MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
11
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το Cinedoc συμμετέχει στο Athens Pride 2024: Προβολές με ελεύθερη είσοδο

Το Cinedoc συμμετέχει στο Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2024 και ονειρεύεται έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη, ισότητα και συμπερίληψη.

Λεσβία
Monopoli Team

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου, «Λεσβία» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ενώ την Τρίτη 11 Ιουνίου το φιλμ «Who I Am Not» της Tünde Skovrán στο Ρομάντσο. Και οι δύο προβολές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Γιατροί του Κόσμου στο Athens Pride 2024: Δωρεάν έλεγχος για HIV, ιογενή ηπατίτιδα και ΣΜΝ12.09.2018

Λεσβία | Τζέλη Χατζηδημητρίου

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 20.00 | Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασαλίας 22, Αθήνα)

Τη δεκαετία του ‘70, λεσβίες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν σε ένα μικρό χωριό της Λέσβου. Ενώ οι εντάσεις με τους κατοίκους αυξάνονται, η σκηνοθέτρια Τζέλη Χατζηδημητρίου -ντόπια και λεσβία η ίδια- αφηγείται μια ιστορία 40+ χρόνων γύρω από την αγάπη, την κοινότητα, τις συγκρούσεις, αλλά και τι σημαίνει να νιώθει κανείς αποδεκτός.

Η σκηνοθέτρια, φωτογράφος και συγγραφέας Τζέλη Χατζηδημητρίου φέρει υπερήφανα και διττά την ταυτότητα της Λεσβίας. Με την ομώνυμη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της παραδίδει μια πολύτιμη καταγραφή της πορείας της Ερεσού από τη δεκαετία του 70 έως σήμερα, διασώζοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κομμάτι της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας.

Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ημερολόγια, φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις των ανθρώπων που καθόρισαν την ανθρωπογεωγραφία και το πνεύμα της περιοχής μέσα στα χρόνια, ξετυλίγεται η συναρπαστική ιστορία ενός τόπου αλλά και μιας ολόκληρης κοινότητας, που αξίωσε συμπερίληψη και ίση μεταχείριση, ακόμα κι όταν αυτά δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Μια ιστορία τόσο παλιά και τόσο καινούργια, επίκαιρη όσο ποτέ, τη στιγμή που στην Ελλάδα σήμερα δίνεται ξανά η μάχη για τα ίσα δικαιώματα.

Who I Am Not

Who I Am Not | Tünde Skovrán

Τρίτη 11 Ιουνίου, 18.00 | Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα)

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία δύο ίντερσεξ ατόμων στην Νότιο Αφρική με διαμετρικά αντίθετες ζωές, που ωστόσο έχουν ένα κοινό: δε νιώθουν ότι ανήκουν στο δίπολο αρσενικού-θηλυκού. Ένα συγκινητικό και ελπιδοφόρο πορτραίτο, που δίνει φωνή στο διαχρονικά παραμελημένο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Pride 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την πορεία υπερηφάνειας – Το πρόγραμμα της ημέρας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Cine News
Super Bowl 2026: Οι δύο “λανθιμικές” διαφημίσεις με την Emma Stone και τον George Clooney
Cine News
Οι βραβευμένοι «Ανταγωνιστές» επιστρέφουν με β’ σεζόν στο Disney+
Art & Culture
Αποστολή στο 55ο IFFR: Μια εβδομάδα από αίθουσα σε αίθουσα
Cine News
Die My Love, κωμωδίες ή δυνατά love stories; Τι θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μέγαρο: Τριήμερο προβολών με τα τρία πρώτα ιστορικά ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού
Cine News
28ο ΦΝΘ: Μεγάλο αφιέρωμα σε σπάνια και αποκαλυπτικά αρχεία
Cine News
Animasyros 2026: 200 χρόνια Ερμούπολη και open call για συμμετοχές
Cine News
«Οι Αθώοι»: Πρεμιέρα απόψε στο MEGA – Όσα θα δούμε στο 1ο επεισόδιο
Cine News
Το KinoFest επιστρέφει στην Αθήνα
Cine News
Η υπόθεση Σορίν Ματέι στη μεγάλη οθόνη - Στον "αέρα" το τρέιλερ
Cine News
«Μπαμπά, σ’ αγαπώ»: Οι πιο απίστευτες περιπέτειες της πατρότητας ξεκινούν στον ALPHA