MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Nyn Esti: Νέο μενού στο εστιατόριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ο head chef Σταμάτης Μισομικές ερμηνεύει την εποχή με τον δικό του, ιδιωματικό τρόπο, προσθέτοντας στα πιάτα του δυο νέα στοιχεία που ενεργοποιούν τις αισθήσεις: το παγωμένο και το καυτερό.

Monopoli Team

Τον Δεκέμβριο του 2023, ο όμιλος nice n easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασαν το πρωτοποριακό εστιατόριο Nyn Esti. Στο νέο αυτό εγχείρημα, ο head chef Σταμάτης Μισομικές, συνδέοντας τη γαστρονομία με τις εικαστικές τέχνες και την τεχνολογία, παρουσίασε στο κοινό το χειμερινό του μενού Βιότοπος, το οποίο ενσωμάτωνε το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠύργος του Πειραιά: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος «πράσινος» και «ψηφιακός» ουρανοξύστης της χώρας12.09.2018

Ο “Βιότοπος” είναι η σύνθεση τριών μενού γευσιγνωσίας, της “Χλωρίδας”, της “Πανίδας” και του “Αλς”. Το μενού “Χλωρίδα” είναι χορτοφαγικό αλλά μπορεί να αποτελέσει και τη βάση για ένα ευέλικτο γευστικό ταξίδι, καθώς συνδυάζεται με πιάτα από το μενού “Πανίδα”, που προσφέρει στοιχεία – πρωτεΐνες από τη γη, και το μενού “Αλς”, που εστιάζει σε στοιχεία – πρωτεΐνες από τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια “food, wine and art” εμπειρία μάς περιμένει στο ΕΜΣΤ12.09.2018

Ο βιότοπος της εποχής

Ο σεφ, παραμένοντας πιστός στις αρχές του περί εποχικότητας και βιώσιμων πρακτικών, συνεχίζει να διερευνά τη γαστρονομική μας παράδοση και να αποτυπώνει την εναλλαγή των εποχών στα μενού του Nyn Esti. Στην τρέχουσα έκδοση του Βιότοπου, η χλωρίδα και η πανίδα της ελληνικής γης και της θάλασσας συντονίζονται στο νυν της άνοιξης.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Γεύση
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Αγορές
Χριστουγεννιάτικη γλυκιά “επιδρομή” σε ζαχαροπλαστεία της πόλης
Γεύση
Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως για το 2025-26
Βγαίνουμε έξω
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Γεύση
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Βγαίνουμε έξω
Πάμε Κυψέλη: Τα νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις
Βγαίνουμε έξω
Fiesta στη γεύση με 5 must try μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινό brunch σε 5 cozy μαγαζιά της Αθήνας
Βγαίνουμε έξω
5 διευθύνσεις στα δυτικά της Αθήνας για το τέλειο dinner date