MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δύο ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, συμμετέχει η ΕΡΤ ως συμπαραγωγός με δύο ταινίες. Πρόκειται για τις ταινίες «To a land unknown» και «Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού».

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της ΕΡΤ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου γίνεται μέσω του προγράμματος του «1,5%» για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Η ΕΡΤ χρηματοδοτεί κάθε χρόνο, με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%», βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2024 με Φράνσις Φορντ Κόπολα, Λάνθιμο, Κρόνενμπεργκ – Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα12.09.2018

Οι ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ αναλυτικά:

«To a land unknown»

Υπόθεση:

Ο Τσατίλα και ο Ρέντα είναι δύο Παλαιστίνιοι φίλοι που έχουν δραπετεύσει από το στρατόπεδο του Αΐν Ελ-Χελουέ στον Λίβανο. Πρόσφυγες πια στην Αθήνα, πρέπει να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να αγοράσουν κλεμμένα διαβατήρια με προορισμό τη Γερμανία, τη χώρα που ονειρεύονται ως το Ελ Ντοράντο όπου θα καταφέρουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Δέσμιοι στην παρανομία, στον αγώνα τους για να μαζέψουν χρήματα, θα χάσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους.

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2023. Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας του πολυβραβευμένου Δανο Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Mahdi Fleifel. Συμμετέχει στο τμήμα «Quinzaine» του Φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Mahdi Fleifel
Σενάριο: Mahdi Fleifel, Fyzal Boulifa, Jason McColgan
Παραγωγή: Geoff Arbourne Mahdi Fleifel
Συμπαραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Maarten Van der Ven, Layla Meijman, Francois Morisset
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Σκηνογραφία: Ιωάννα Σουλελέ
Κοστούμια: Κωνστανίνα Μαρδίκη
Παίζουν: Mahmood Bakri, Aram Sabbah, Mohammad Alsurafa και η Αγγελική Παπούλια

«Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού»

Υπόθεση:

Μια τριμελής οικογένεια –ο single πατέρας και τα δυο του δίδυμα έφηβα παιδιά– ταξιδεύουν με το ιστοπλοϊκό τους στον Πόρο, για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ανεμελιά του καλοκαιριού διακόπτεται, όταν ανάμεσα σε βουτιές, ηλιοθεραπεία και νέους φίλους, τα παιδιά θα γνωρίσουν χωρίς να την ξέρουν τη μητέρα τους, που τα έχει εγκαταλείψει όταν ήταν μωρά. Αυτή η τυχαία συνάντηση θα φέρει στην επιφάνεια θαμμένα συναισθήματα οργής και εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα οι διακοπές να μετατραπούν σε ένα καλοκαίρι ενηλικίωσης για όλους.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Έλληνα σκηνοθέτη Κωστή Χαραμουντάνη. Συμμετέχει στο τμήμα ACID του Φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Κωστής Χαραμουντάνης
Σενάριο: Κωστής Χαραμουντάνης
Παραγωγή: Δανάη Σπαθάρα, Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Συμπαραγωγοί: Marija Dimitrova, Igor Ivanov
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Κοστούμια: Βασιλίνα Κουλιού, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Μοντάζ: Κωστής Χαραμουντάνης, Λάμπης Χαραλαμπίδης
Μουσική: Κωστής Χαραμουντάνης
Παίζουν: Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έλσα Λεκάκου, Έλενα Τοπαλίδου, Αφροδίτη Καποκάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Δήμος Αβδελιώδης επιστρέφει στο σινεμά – “Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Δράκος” στο 67ο ΦΚΘ
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές