MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Βρικόλακες του Χένρικ Ίψεν έρχονται τη νέα θεατρική περίοδο 2024-2025 στο Θέατρο Radar

Στο θέατρο Radar, για τη θεατρική περίοδο 2024-2025, θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες», σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Monopoli Team

Στο θέατρο Radar, για τη θεατρική περίοδο 2024-2025, θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας.  Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και  τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον καθωσπρεπισμό και  τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κατάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της  παγκόσμιας δραματουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα Μηδέν Τέσσερα, της Παρασκευής Ανεβλαβή στο Θέατρο Nous12.09.2018

Η Αναστασία Παπαστάθη, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Radar και σκηνοθέτις της παράστασης, αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν: «Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του Radar καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει την δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σχέση της οικογένειας με την κοινωνία. Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικότητα, οι προκαταλήψεις που στοιχειώνουν το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα που προσφέρουν πλούσιο υλικό ώστε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Radar
Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Τ.Κ. 11744 (απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης») Τηλ.: 2109769294

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα