόσαλλο ανθρωποκυνηγητό με στόχο ένα gossip girl βγαλμένο από τα 18oo και απειλές που διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

Φτιάξτε το καθιερωμένο μας βρετανικό και καθίστε να μοιραστούμε όλο το κους κους, τι μας ξετρέλανε, αλλά και αυτά που θα μπορούσαν να λείπουν από τη νέα σεζόν, η οποία αποδείχθηκε κάτι το διαφορετικό. Κι αν θέλετε και δεύτερη δόση, μην αγχώνεστε, έχουμε άπλετο τσαγάκι για refill…

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η σεζόν μας βρίσκει στη φάση που η ταυτότητα της Lady Whistledown έχει αποκαλυφθεί όχι μόνο στο κοινό, αλλά και στην καλύτερη φίλη της Penelope και μια εκ των αδελφών Bridgerton, Eloise, γεγονός που έχει κλονίσει την φιλία τους. Όταν επιστρέφει από τα ταξίδια του, ο Colin είναι πρόθυμος να βοηθήσει την Penelope να βρει τον κατάλληλο σύζυγο. Όταν ο πλούσιος λόρδος Dembling εκφράζει έκδηλα το απαράμιλλο ενδιαφέρον του για την Pen, αποφασίζοντας μάλιστα να την παντρευτεί, ο Colin έρχεται αντιμέτωπος με συναισθήματα που δεν ήξερε ότι έτρεφε για την φίλη του.

Ξεχωρίσαμε…

Το character development της Penelope

Το πραγματικό επίκεντρο της σειράς, ήταν ένας χαρακτήρας και όχι το ρομάντζο σε αυτή τη σεζόν. Η Penelope προσπαθεί να επιβιώσει σε μια συντηρητική κοινωνία (μπορεί να ακούνε Nick Jonas και Pitbull, αλλά ο συντηρήσιμός είναι βαθιά ριζωμένος μην σας ξεγελά), που την πιέζει από παντού να αποκατασταθεί και δη με ευκατάστατο γαμπρό.

Κι ενώ η ιέρεια της τρίτης σεζόν αγκομαχά να στριμωχτεί στα στερεότυπα της εποχής, η ταυτότητά της ως Lady Whistledown που πλέον είναι γνωστή στο κοινό, είναι το μοναδικό πράγμα που της προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας. Σε όλα τα άλλα κολυμπάει σε ανεξερεύνητα νερά, καθώς στο πέρας του κύκλου έρχεται αντιμέτωπη με ένα είδος προσοχής που δεν της έχει ξαναδοθεί. Αρχικά από τον Dembling που τη γοητεύει, αλλά και το ξαφνικό ενδιαφέρον, και την ακόμα πιο απρόοπτη ερωτική εξομολόγηση του Colin. Το ανθρωποκυνηγητό για την αποκάλυψη της μυστηριώδους, αριστοκρατικής Gossip Girl, είναι από τα στοιχεία που σε κρατούν σε εγρήγορση, αποτελώντας ένα από τα δυνατά στοιχεία της σεζόν.

Η Nicola ενσαρκώνει την Pen με μια ρεαλιστικότητα που χρειαζόμαστε περισσότερο στις σειρές. Η αμηχανία της απειρίας, αλλά και το διακριτικό θάρρος που σταδιακά ξεδιπλώνει, διεκδικώντας επιτέλους τα όσα την εκφράζουν. Η Penelope κουβάλησε μια σεζόν, κατά την οποία έλαμψε όπως της άξιζε. Και μαζί της έλαμψαν όλοι όσοι ταυτίζονται μαζί της!

Τα παράλληλα storylines

Οι απόψεις εδώ διίστανται και είναι σεβαστό. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε δει παραπάνω το ζευγάρι, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι αυτή η σεζόν μετά την Penelope, ανήκει σε όλους. Ο έγγαμος βίος των προσωπικών μου αγαπημένων, Anthony και Kate, μας έδωσε μια μικρή από το happily ever after τους, «δροσίζοντάς» μας για τα καλά! Η δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε η μαμά της οικογένειας, Violet, γεγονός που ξέφυγε λίγο από τα καθιερωμένα love stories της σειράς και το εκτιμήσαμε δεόντως.

Κεφάλαιο Benedict και ένα έχω να πω: εύγε παιδί μου, εύγε! Δεν ξετρελάθηκα με το/τα ταίρι/ταίρια στον κύκλο αυτό, αλλά ο χαρακτήρας του πάντα αποτελεί μια ευχάριστη αχτίδα φωτός, άλλοτε εξυπηρετώντας το comedic relief της σειράς και άλλοτε κατακτώντας τον τίτλο του queer ειδώλου. Όπως υπέδειξε το τελευταίο επεισόδιο, ο επόμενος κύκλος του ανήκει και πραγματικά (ως κάποια που δεν έχει ιδέα από τα βιβλία προς το παρόν) απορώ ποι@ θα είναι αυτ@ που θα τον κάνει να δει την δέσμευση με άλλο μάτι…

Η είσοδος της νέας Francesca, χωρίς να το περιμένω προσέθεσε μια πολύ γλυκιά νότα, η οποία μας φύτεψε το μικρόβιο της αδημονίας για την δική της σειρά. Οι τρυφερές σκηνές με την μητέρα της, αλλά και η διαδικασία εύρεσης του άλλου της μισού, μας έδωσαν μια καλύτερη εικόνα για τον χαρακτήρα.

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς…

Την “καζανόβα” πτυχή του Κόλιν

Εντάξει, εδώ πρόκειται καθαρά για θέμα γούστου. Κάποιοι από εσας, αγαπητοί αναγνώστες, θα μου πείτε, ο άνθρωπος έπρεπε να έχει ένα επεισοδιακό (ας πούμε τώρα) ερωτικό παρελθόν, να γυρίσει από τα ταξίδια του με αέρα μοιραίου Loverboy και τα σχετικά. Θα διαφωνήσω. Να ήταν λίγο ο τρόπος που έπαιζε, να ήταν το τετριμμένο σενάριο, δεν ξέρω τι με χάλασε περισσότερο. Πάντως, η αίσθηση που μου άφησε ήταν ότι η σειρά ακολούθησε μια πολύ μέινστριμ πορεία, όπου ο Colin ταξιδεύει για να γνωρίσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό του κόσμο, γυρνώντας ως ένας ώριμος (ας ξαναπούμε) άνδρας, γεμάτος εμπειρίες, τον οποίο ξαφνικά πολιορκεί κάθε θηλυκό της περιοχής, ενώ παράλληλα εκείνος επιδίδεται σε δραστηριότητες ομαδικού τύπου (γενικά, κρατάμε ότι προάγεται η αξία της ομαδικότητάς σε αυτόν τον κύκλο). Εντάξει το χωνέψαμε, κυρία Shonda μου, φτάνει, μετά βίας αντέξαμε τα πρώτα επεισόδια. Και για του λόγου το αληθές, σε αυτά ακριβώς τα επεισόδια με τον Colin να νιώθει μάστερ των οριζοντίων δραστηριοτήτων, αποτυπώνουν και την πιο μη ελκυστική εκδοχή του χαρακτήρα. Τα είπα και ξελάφρωσα!

Την ταχύτητα των εξελίξεων και το κάπως χλιαρό love story

Ενώ μας έχει κάνει ένα ωραιότατο building up, έχει κλιμακώσει την αγωνία του will they-won’t they, στο τέλος του τέταρτου επεισοδίου μας αφήνει στήλες άλατος, με μια πρόταση γάμου δια στόματος Colin, που μας ήρθε ουρανοκατέβατη. Ελαφρώς τεμπέλικη εναλλαγή εκ πρώτης όψεως και με μια ερωτική εξομολόγηση που δεν στάθηκε αρκετή να ξεπεράσει την επική αλά «you’re the bane of my existence…» του αδελφού του από την περασμένη σεζόν. Το σμίξιμο των Polin έγινε γρηγορότερα κι από …. Μετά από εκείνο το σημείο (και κάποια άλλα πιο steamy λίγες σκηνές αργότερα), το ρομάντζο δεν συνάντησε ποτέ την πολυπόθητη κλιμάκωση. Ενώ, πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό friends-to-lovers μοτίβο, το οποίο σε γενικές γραμμές δεν απογητεύει τελείως τις προδοκίες μας, ίσως η σειρά βασίστηκε λίγο παραπάνω στο ότι οι πρωταγωνιστές είναι πολλά χρόνια φίλοι -συνεπώς γνωρίζονται πολύ καλά ήδη-, κι έτσι παρέλειψε να μας δώσει κάτι παραπάνω που θα απογείωνε το Love story.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 σειρές και ταινίες που θέλουμε να δούμε τον Ιούνιο στο Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Cine News