MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Λουκάς Καρυτινός επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα αναγορευθεί από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών σε δημόσια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στα Προπύλαια

Monopoli Team

Σε επίτιμο διδάκτορά του θα αναγορεύσει τον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκά Καρυτινό, το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, ο Λουκάς Καρυτινός θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στην τελετή, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, τον τιμώμενο θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Νικόλαος Μαλιάρας θα παρουσιάσει το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του Τμήματος, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος από την πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη και περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο της σχολής από τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Δημήτριο Δρόσο.

Τέλος, ο Λουκάς Καρυτινός θα μιλήσει με θέμα «Μουσικά ερμηνευτικά προβλήματα», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικόπρόγραμμα, με το ΚουιντέτομεπιάνοσεΦαελάσσονα, οp. 34 (1864), I. Allegronontroppo, του Γιοχάνες Μπραμς. Ερμηνεύουν οι Νεκτάριος Λανάρας, Ιωάννα-Ομορφιά Κοντζιούλα (βιολί), Ραφαήλ Κοντογούρης (βιόλα), Στέργιος Θεοδώρου(βιολοντσέλο) και η Μυρτώ Κοντογούρη στο πιάνο. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Λεόντιος Τσόκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε «Πηνελόπη» του Φωρέ η ΚΟΑ στο «Ολύμπια»12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα