MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Symposio Festival στην Βαρβάκειο Αγορά: Γεύσεις και μουσική σε μια ανατρεπτική γιορτή

Το SYMPOSIO επιστρέφει στην ιστορική Βαρβάκειο Αγορά, για μια μοναδική γιορτή που συνδυάζει γεύσεις και μουσική την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Monopoli Team

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός που εδώ και τριάντα χρόνια δημιουργεί πρωτότυπα συναυλιακά γεγονότα  φέρνει στην Βαρβάκειο αγορά  και στο πολυαγαπημένο κυριακάτικο Symposio Festival τα τραγούδια της αγοράς με την Kompania. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, μας κράτησαν συντροφιά, μας συγκίνησαν, μας ξεσήκωσαν και περιέχουν σκηνές που διαδραματίζονται στην αγορά με χαρακτηριστικούς θαμώνες και επαγγελματίες. Τραγούδια που υμνούν το φαγητό και το ποτό και ανοίγουν την όρεξη. Τραγούδια που εμπεριέχουν νόστιμες συνταγές και εμπνέουν τους σεφ του φεστιβάλ.

KOMPANÍA

Τα τελευταία 12 χρόνια η KOMPANÍA ταξιδεύει σε σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με περιοδείες σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Αλβανία, Κύπρο κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStreet Market by ARTistes: Μια 4ήμερη συνάντηση Τέχνης & Γεύσης στον κήπο του Ζαππείου12.09.2018

Η KOMPANÍA είναι εδώ και πολλά χρόνια η πλέον επιδραστική μπάντα στον χώρο του ρεμπέτικου. Με τον Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά)  από τους πλέον αναγνωρισμένους τραγουδιστές του ρεμπέτικου καθώς το υπηρετεί εδώ και 27 χρόνια και τους πέντε εξαιρετικούς μουσικούς: Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Τζίμη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλη Δάρμα (μπάσο) και Κώστα Σπυράτο (κρουστά, τύμπανα). Συχνή η παρουσία της και στις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και στο εξωτερικό αλλά και σε διεθνή μουσικά ντοκιμαντέρ, όπως της Φιλαρμονικής του Βερολίνου  για την Αθήνα και τη μουσική της, με ξεναγούς την KOMPANÍA και τον σολίστ Λεωνίδα Καβάκο.

Δισκογραφικά, η KOMPANÍA μετρά τέσσερα άλμπουμ (“KOMPANÍA Live”, “Roundtrip – Μετ’ επιστροφής”, “Κρίση – Crisis” & “WEAST”), ηχογραφημένα σε Ολλανδία και Σουηδία, με εξαιρετικές κριτικές από διεθνή περιοδικά (όπως το fRoots Magazine) αλλά και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά charts (World Music Charts of Europe – wmce.de).

Στο τέταρτο άλμπουμ της, η KOMPANÍA “ξαναδιαβάζει” παραδοσιακά ρεμπέτικα και σμυρναίικα, με  σύγχρονη ματιά στην ενορχήστρωση και uptempo διάθεση, φέρνοντάς τα στο σήμερα και “παντρεύοντάς” τα με λαϊκές μουσικές απ’  όλον τον κόσμο, όπως η reggae, το funk, η country, η rock και όχι μόνο.

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα

Η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Mουσική Eκτέλεση, με ειδίκευση στο όργανο νέι στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Ρότερνταμ. Έχει συνεργαστεί με ποικίλα μουσικά σχήματα και μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ (Cosmopolis Festival, Literature Festival, Muziek Festival Amsterdam, Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής ΦΕΞ κ.α.), μουσικές σκηνές, θέατρα και πολιτιστικούς οργανισμούς (Kunstmuseum Den Haag, Muziektheater De Ont. Rozenburg, Alevitisch Cultureel Centrum Harlem, Maas Theater En Dans, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.).

Ιουλία Καραπατάκη

Η Ιουλία Καραπατάκη η πλέον ανερχόμενη και ταλαντούχα  τραγουδίστρια  της νέας γενιάς που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη σταθερή συνεργάτιδα της Κομπανίας και του Σωκράτη Μάλαμα. Η βελούδινη φωνή της, η ενέργειά της πάνω στη σκηνή, τα υπέροχα τραγούδια της που κάνουν ρεκόρ από views στα social media, αλλά και το χαμόγελό της και η ευγένειά της στις συνεντεύξεις της την κάνουν να ξεχωρίζει και να σημειώνει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στα μουσικά δρώμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiraeus Port Film Festival: Ένα νέο φεστιβάλ κινηματογράφου κάνει πρεμιέρα στο λιμάνι του Πειραιά12.09.2018

Κατερίνα Τσιρίδου

Η Κατερίνα Τσιρίδου από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Είναι μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού της γενιάς της. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλές φορές έχει πειραματιστεί με μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια συναυλιών αλλά και σεμιναρίων, παρουσιάζοντας το ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Symposio Festival

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας

Kompania
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός
Τραγουδούν αλφαβητικά: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Ιουλία Καραπατάκη, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Κατερίνα Τσιρίδου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
1ο Greek Fashion Festival: Η ελληνική μόδα συναντά τον πολιτισμό σε μια διήμερη γιορτή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Μουαουάντ και Μπινός στην Επίδαυρο, επετειακή έκθεση για τον Takis στο Αεροδρόμιο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου;
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου;